ANNONS

Kyckling i ugn på spenatbädd med parmesan och vitvinssås

/

Innehåller reklam för min bok och annonslänk för Bokus.

Halloj igen! ❤️

Känner att jag har spänningshuvudvärk idag, inte alls konstigt efter gårdagens urladdning. Ska strax hoppa ut i bubbelkoppen och sen hoppas jag på massage av karln efteråt. Det och sen en rejäl klick med tigerbalsam och kanske en stund på spikmattan, det kommer göra susen!

Jag har just lagat lite gottig och lyxigare lunch åt familjen här. Den här kycklingrätten blev typ fööööör god! Wow wow wow, du måste testa. Min tunga krullade sig nästan alltså…. MUMS! 🤤👌🏻🥰

KYCKLING I UGN PÅ SPENATBÄDD MED PARMESAN & VITVINSSÅS, 3-4 portioner

2 stora kycklingfileer eller 4 mindre

150 g bladspenat

1 vitlöksklyfta

Salt & peppar

olivolja att steka i

Sås:

2 dl vispgrädde (eller lättare om du föredrar en ”lättare” sås)

2 dl riven parmesan

1 hönsbuljongtärning

2 dl vitt vin

Salt & peppar (var försiktig med saltet så det inte blir för mycket)

Gör såhär:

1) Börja med att steka bladspenaten i rikligt med olja. Pressa i vitlöksklyftan och salta och peppra. Stek tills bladspenaten krympt en aning och mjuknat. Lägg i botten på en ugnsfast form.

2) Stek kycklinfileerna i olja. Stek på hög värme i någon minut på varje sida, de ska få färg men ska inte vara genomstekta. Lägg kycklingen på spenatbädden.

3) Såsen; Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll allt över kycklingen och spenaten. Fördela ut parmesanen så den är över kycklingen också. Skjuts in i mitten av ugnen på 200 varmluft, har du inte varmluft kör du vanlig ugn på 225 grader i ca 15 min. Osten ska börja få färg. Servera med t ex pressad potatis eller ris.

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat längst ned på detta inlägg! ❤️

Reklam för min bok:

Förhandsboka ett signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”. Du hittar den HÄR!

Här kan du följa mig;

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00