UGNSBAKAD KYCKLING MED PERSILLADESÅS & PROSECCOTIPS

Godmorgon Lördag!

Idag fyller min fina pappa 70 år! Jag har börjat dagen med att ringa FaceTime till pappa för att gratta honom. I eftermiddag ses vi och ska äta ihop ikväll. Ett väldigt lugnt firande med tanke på var vi befinner oss i världen. Det blir mysigt och alldeles lagom.

Tänkte kicka igång denna dagen med ett recept på riktigt god kycklingrätt med en galet god sås! Den måste du testa säger jag bara.

UGNSBAKAD KYCKLING MED SUPERGOD KALL PERSILLADE & CITRONSÅS, 4 port

4 kycklingfiléer

2 tsk rosmarin

1 tsk paprikakrydda

1 tsk salt & 2 krm peppar

1 citron

3 msk citronsaft

2 msk olivolja

Sås:

2 dl turkisk Yoggi

1/2 citron skalet och saften

3 msk honung

2 tsk persillade krydda

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Pressa 3 msk citronsaft i en skål. Häll i alla kryddor och blanda.

2) Ta fram färska kycklingfiléer (eller tinade), gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Skär citronen i klyftor och lägg bredvid i formen. Ringla över olivolja på allt. Ställ i mitten av ugnen. Tillaga i ca 20 min eller tills kycklingen är helt genomstekt.

3) Såsen: Riv skalet på citronen, dela citronen sen och pressa ut saften i en skål. Ha i turkisk yoggi, rivna skalet, honung och persillade krydda. Blanda.

Måste passa på att tipsa dig om ett suuuuupergott prosecco rosé. Det är Laila Bagge och hennes Korosh som tagit fram den här och jag är redan på andra flaskan. Den här kommer vara ett återkommande inslag på sommarens varma dagar & kvällar.

Innan 2020 har man inte fått tillverka Italiens Prosecco i rosé men nu får man det. Laila & Korosh är en av de första att tillverka ett prosecco rosé. Det är ekologiskt och veganskt. Frisk bärig doft med smaker av smultron, hallon och persika. Ja du hör ju. 👌🏻 Finns det inte redan på ditt systembolag så kan du beställa det, artikelnummer 82301.

Hepp, dags att ta tag i dagen. Ska ta en promenad nu. Kommit av mig alldeles med mina promenader men idag ska jag igång igen. Mår så mycket bättre i kropp och knopp av det så nu ska jag ”back on track”.

Vi hörs sen!

Kram Nina

123
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Catharina
Catharina
3 years ago

Stort tack för recept och rosétipset. Ville också passa på att fråga var du köpt era galet vackra champagneglas på bilden🥂
Kram

Nästa inlägg

Fredagstips

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x