Den här längtar jag efter att få sätta tänderna i. En citron cheesecake som har det där syrliga blandat med sött. En perfekt kombo för efterrätt om du frågar mig!
![](https://niiinis.se/app/uploads/sites/17/2022/03/img_2077-scaled.jpg)
![](https://niiinis.se/app/uploads/sites/17/2022/03/img_2079-scaled.jpg)
![](https://niiinis.se/app/uploads/sites/17/2022/03/img_2078-scaled.jpg)
Citron Cheesecake
Botten:
15 digestivekex
75 g smält smör (äkta smör)
Fyllning:
2 dl vispgrädde
600 g färskost (typ Philadelphia)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron (rivna skalet)
Topping:
Köpt lemoncurd eller så gör du egen efter detta recept.
Gör såhär:
1) Klä en springform med bakplåtspapper. Både botten och kanterna. Ca 20 cm i diameter, så lite mindre variant.
2) Mixa digestivekexen tills det blir smul, du kan också lägga dem i en påse och trampa på dom eller köra med en kabel över tills det blir smul. Blanda med smälta smöret och tryck ut det i botten av formen.
3) Vispa grädden löst och vänd ned färskosten i grädden. Vispa samman grädde och färskost. Sikta i florsocker, vaniljsocker och det rivna skalet. Häll allt över kexbotten.
4) Ställ i frysen i ca 4 timmar. Gör lemoncurden om du gör egen. Ta ut cheesecaken efter fyratiden och bre över lemoncurden. Dekorera med hallon, citron/limeskivor och mynta. Låt stå ca 15-20 minuter innan servering.
HÄR hittar du fler recept med cheesecake.
Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina