ANNONS

CITRONKLADDKAKA MED LIMEGLASYR

/

Hej igen!

Måste bara dela med mig av en supergod kaka som jag bakade i morse. Den här godingen passar perfekt till påsken och jag lovar dig. Den är fööööööör goooood! 👌🏻💕😋🐣

CITRONKLADDIS MED LIMEGLASYR

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 citron, Finriv skalet

2 1/4 dl vetemjöl

125 g smält smör

1 nypa salt

saften av citronen

Glasyr:

50 g smält smör

2 tsk pressad limesaft

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

2 1/2 dl florsocker

Topping:

färgglad strössel

limeklyftor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna lite.

2) Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Blanda de torra ingredienserna och sikta i det i smeten. Pressa i citronen. Sist har du i det smälta smöret. Blanda runt tills du har en något segare smet.

3) Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på ca 24 cm. Smöra kanterna. Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Kakan ska vara lite wobblig i mitten när du skakar formen lätt, då blir den perfekt.

4) Låt kakan svalna helt.

5) Toppingen gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, vaniljsocker, florsocker & äggula. Den kommer vara rätt tjock. Bred på den på kakan och avsluta med lite strössel och limeklyftor.

HÄRkan du förhandsboka min bakbok ”Baka på 30 minuter!” Förhandsbokar man får man den signerad. ❤️✍🏻

Såhär står det om boken: 

Ont om tid och fikasugen? Här hittar du snabba godsaker för alla smaker: snittkakor, kladdkakor, kanelbullemuggkaka, chokladkubbar, blåbärsbullar, nutellabullar, äppelgifflar och mycket mer. Från första tanken på kaffebröd till färdiggräddat på under 30 minuter!

Det är viktigt att samlas kring matbordet, men frågar du Nina Hermansen är det minst lika viktigt att samlas kring fikabordet. Och med hennes bok är det lätt fixat. Välj mellan 60 recept på småkakor, mjuka kakor, bullar, pajer, muggkakor och smördegsbakverk. Spontangäster på väg? Bara lugn – innan de är framme hinner du svänga ihop en smaskig kaka, sätta på kaffet och duka fram. När gästerna har anlänt luktar det gott av nygräddat och det är bara att slå sig ner och njuta.

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00