Världens godaste gindrink och asiatisk råbiff tilltugg

Äntligen!

Ni är sååå många som frågat efter råbiffreceptet och framförallt ”Gindrinken” som vi gjorde i vår live i lördags, för en vecka sedan. Säkert fått 100 dm:s om det.

Vi är ett gäng vänner som brukar ses via cyber. Då lagar vi god mat som Mattias (Fredagskocken – blogg HÄR) tar fram och så dricker vi något gott till det. Jag kan helt ärligt säga att när Mattias sa att vi skulle dricka gindrinkar på vår Cook-along med honom så kände jag ”oh noooooo”. Jag gillar nämligen inte gin. Alls.

Han nämnde dock något om en god gin som vi skulle köpa. Jag beställde den för den fanns inte i sortimentet. Vad smidigt det är att beställa förresten. Skitenkelt på nätet, sen hämtar man det bara.

I alla fall. Vi började med att testa att dricka den här ginen ren. Här började jag bli lite förvånad för den smakade lite fläder och citrus tyckte jag. Inte alls sådär skarp och besk. Sen skulle vi göra den här gindrinken som Mattias pratade så gott om. Ooooooooh myyyyyyy goooooo! Ni som följde liven kunde nog se att detta var den absolut godaste drinken jag smakat i hela mitt liv. Alltså wooooow! Tydligen hänger det på vilken ginsort man köper fick jag lära mig.

Ni var såååå många på liven som undrade vilken gin det var – Skagerrak heter den. Den är tydligen smaksatt med lite fläder, havtorn och sjögräs. Det sista låter inte klokt men något jädrans bra gör det för jag är helt överkörd nu. Vår sommardrink kommer vara denna. Alltså wow! Helt plötsligt gillar man gin. 😂👌🏻

Knäppte av så snygga bilder (om man får säga det själv), flaskan var sååå snygg så det var extra kul faktiskt. Drinkar är jättekul att fota! Måste ha in mer sånt på bloggen känner jag.

Jag tror att vi döpte den till Cloudy Skagerrak på min LIVE. Passar ju asbra som namn!

8 cl Skagerrak

1 lime

10 cl rå citronsaft

20 basilikablad

2 msk råsocker

1 ägg

Is

Gör såhär:

1) Finriv det yttersta skalen på limen. Lägg rivet i en shaker. (Har du ingen tipsar jag om en bra på Lagerhaus).

2) Pressa i citronsaft, basilika och socker. Skär också i några klyftor lime. Ta skaftet på en träslev och stöt ordentligt några gånger. Det ska bli en liten sörja där i botten.

3) Häll ned gin, knäck i hela ägget och fyll med några isbitar. Skaka allt vad du orkar under någon minut. Häll sedan upp i 2 cocktailglas.

Till detta så mumsade vi sedan på WOW-upplevelse 2. Jag har trott att jag inte gillar råbiff heller. Men så fel man kan ha! Tillagar man den såhär så skulle jag kunna leva på det! Så sjukt gott!

Asiatisk Råbiff i gemsalladsblad, 4 pers

200 g putsad ryggbiff

1 schalottenlök

1 msk pressad rå citronsaft

2 tsk olivolja

1/2 tsk sesamolja

1 msk japansk soja

2 tsk sesamfrön

Sirachamajonnäs (räcker till fler)

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

2 tsk äppelcidervinäger

2 dl rapsolja

Salt & siracha efter smak

(OBS: Vill du inte göra egen går det bra att köpa färdig majonnäs och ha i siracha).

Picklad Ingefära (räcker till fler)

1 dl ättika

1 dl strösocker

2 dl vatten

50 g ingefära

Till servering:

1 gemsallad

hackade jordnötter

färsk koriander

Gör såhär:

1) Picklad ingefära: Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull och låt det koka upp. Skala och hyvla ingefäran runt. Lägg i den i en burk och i häll lagen. Låt det svalna helt.

2) Majonnäsen: Lägg äggulor, dijon och vinäger i en matberedare. Starta matberedaren och häll sedan i en tunn stråle av oljan. Majonnäsen blir varefter tjock och fin. Smaka av med salt och några droppar siracha.

3) Råbiffen: Fintärna köttet och finhacka löken. Blanda köttet och löken med citron, olivolja, sesamolja, soja och sesamfrön. Smaka av med salt. Plocka 8 snygga blad från gemsalladen. Lägg råbiffen i salladsbladen och toppa med lite av ingefäran och majonnäsen samt hackade jordnötter och koriander.

Jag ger detta tilltugg och denna drink 10 poäng av 10! Detta kommer vara ett stående inslag hos oss. ❤️👌🏻💕

Hoppas ni ska gilla också. Berätta gärna vad du tyckte om du provar.

Hepp, dags att fortsätta baka här hemma. Vi hörs sen.

Kram Nina

126
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Heléne
Heléne
3 years ago

Ursäkta en kanske dum fråga men hackar du basilikan innan? 🙈💕

niiinis
niiinis
Reply to  Heléne
3 years ago

Jag har gjort både och, hackat och haft i den hel. Spelar nog ingen roll faktiskt. 💚

Ann
Ann
2 years ago

Hej! Ska det vara hela ägget i drinken inklusive äggulan? 🤔

niiinis
niiinis
Reply to  Ann
2 years ago

Ja precis, i med hela ägget. Smakar dock noll ägg. 😀

81571578 ca9d 4d7b 9116 66f844519995.jpg

Nästa inlägg

Nytt hemma

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x