ANNONS

Bröd med stora hål

/

Innehåller reklam för min bok – annonslänk för Bokus. 


Godmorgon vänner!

Det är Söndag, påsklovet är i full gång. Jag har kickat igång dagen med att baka bröd. Alltså, jag är en baknörd av rang…så är det ju. Att baka en jäsdeg är ju bara för härligt. Idag testade jag ett recept från Matgeek, ett brödrecept som jag ändrade lite. Det ger ett bröd med stora hål, påminner lite om surdegsbröd eller ciabatta. Degen är nästintill rinnigt när man bakar det.

Matbröd med stora hål, 2 st

5 dl vatten

25 g jäst

7-8 dl vetemjöl

2 tsk salt

Gör såhär:

1) Värm vattnet till 37 grader. Ett tips på hur du delar ett jästpaket i två är att skära den diagonalt. Smula ned jästen i bunken och häll över vatten. Rör om tills jästen är helt löst.

2) Tillsätt mjöl och salt.

3) Kör degen i köksmaskin. Till en början ganska lugnt, sedan snabbt. Nästan lite för snabbt. Kör degen i 15 minuter. Mitten av degen ska då formas till en väldigt lös boll runt degkroken. Då är den klar. Jag hade i lite mer mjöl tills det blev så. Häll i olivolja i en bunke som du penslar insidan av bunken med. Häll i degen där. Låt jäsa minst en timma eller tills degen är dubbelt så stor, täck med gladpack.

Degen är helt lös när den är klar också.

4) Mjöla ett bakbord rejält. Häll ut degen på det. Mjöla degen rejält uppepå. Dela den i 2 delar. Tag en del i taget, med mjölade händer, och placera på bakplåtspappersklädd bakplåt. Låt jäsa 35 min övertäckt med bakduk.

5) Sätt ugnen på 250 grader över/undervärme. Ställ en skål med vatten i botten på ugnen. Just innan du ställer in brödet sänker du till 225 grader. Ställ brödet mitt i ugnen. Brödet ska bli 94 grader inuti. Har du ingen termometer så tänk att det ska få lite färg uppepå.

Ät gärna brödet när det är lite ljummet! Sååå gott!

Förboka gärna min bakbok ”Baka på 30 minuter. Alla förbokade ex är signerade (finns i begränsad upplaga). Boka HÄR!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00