ANNONS

Benjamin Ingrossos Zafferano

/

Halloj!

Igår frågade jag efter lite roliga recept på min Instagram. Fick många tips, bl a Benjamin Ingrossos saffranspasta. Eller Benjamins Zafferano som han kallar den.

Här hemma blev det väldigt uppskattat. Vi tyckte det var svingott allihopa. Jag stekte kycklingfile till för att den skulle bli lite matigare. Det behöver man inte om man inte vill.

Benjamins Zafferano, 4 portioner

400 g pappardelle pasta

1 g saffran (2 påsar)

4 schalottenlökar, finhackade

3 vitlöksklyftor, finhackade

150 g grön sparris, hackad i mindre bitar

röd chilifrukt, hacka efter egen smak (vi hade ingen alls)

1 dl torrt vitt vin (jag tog 2 dl)

2 dl vispgrädde

olivolja

Salt & peppar

Finriven pecorinoost

Gör såhär:

1) Koka pastan enligt anvisningarna, koka den al dente.

2) Häll i saffranet i lite varmt vatten i ett glas.

3) Värm en djup stekpanna och häll i rikligt med olivolja i botten. Fräs schalottenlök, vitlök, (chili) och sparris på medelvärme. Det ska inte få någon färg.

4) Tillsätt saffransvatten och vitt vin, salta och peppra och låt koka till hälften. Häll i grädde och låt koka på medelvärme i 10 min (jag kokade något kortare stund).

5) Häll av pastavattnet men spar ca 2,5 dl av det. Blanda pastan med såsen, häll i pastavattnet och låt koka i någon minut. Smaka av. Riv över pecorinoost. Servera! 👌🏻🤤

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00