KYCKLINGGRATÄNG MED PARMESAN OCH VITT VIN

Hå hå ja ja!

Gud, dagen bara for fram här. Har haft fullt upp sen morgonen. Startade dagen med promenad och lite styrketräning, vi har ju gym på området så där försöker jag nu stärka mig själv. Det går utför så att säga så det gäller att hänga med och försöka hålla sig stark och inte så stel. Haha, vem känner inte igen de där stapplande första stegen när man kliver ur sängen på morgonen. 😂😂😂

Idag lagade jag en egentligen alldeles för lyxig lunch men jag kom på ett recept som jag bara var tvungen att testa. En underbar kycklinggratäng med potatis, vitt vin, parmesan och massa gotta.

KYCKLINGGRATÄNG MED PARMESAN & VITT VIN, 4 port

600 g potatis (ca 8 medelstora potatisar)

3 stora kycklingfiléer

3 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

Olja att steka i

2,5 dl vispgrädde

1 kycklingbuljongtärning

1 1/2 tsk torkad timjan

4 dl riven parmesanost

2 msk balsamvinäger

1 dl vitt vin

1 näve färsk basilika

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugn. Skala potatisen, skiva den i tunna skivor. Skala schalottenlökar och vitlöksklyftor. Skiva dem i tunna skivor också.

2) Skär kycklingen i mindre bitar, stek i olja tills de är nästan genomstekta. Lägg i shalottenlökarna och vitlöksklyftorna och låt dem steka med tills de mjuknat helt.

3) Hacka hönsbuljongtärningen smått smått. Hacka basilikan smått. Häll allt i en bunke. Häll i grädde, torkad timjan, balsamvinäger och vitt vin. Vispa runt tills det mesta av hönsbuljongtärningen lösts upp.

4) Ta fram en ugnsfast form. Lägg hälften av potatisskivorna i botten. Fördela ut hälften av kycklingen/lökblandningen över. Strö ca 1,5 dl parmesan på. Lägg på resten av potatisskivorna, toppa med resten av kycklingblandningen och sist parmesan.

5) Häll över grädd/vinblandningen. Ställ i ugnen och låt stå i ca 40 min. Håll koll så toppen inte blir för mörk, ha annars på folie mot slutet.

Ät & njut! 🥰🤤

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat nedanför inlägget, då blir jag glad!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR