KYCKLINGGRATÄNG MED PARMESAN OCH VITT VIN

Hå hå ja ja!

Gud, dagen bara for fram här. Har haft fullt upp sen morgonen. Startade dagen med promenad och lite styrketräning, vi har ju gym på området så där försöker jag nu stärka mig själv. Det går utför så att säga så det gäller att hänga med och försöka hålla sig stark och inte så stel. Haha, vem känner inte igen de där stapplande första stegen när man kliver ur sängen på morgonen. 😂😂😂

Idag lagade jag en egentligen alldeles för lyxig lunch men jag kom på ett recept som jag bara var tvungen att testa. En underbar kycklinggratäng med potatis, vitt vin, parmesan och massa gotta.

KYCKLINGGRATÄNG MED PARMESAN & VITT VIN, 4 port

600 g potatis (ca 8 medelstora potatisar)

3 stora kycklingfiléer

3 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

Olja att steka i

2,5 dl vispgrädde

1 kycklingbuljongtärning

1 1/2 tsk torkad timjan

4 dl riven parmesanost

2 msk balsamvinäger

1 dl vitt vin

1 näve färsk basilika

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugn. Skala potatisen, skiva den i tunna skivor. Skala schalottenlökar och vitlöksklyftor. Skiva dem i tunna skivor också.

2) Skär kycklingen i mindre bitar, stek i olja tills de är nästan genomstekta. Lägg i shalottenlökarna och vitlöksklyftorna och låt dem steka med tills de mjuknat helt.

3) Hacka hönsbuljongtärningen smått smått. Hacka basilikan smått. Häll allt i en bunke. Häll i grädde, torkad timjan, balsamvinäger och vitt vin. Vispa runt tills det mesta av hönsbuljongtärningen lösts upp.

4) Ta fram en ugnsfast form. Lägg hälften av potatisskivorna i botten. Fördela ut hälften av kycklingen/lökblandningen över. Strö ca 1,5 dl parmesan på. Lägg på resten av potatisskivorna, toppa med resten av kycklingblandningen och sist parmesan.

5) Häll över grädd/vinblandningen. Ställ i ugnen och låt stå i ca 40 min. Håll koll så toppen inte blir för mörk, ha annars på folie mot slutet.

Ät & njut! 🥰🤤

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat nedanför inlägget, då blir jag glad!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

154
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Inger
Inger
3 years ago

Åh så gott det låter. Jag ska testa rätten på fredag. Jättebra att du skriver vilken temp man ska ha beroende av vilken ugn man har. Jag har en vanlig ugn. Jag är så nöjd med den men har ju märkt att det inte alltid blivit det resultat jag väntat mig när jag följt olika recept. Beror säkert på olika ugnar.
Tack för alla goa recept som du bjuder på 🌼💛🌼

niiinis
niiinis
Reply to  Inger
3 years ago

Tack för fina ord! ❤️

Jeanette
Jeanette
3 years ago

Detta måste testas i helgen 👍🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
3 years ago

Ja, gör det! 👌🏻

Stina
Stina
3 years ago

Gott det ser ut! Gjorde själv kyckling i dragonsås (gratäng) som vi åt med klyftpotatis. Smarrigt det med. Lite ”lill-lördags” gott. Behövs lite extra mys i vardagen, känns det som i dessa covid tider! Kram på dig❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Stina
3 years ago

Härligt! ❤️

Img 3367.jpg

Nästa inlägg

Benjamin Ingrossos Zafferano

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x