BACONINBAKAD FLÄSKFILÉ MED TRYFFELTOPPING OCH PARMESANSÅS

Hejsan hejsan!

Ja men nu är vi just klara på fotbollen här, Milos lag hade träningsmatch idag och tack och lov så var vädret fint!

Img 3662.jpg

Men denna blååååååst, jag blir galen. Nu får det sluta så värmen får plats att komma nångång.

Det slutade med att vi tittade sista halvtimman från bilen. Alldeles för kallt annars.

Hörni, igår lagade jag ju en rätt som jag kom på medan jag körde lite spontan-live på instagram. Ni aaaaaanar inte hur gott det blev alltså? Herre-min-jeee…. detta måste du testa! Tony sa att det var så sjukt gott och att han vill äta det idag också. Här kommer receptet.

BACONINBAKAD FLÄSKFILÉ MED TRYFFELTOPPING OCH PARMESANSÅS, 4 port

1 1/2 fläskfilé

2 paket bacon

1 paket Philadephiaost tryffel

2 1/2 dl creme fraiche (ta lägre fetthalt om du vill tänka mer kalorisnålt)

2 dl grädde (ta lägre fetthalt om du vill)

3 msk kalvfond

2 dl riven parmesanost

Peppar

Gör såhär:

1) Putsa fläskfilén och skär sedan 1 1/4 av fläskfilén i skivor, ca 2,5 cm breda skivor.

2) Snurra in fläskfilémedaljongerna i baconskivor. Lägg i smör i en riktigt het stekpannan och stek så det får rejält med färg på båda sidor. Lägg de sedan i en ugnsfast form.

3) Resten av fläskfilén strimlar du i små små bitar. Strimla resten av baconen i lila tunna strimlor. Stek likadant tills baconen blivit lite knapriga.

4) Blanda kött & baconen med 1 paket Philadelphia tryffel. Salta försiktigt och peppra. Bred ut röran på de stekta fläskfilébitarna.

5) Blanda creme fraiche, grädde, kalvfond, riven parmesan och peppar. Häll allt vid sidan av köttet i ugnsformen.

6) Ställ i mitten av ugnen i ca 30 min. Ät med klyftpotatis, kokt potatis eller pressad potatis.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

114
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mamma M
Mamma M
3 years ago

Alltså nu fick jag zooma in 😂för du skriver att det var så kallt och jag tänkte att Tony sitter där med bar överkropp så han måste va varm 😂😂
Jo jag såg sen att det var tröjan 🙈

niiinis
niiinis
Reply to  Mamma M
3 years ago

Hahaha! 😂🙈

Maria
Maria
3 years ago

Verkar super gott 🤤Men tror du att det går att byta ut fläskfilén till annan köttsort? Äter inte fläskfilén nämligen!
Kram 💖

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
3 years ago

Absolut! ❤️

Liselotte
Liselotte
3 years ago

Mannen min kom häromdagen hem med tryffelost och vare sig han eller jag hade en susning om vad vi skulle tillaga med denna, men så hittade jag detta recept och vad säger man? Så mycket godare än så här kan det knappast bli!! Detta kommer bli en stående bjudrätt när vi kan umgås med vänner igen.

niiinis
niiinis
Reply to  Liselotte
3 years ago

Åh vad härligt att höra! Vad glad jag blir! ❤️👏🏻

Anna-Lena
Anna-Lena
3 years ago

Hur många grader ska ugnen vara?

niiinis
niiinis
Reply to  Anna-Lena
3 years ago

225 grader

Madelén Karlsson
Madelén Karlsson
3 years ago

Det absolut godaste på länge, innehåller allt som gör livet gott 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Madelén Karlsson
3 years ago

Ellerhur! Sååå gott! ❤️

Inger
Inger
3 years ago

Ska testa detta idag 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Inger
3 years ago

Såååå gott! 👏🏻👏🏻🥰

Pernilla
Pernilla
2 years ago

Såååå gott!!! Imorgon ska vi testa din lövbiffsgryta😋😋

niiinis
niiinis
Reply to  Pernilla
2 years ago

🥰

Img 3651.jpg

Nästa inlägg

Brunch-Sandwich

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x