ANNONS

BACONINBAKAD FLÄSKFILÉ MED TRYFFELTOPPING OCH PARMESANSÅS

/

Hejsan hejsan!

Ja men nu är vi just klara på fotbollen här, Milos lag hade träningsmatch idag och tack och lov så var vädret fint!

Img 3662.jpg

Men denna blååååååst, jag blir galen. Nu får det sluta så värmen får plats att komma nångång.

Det slutade med att vi tittade sista halvtimman från bilen. Alldeles för kallt annars.

Hörni, igår lagade jag ju en rätt som jag kom på medan jag körde lite spontan-live på instagram. Ni aaaaaanar inte hur gott det blev alltså? Herre-min-jeee…. detta måste du testa! Tony sa att det var så sjukt gott och att han vill äta det idag också. Här kommer receptet.

BACONINBAKAD FLÄSKFILÉ MED TRYFFELTOPPING OCH PARMESANSÅS, 4 port

1 1/2 fläskfilé

2 paket bacon

1 paket Philadephiaost tryffel

2 1/2 dl creme fraiche (ta lägre fetthalt om du vill tänka mer kalorisnålt)

2 dl grädde (ta lägre fetthalt om du vill)

3 msk kalvfond

2 dl riven parmesanost

Peppar

Gör såhär:

1) Putsa fläskfilén och skär sedan 1 1/4 av fläskfilén i skivor, ca 2,5 cm breda skivor.

2) Snurra in fläskfilémedaljongerna i baconskivor. Lägg i smör i en riktigt het stekpannan och stek så det får rejält med färg på båda sidor. Lägg de sedan i en ugnsfast form.

3) Resten av fläskfilén strimlar du i små små bitar. Strimla resten av baconen i lila tunna strimlor. Stek likadant tills baconen blivit lite knapriga.

4) Blanda kött & baconen med 1 paket Philadelphia tryffel. Salta försiktigt och peppra. Bred ut röran på de stekta fläskfilébitarna.

5) Blanda creme fraiche, grädde, kalvfond, riven parmesan och peppar. Häll allt vid sidan av köttet i ugnsformen.

6) Ställ i mitten av ugnen i ca 30 min. Ät med klyftpotatis, kokt potatis eller pressad potatis.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00