Sommaren har flyttat in på altanen

Godmorgon vänner!

Det är Tisdag idag, här skiner solen redan och det känns ju så mycket härligare och lättare när man ser hur världen vaknar med solens hjälp. Jag älskar det! Måtte vi får en fin vår och sommar hörni. Dessvärre ska det komma in nåt skitlågtryck nu på onsdag för vår del och hålla i sig i en vecka men… vi är på väg åt rätt håll vad som än händer med vädret nu. På hösten vet man ju inte om man vaknar till vinter dagen efter eller inte? 😂

Jag har gjort vår på altanen nu. Eller nästan sommar faktiskt. Ska till ett litet utekök längre fram men annars har nog sommaren flyttat in på vår altan.

Det som saknas är att en del av trädgården ska det byggas trall på, då får vi plats för solsängarna också. Kommer bli såååå bra!

Tipsar om palmen som du ser i bild. Den heter Phoenix Canariensis och den tål ned till 5 minus. Perfekt nu ju, kan stå ute redan.

Här har vi vår framsida. Köpte ett nytt bord på IKEA och så ångrade jag mig med försäljningen av stolarna. En köpare drog sig ur och det kanske var tur. Dom är ju supersköna att sitta i och det blev väldigt fint med det vita bordet till.

Gjorde en liten mysig sitthörna vid bordet också. Här gassar solen in från eftermiddag, här satt jag igår i solen och stormtrivdes. Ett tips till dig som vill fylla ut altanen och göra det lite mysigare är att göra exakt såna här små sittplatser. Tänk matta, skön stol, ett litet bord och kanske någon dyna eller pläd så blir det hur mysigt som helst. Mattorna är för utomhusbruk, viktigt att tänka på.

Här är ett till sånt ställe. Istället för en kal och stor altan utan någonting kan man göra en skön liten plats med mys. Vi utnyttjar alla såna här platser till max när dom finns.

Här har vi det stället som kvällssolen ligger på. Här kan man sitta till sent och bara mysa. I soffan och fåtöljerna kommer det att finnas plädar och kuddar också. Har bara inte hittat rätt där ännu.

Ytterligare ett litet mysställe som jag gjort i ordning. I den svarta hyllan ska vi ha handdukar och sånt till bubbelkoppen. Ska bara köpa en bra korg med lock till det, ska eventuellt plasta in den sen för att kunna ha den ute även om det regnar. Dessutom står hyllorna en bit innanför taket.

Här ska det vita staketet bytas ut i sommar. Det ska bli ett högre och längre staket så man får bort lite av insynen.

Ja, projekt finns det gott om hörni. Men väldigt roliga projekt. Sånt som jag bara älskar! ❤️❤️❤️

Har du börjat fixat på altanen eller balkongen ännu?

Kram Nina

53
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helen
Helen
3 years ago

Åhh vad mysigt det ser ut!
Du är otrolig på att fixa piffa å möblera 😍

Nettan
Nettan
3 years ago

Supermysigt !
Här har det också börjat piffas till

Therese Klavacs -Larsson
Therese Klavacs -Larsson
3 years ago

Fiiiint 👏🏼👏🏼 jag e oxå nästan klar med piffet men vartifrån är korgen som står på hyllorna ?🤗🤗

Carole
Carole
3 years ago

Vad fint du gjort ! var har du köpt den svarta/beige/vita mattan ?

Carole
Carole
3 years ago

Vad fint du gjort ! Vart har du köpt den svart/beige/vita mattan som ligger vid träbänken och vid den vita stolen ?

niiinis
niiinis
Reply to  Carole
3 years ago

De är alla från IKEA. 🖤

Eva-Lisa
Eva-Lisa
3 years ago

Härligt och redo för sommaren ☀️👍

niiinis
niiinis
Reply to  Eva-Lisa
3 years ago

🙏🏻☀️

Lotta
Lotta
3 years ago

Var hittade du palmen? Vore nått det!

niiinis
niiinis
Reply to  Lotta
3 years ago

Köpte på Ikea. 😀

DW
DW
3 years ago

Vad mysigt ni har det ute.Men du måste kolla in karlavägeninredning en webbbutik med massor med fina saker till uteplatsen bla. Jag hittar mkt där och känns bra att gynna lite mindre företag som kämpar på i dessa tider.

niiinis
niiinis
Reply to  DW
3 years ago

Tack för tips! ❤️

Anna
Anna
3 years ago

Vad mysigt och praktiskt med många olika sittplatser. Här har det kommit massor av snö och det ska tydligen fortsätta några dagar till, så inga planer på att inreda uteplatsen ännu.

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Åh nej vad trist! Hoppas det ger sig snart, nu vill vi har vår! ❤️

Vivi
Vivi
2 years ago

Köpte likadana palmer på ikea men mina blev bruna efter några dgr o dog 😔 Tyckte det såg så mysigt ut hos dig. Jag vet inte vad jag gjorde för fel… 😬😆 inga gröna fingrar

niiinis
niiinis
Reply to  Vivi
2 years ago

Dom kan säkert vara olika känsliga tänker jag. 😢

Nästa inlägg

Den soliga helgen

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x