Högrevsbiffar med himmelsk gräddsås

Godmorgon Freeeeedag!

Jag slog upp mina blå vid 06.30, jag har ju helt klart börjat sjusova ju. Drömde massor just innan jag vaknade. Kom ihåg allt så klart men nu är det helt puts väck. Haha.. märkligt det där.

Idag har jag planerat in en liten överraskning för Tony. Han vet ingenting men ska få veta nu på morgonen. Han har varit så överarbetad ett tag nu, han jobbar jämt och nästan varje kväll till sent. Han har varit i sina egna jobbtankar så mycket så jag tänkte att jag skulle fixa något som jag vet att han uppskattar massor och som definitivt får honom på andra tankar. Inget stort så men något jag vet att han uppskattar. Vad kan jag såklart inte berätta nu ifall han hinner läsa bloggen innan vi ska åka. Men som sagt, jag ska vlogga idag så ni kommer få se vad vi ska göra sen såklart.

Tänkte kicka igång dagen här på bloggen med ett middagstips. Ett härligt helgtips som ni kanske kan få lite inspiration ifrån. Jag lagade nämligen Högrevsbiffar här för någon dag sedan och det blev så himmelskt gott. Det måste ni bara testa!

HÖGREVSBIFFAR MED HIMMELSK GRÄDDSÅS, ca 3-4 port

500 g högrevsfärs

2 rivna schalottenlökar

3 msk oxfond

1 msk dijonsenap

2 tsk kinesisk soja

1 ägg

Salt & peppar

Sås:

2 schalottenlökar

3 msk oxfond

2 msk kalvfond

1 1/2 tsk kinesisk soja

Salt & peppar

1 msk honung

1 dl creme fraiche

2 dl grädde

Gör såhär:

1) Blanda köttfärs, rivna schalottenlökarna, oxfond, senap, soja och ägg med salt & peppar i en bunke. Var lite försiktig med saltet då både fond och soja innehåller salt. Blanda runt med en gaffel tills allt är ihopblandat ordentligt.

2) Forma ca 8 biffar. Stek sedan i rikligt med smör. Ca 3 minuter på varje sida. De ska få färg ordentligt. Lägg sedan biffarna på ett fat för att vila.

3) Skrapa ur stekpannan på rester men behåll fettet som är kvar. Jag brukar sila ur fettet och använda det. Hacka schalottenlökarna och ha i dom i stekpannan. Fyll på med mer smör. Låt fräsa så de mjuknar.

4) Ha i oxfond, kalvfond, honung och soja. Salta och peppra försiktigt. Ha sedan i creme fraichen och grädden. Rör runt och låt sedan puttra i ca 5 minuter. Mot slutet lägger du i biffarna så de får puttra med en stund. Servera med kokt eller pressad potatis, gott även med hasselbackspotatis eller klyftpotatis.

Kram Nina 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

75
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Första doften!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x