Allt som blev bättre….

Reklam för Pfizer

Jag har ju inlett ett peppigt och viktigt samarbete med Pfizer. Många var gångerna som jag under alla de drygt 20 åren jag rökte som jag tänkte att jag ville sluta röka. Tony har aldrig rökt en enda cigarett och jag minns när vi träffades att jag tyckte det var jobbigt att alltid gå runt och lukta rök tillsammans med någon som aldrig röker. Jag tänkte att det ju måste vara ännu tydligare med röklukten för honom än vad den var för mig.

Här med alldeles nytvättat hår som efter mitt rökstopp fått fortsätta dofta gott. När jag rökte var det en cigarett så luktade håret rök igen.

Något av det första jag njöt av så mycket när jag slutade röka var nytvättat hår och att mina kläder slutade lukta rök. Jag njöt så mycket av att jag alltid doftade fräscht, nåja…. nästan alltid. 😂 Det var så skönt att slippa den eviga röklukten. Kan bara tänka mig att min andedräkt blev 1 miljon ggr bättre också. Den känner man ju inte så tydligt själv, allra helst inte när man förstört en del av sitt doft och smaksinne med rökningen. Men gott folk, allt sånt är tillbaka med besked!

Lite fakta om rökning i Sverige:

• Genom att få stöd med rökavvänjning så fyrdubblas chanserna att bli rökfri.

• I Sverige får varje år 6800 personer cancer till följd av rökning.

• Det är aldrig försent att sluta röka. Redan efter en timma efter att du slutat röka är t ex puls och blodtryck normaliserade.

Jag minns att något som också förbättrades ganska så direkt var min förmåga att dra djupa andetag. Det kunde jag inte utan att hosta på väldigt många år. Efter bara några månader efter mitt rökstopp så kunde jag förvånande nog göra det. Också en sån bonus som jag under alla de år jag rökte inte ens tänkte på.

Det är så knasigt det där med rökning för att för mig började det med att jag feströkte. Utan att ens tänka på det så började jag kalla saker som inte var festligt för fest för att ha en liten anledning att röka. Beroendet smög sig liksom på och plötsligt så var jag bara fast.

Vill du testa hur rökberoende du är kan du göra det om du klickar HÄR.

Mitt godkända förarprov från 1990

Jag och Tony har precis tagit rök och snussnacket med Milo, visserligen är han bara 12 år men vi har hört att det redan finns kids i klassen över som röker och snusar. Som en morot så har vi sagt att håller han sig både rök och snusfri till han blir 18 år (efter 18 har vi tyvärr ingen talan längre) så kommer han få både moppekörkort och bilkörkortet samt moppe eller mopedbil och sin första bil betald av oss. Vi har också pratat om ärlighet och att vi har ett sjujäkla luktsinne som kan hålla koll på honom. Haha….

Klicka gärna in på den HÄR länken för att läsa mer om hur du kan få hjälp med att sluta röka.

Kram Nina

32
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 5582.jpg

Nästa inlägg

”Röra ihop” kaka med jordgubbar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x