ANNONS

Så dåligt!

/

Ni har väl inte missat nyheterna om Kronfågel. Gud vad besviken jag kände mig, jag som alltid tänkt att dom ju måste ha den absolut bästa kycklingen med bästa förutsättningar för att allt går rätt till. Nu när jag gjort lite research så får jag veta att detta ju inte är första gången som det sker skandaler kring detta företag.

2011 avslöjades att 10 000 kycklingar hade kvävts till döds på vägen till Kronfågels slakterier. Kronfågel vägrade tala om händelsen men SVT kunde med länsstyrelsens få fram att trots att Kronfågel visste att lastbilarna var dödsfällor fortsatte med dom i flera dagar.

2017 rapporterade media om hur såväl djur som konsumenter och anställda drabbades av att Kronfågel försökte tjäna mer pengar genom att slarva med rengöringen av utrustning. Detta slutade med att transportlådorna som tvättades med förorenat vatten orsakade att campylobakterier i kycklingen ökade med 30%.

2021 avslöjas hur Kronfågel skållar kycklingar levande. Dessutom smutsigt kött och smittoutbrott.

Källa: Marcus Oscarsson

Jag känner mig jättebesviken och kommer INTE att köpa min kyckling där längre. Vi äter en hel del kyckling i vår familj så nu måste jag hitta en annan leverantör. Vet du något märke som är bra får du gärna tipsa.

Äter du mycket kyckling? Kommer du bojkotta Kronfågel nu?

22

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00