ANNONS

Fredagsgott – Västkustkrustader och Het räkröra i gemblad

/

Hej ljuvliga Fredag!

Ja men hur kan bara inte älska Fredagar. Veckans bästa dag, sen kommer Lördag. Torsdagar gillar jag också. Nog om det. 😅 Idag ska jag och Milo ut på äventyr. Jag har utlovat fotbollsgolf. Voi voi, den här morsan ska ge ungen en match, det kan jag lova. Han ska inte tro att man kan klå morsan hur som helst, vinnarskallen är vaken och så inihelskottas taggad! Nu jäklar!

Fotbollsgolf blir en perfekt uppladdning för eftermiddagens match för Sverige. Sverigetröjorna är införskaffade. Tror jag kanske ska haffa lite ansiktsfärg också så vi kan ha Sverigeflaggor på kinderna också. Här hemma blir det fullt hus i form av mellan och hans kompisar, det ska tittas fotboll utomhus i solstolarna med TV:n i uterummet.

Själva har vi bokat bord på ICE här i stan för att sitta på en uteservering och se fotbollen. Så taggade. 💛🇸🇪💙

Igår var det några möten i Sthlm. Stannade till här för en bild, älskar ingången till Sturegallerian. Blommorna vid namnet är sååå himla fina.

Västkustkrustader

12-16 krustader

100 g philadelphiaost

1/2 dl creme fraiche

1 dl färska handskalade räkor

1 msk färsk pepparrot

1 tsk sötstark senap

1/2 citron

0,5 msk honung

Salt

Peppar

Dekoration: Räkor, stenbitsrom, granatäpple

Gör såhär:

1. Riv skalet på citronen, lägg i bunke. Pressa i citronen. Ha i resten av ingredienserna (förutom krustaderna såklart) och blanda ihop till en röra.

2. Fyll krustaderna och toppa sedan med räka, stenbitsrom och granatäppelkärnor.

Het räkröra i gemblad

0,5 gurka

2 salladslökar

2 dl handskalade räkor

1 msk olivolja

1 tsk chiliflakes

Salt & peppar

Gemsallad

Dipp:

50 g philadelphiaost

2 msk creme fraiche

2 tsk färsk pepparrot

0,5 tsk sötstark senap

1/2 citron

0,5 msk honung

Salt

Peppar

Gör såhär:

1. Skölj gurkan och dela den längsmed på mitten. Gröp ur det vattniga med en sked och hacka gurkan smått.

2. Skölj salladslökarna och strimla tunt. Sila av spadet från räkorna och blanda med gurkan och salladslöken i en skål.

3. Tillsätt olja, chiliflakes och salt efter smak. Ställ åt sidan.

4. Dipp: Riv skalet och lägg i en skål. Pressa i saften av citronen. Blanda i resten av ingredienserna och rör om.

5. Dra loss 12 fina salladsblad och lägg på ett fat. Fyll bladen med räkblandningen och toppa med dipp och lite persilja.

Ha nu en fantastisk fredag hörni, njut av vädret (om det är fint hos dig). Vi hörs lite senare.

Kram Nina

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00