Kampen mot cancern för Erik fortsätter

Hej finisar!

Dagen innan midsommar, gud vi flänger och far som aldrig förr känns det som. Nu har jag i alla fall handlat allt och förberett så att allt är all sett att fixas imorgon. Vi ska till våra vänner Terece & Marcus som bor vid vattnet i närheten av Norrtälje. Drömläge. Nu hoppas vi bara på fint väder.

Igår träffade jag älskade Erik. Vi träffades på en lunch, Aslan var med också. Ni är många som undrar hur Erik haft det och hur det går.

Erik har alltså varit i Tyskland för 3 veckors behandling. Det har varit mängder av olika behandlingsformer. Intravenöst C-vitamin, grönt te, gurkmeja och en liten del cellgifter (ca 30% av mängden man brukar få, detta pga att Erik har fått insulin för att sänka blodsockret inför cellgiftsbehandling, då behövs inte lika mycket och cellgifterna blir inte lika skadliga). Och många fler behandlingar.

När Erik kom hem behövde han landa lite och efter 2 veckor upptäckte han att han var gul i ögonen. Mådde inte bra, han kräktes, hade ont i ryggen och mådde allmänt dåligt. Han åkte in, blev undersökt och fick en remiss till kirurg för konstaterande av gulsot. Några dagar efter opererades Erik och man satte in plaströr i gallgången så gallan hade fri passage. Där upptäcktes att orsaken till gulsot var en metastas på levern som var ca 15 mm stor.

Erik har nu haft kontakt med sin läkare i Tyskland och åker ned på måndag för att behandlas ytterligare i 2 veckor. I närheten finns en radiolog som ska stråla metastasen samtidigt som Erik får mer behandling på kliniken.

Erik mår bra, han spelar golf och lever livet så gott som vanligt. Såklart han äter mediciner, han dricker ingen alkohol, han har ändrat sin kosthållning och äter absolut inget socker. Men överlag lever han som vanligt.

Erik (vi alla) är supertacksamma för all hjälp som vi fått. Erik tackar för snälla ord, folk som kommer fram och hejar på honom. Er hjälp har gjort att Erik har kunnat göra en viktig behandling, ska snart göra en till. Så kan det komma att se ut även framtiden, genom dessa behandlingar ges kroppen de bästa förutsättningarna för att bekämpa cancern som lever i kroppen. Den tystas ned.

Av 465.000 kr har 320.000 kr använts till behandling. Utan er hade inte Erik haft den här möjligheten. Erik har 126.000 kr kvar. Nästa behandling kommer att kosta 210.000 kr (Erik betalar det som saknas själv.)

Tack alla för all hjälp! Kampen går vidare och vi fortsätter att heja på Erik, det här ska och måste gå bra! Vi fortsätter hålla alla tummar.

Kram från oss alla! ❤️

Ps: Medsamma vi la ut om Erik igår så ramlade det in massor med frågor om swishnummer. Så jag lägger också upp det ifall någon känner att de vill bidra.

Erik 0723191219

61
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
2 years ago

Intravenöst c-vitamin, grönt te osv. Jag måste få fråga – antar att du inte kommer att svara på det, men ändå… Vad har du för belägg för att dessa saker är verksamma mot cancer? Insulin för att minska behovet av mängden cellgifter?Varför tror du att onkologer ger ”för mycket” av den varan. Vad är din erfarenhet av den överkonsumtionen? Jag har gått igenom två cancerdiagnoser sen 2012 och fått god hjälp av svenska sjukvården . Du som verkar ha genomslagskraft via din blogg skulle kanske försöka få folk att bli månadsgivare till Cancerfonden för att stödja Cancerforskningen i Sverige, som är beroende av gåvor för sin forskning.

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
2 years ago

Varför skulle jag inte svara.

För det första, jag har inget belägg alls. Detta är vad denna klinik utför i behandlingsväg och som Erik, som är cancersjuk, själv valt att använda sig av i sin behandling.

I Sverige har läkarna sagt att det inte finns mer att göra. Han har fått en dödsdom, behandlingarna för Erik i Sverige är slut. Så vad tycker du att han ska göra istället? Vad har han för val? Bara dö då eller?

Jag antar att du inte hängt med här i bloggen heller där jag berättat om en nära vän som fått exakt samma behandling. Hon har en kronisk form av cancer (som de säger i Sverige) men är tack vara kliniken 2 år senare cancerfri. En annan med exakt samma diagnos (de fick sin cancerdiagnos samma sommar) som inte valde alternativ hjälp gick bort förra sommaren. Är det ett sammanträffande eller kan det ligga något i att det fungerar att kombinera alternativ vård? Det vet varken du eller jag, men betyder det att man inte ska försöka?

Sen verkar du inte heller veta att jag samarbetat med Cancerfonden i Sverige en rad ggr. Var in och gjorde en reklamfilm för dom, du kanske har missat den? Sånt tar jag heller inte betalt för. Jag har delat deras kampanjer många ggr, dessutom är jag månadsgivare.

Så innan du ”hoppar på mig” så bör du ha lite mer på fötterna. Din kommentar är nämligen helt baserad på saker du inte har en aning om.

Karin
Karin
Reply to  Lena
2 years ago

Troligtvis finns inga bevis för att det hjälper. I så fall tror jag att Försäkringskassan skulle stå för kostnaden. I det läget tror jag dock att alla alternativ som finns är värt att testa.

Annika Sundstedt Eriksson
Annika Sundstedt Eriksson
2 years ago

Tack för en fantastisk blogg! Så goda och bra recept🙂. Jag läser din blogg och följer din/ er kamp för att er vän Erik ska må bättre. Det är beundransvärt vad ni gör och jag håller fullständigt med dig. Man ska testa och göra allt som bara går för att stoppa denna hemska sjukdom. Allt gott till dig och ha en fin midsommar🙂!

Lena
Lena
2 years ago

Inte min mening att ”hoppa på dig” och jag är inte alls insatt i dom saker du pratar om angående alternativ cancervård (och därför frågar jag) – men jag fick intrycket av att du vet vad du talar om. Till exempel det du skriver om att sänka insulinhalten för då behövs bara 30 % av cellgiftsdosen och då blir biverkningarna mindre. Om det inte är dina kunskaper så ska du kanske hänvisa till var du fått informationen ifrån. Och nej – jag har inte följt din blogg från start så jag vet inte vad du gjort tidigare – om du till exempel pushat för att bli månadsgivare till Cancerfonden och gjort reklamfilm åt dom – gratis. Och vad gäller din väninna som blivit cancerfri så tycker jag det är kanonbra. Och jag skulle önska att det skrevs i tidningar, och gjordes inslag i teve och radio om alla dessa personer som blivit friska – då skulle kanske den traditionella cancervården börja intressera sig för alternativ vård att ta till i de fall som inte svensk cancervård rår på

Anette
Anette
2 years ago

Det du gör för min bror och många andra fortsätt med det.Vi (familjen) är så tacksamma för ditt engagemang och alla andra som på olika sätt bidragit till att Erik är hoppfull och inte gett upp för att vänta på att dö.

Nästa inlägg

Något att lägga i minnesbanken

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x