Snabba bakelser med vit choklad

Hej & hallå!

Tänkte jag skulle tipsa om riktigt härliga somriga bakelser med vit choklad som du snabbt svänger ihop! Dessa bakelser finns att hitta i min bakbok, ”Baka på 30 minuter”. Den hittar du HÄR. Det härliga med dessa bakelser är att du kan variera dom i all oändlighet. Du kan fylla dom med jordgubbssylt eller den sylt du föredrar, eller varför inte en kompott av något slag? Toppa med jordgubbar, hallon eller något annat du gillar.

Snabba bakelser med vit choklad, 12 st

50 g vit choklad

100 g smör

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk 3%

Fyllning:

4 dl vispgrädde

Garnering:

Färska blåbär

Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Har du ingen använder du dubbla formar på en vanlig plåt.

2) Hacka chokladen. Smält smöret långsamt i en kastrull och låt chokladen smälta med. Vispa ägg och socker ljust och luftigt med en elvisp i en bunke, det tar några minuter. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i bunken växelvis med smörblandningen och mjölken.

3) Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomgräddade. Testa gärna med sticka. Låt muffinsen svalna helt.

4) Skär toppen på varje muffins. Vispa grädden och spritsa ut den på muffinsen. Lägg på locken och spritsa på ytterligare lite grädde. Lägg på blåbär, pudra med florsocker och servera.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

39
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Bio & duchebags

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x