Att hjälpa kroppen

Betalt samarbete med Great Earth

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag fått hjälp med min svåra pms och mycket andra konstiga symtom genom att ta kosttillskott. Gissa om jag blev glad över detta samarbete, för är det något jag verkligen brinner för och kan rekommendera att testa om man lider av diverse krämpor så är det kosttillskott. Det är jag själv som kontaktat Great Earth och frågat om vi kan samarbeta, har t ex ätit deras Magnesium i flera flera år och aldrig bytit då jag tycker den är så bra. För mig har olika tillskott hjälpt mot en rad olika symtom och jag märker idag direkt skillnad om jag inte tar.

Låt mig berätta! Här ovan ser du en del av det jag äter dagligen, ja precis….jag äter dagligen flera tillskott och har gjort i flera år.

Detta äter jag dagligen.

SuperMagnesium 750-1125 mg/dag

D-vitamin 2 kapslar/dag

B-komplex 1 kapsel/dag

Järn

C-vitamin 1000 mg/dag

Omega 1 kapsel/dag

Mjölksyrabakterier 1 kapsel/dag

Selen 1 kapsel/dag

Superzink 1 tablett/dag

Järn 1 tablett/dag (kombinerar med järntabletter från Apoteket)

Nu ska jag berätta vad jag personligen fått hjälp med genom att äta tillskott. Jag länkar varje tillskott så ni kan klicka in och läsa mer.

Magnesium: Hade massor med sendrag, svår mensvärk, sömnsvårigheter, muskelryckningar och stelhet i nacken i flera år. Kändes ibland som att mitt huvud liksom skakade där de satt på nacken. Sen jag började äta en hög dos av just denna sorten så har det försvunnit. Sistens hade jag sån galen mensvärk, kom på att jag ju missat ta. Min pappa fick bukt på sin arytmi (oregelbunden hjärtrytm) och extraslag med samma Magnesium. Milo äter samma magnesium varje dag och har sedan han började sluppit sin barnmigrän. Förra sommaren så tog han inte på en hel vecka, migränen kom direkt som ett brev på posten. Alla som har migrän tipsar jag om att ta Magnesium.

D-vitamin: Hade i flera år oförklarlig ledvärk. Den kom och gick. Trodde t.o.m att jag hade något reumatiskt. Sökte för detta hos husläkaren utan att några fel hittades. Efter att jag började med D-vitamin så försvann allt det. Märkte dock skillnad nu när jag inte tog så mycket D-vitamin i somras. Fick ledvärk direkt. Nu tar jag min vanliga dos igen och det försvann.

Omega: Innan jag fick rådet att börja med omega så hade jag en inflammation i min ena axel i 10 månader. Hade också en envis inflammation som kom och gick i knävecket. Sjukvården rekommenderade att äta ipren, det gjorde jag utan framgång. Efter att jag började med omega så tog det 2 veckor så försvann inflammationen. Inte haft det sedan dess.

Selen: Så fort som mitt hår och mina naglar växer nu är rekord. Min frisör sa sist när jag hängde om mina extensions att jag behöver komma oftare. Det växer för fort, kommer behöva gå var 6:e vecka nu, annars brukar man gå typ var 8:e-9:e vecka. Går och gör naglarna var 3:e vecka nu för får sån utväxt.

Järn: Jag har brist på järn. Gick i många år och hade ferritinbrist (normalt HB men helt tömda järndepåer) utan att veta om det. Var ledsen, håglös, deprimerad, hade ingen lust att göra något, orkade liksom ingenting, andfådd i perioder, extraslag på hjärtat, sömnsvårigheter m.m. Det visade sig att mina järndepåer var helt tömda. Järn tar dock galen tid att få upp och så länge jag har mens kommer jag få fylla på med järn.

Zink: Hjälper mot krånglande mage, hjälper immunförsvaret och faktiskt mot svår träningsvärk som jag alltid fick.

Hela min familj äter tillskott av olika slag för olika behov. Alla har olika behov, mer om det lite längre ned.

Ska erkänna att jag känner mig lite som en panchis när jag tar fram min dosett. Dock så är jag glad att jag har 2 såna här lite finare till mina tillskott. Ser inte så ”panchis” ut åtminstone.

Nu har Great Earth tagit fram detta tillskott som jag är sååå nyfiken på. Meno Balance heter det. När mina värmevallningar drar igång så kommer denna stå högst på listan. Ett annat tillskott som också står högt på min lista är Stark genom klimakteriet. Har man t ex svårigheter med sexlusten så finns Desire.

Tycker Great Earth har en så himla bra hemsida. Här finns t ex en topp 4 lista på produkter som säljer bäst.

Här finns också världens bästa behovstest, det tar bara någon minut att göra. Du väljer också 1 eller flera fokusområden som du vill veta mer om. Jag valde 3 olika. Sedan får du ett utförligt svar på vad som skulle rekommenderas för dig. Det betyder att du inte behöver gissa dig fram utan kan få rekommenderat vad som skulle kunna hjälpa dig. HÄR hittar du testet.

Jag som själv börjar närma mig klimakteriet blir så ledsen när jag hör att sjukvården oftast bara rekommenderar antidepressiva eller östrogen. Det finns ju faktiskt en hel värld däremellan som skulle kunna hjälpa till. Jag är ett levande exempel. När min svåra pms höll på att ta kål på mig så var det enda jag fick rekommenderat antidepressiva. Inget ont om antidepressiva, jag känner många som fått fin hjälp av det. Men pms finns det ju annan hjälp för. Jag är som sagt ett levande exempel. När jag började med tillskotten och min progesteronkräm fick jag mitt liv tillbaka. Är du kvinna och tampas med dåligt mående periodvis så börja med att kolla när och hur det dåliga måendet beter sig? Är det så att det kommer en gång per månad är det 100% kopplat till din menscykel eller klimakteriet. Jag har många som skrivit till mig att de efter att ha läst här hos mig fått upp ögonen att de där jobbiga i livet hela tiden handlat om pms eller förklimakteriet. Så glad för att kunna hjälpa andra i samma svåra sits som jag var i.

Har du funderingar på ditt mående och är i den åldern ett förklimakteriet kan börja. Det kan handla om att du börjat få sömnbesvär och har ett humör som svänger mer än du är van vid. Ett förklimakterie kan t.ex. pågå i 10-15 år innan det riktiga klimakteriet. Kika in HÄR för att läsa mer!

Oj vad jag skriver! Som sagt, jag brinner enormt mycket för det här och har fått så oerhört fin hjälp själv. Ta ett test vetja, kanske kan de där jobbiga krämporna och konstiga symtomen vara något man faktiskt kan få hjälp med.

Gissa om jag är glad att jag får ge dig en rabattkod. Med koden NINA25 så får du nämligen nu hela 25% rabatt på hela sortimentet!

Mejla mig gärna om du har frågor om jobbiga krämpor eller symtom och inte vill skriva dom här, så kanske jag kan svara på lite frågor och funderingar eller kan vidarebefordra det. Mejladress: nina@niiinis.se.

Kram Nina

58
Subscribe
Notify of
guest

25 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline
Caroline
2 years ago

Hej, till att börja med vill jag gärna berätta att jag gillar verkligen din blogg. Du bjuder på dig själv och släpper in oss läsare så vi får följa din vardag❤️Detta har inget med ditt inlägg att göra, men undrar vart din gröna jacka är ifrån som du har på dig när du firar Hannah?🤗Den är superfin, du har en skön stil helt enkelt🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Caroline
2 years ago

Tack! Vad fina ord. Den är köpt på Verkstan på Gotland. Dom har en hemsida men inte sett den där ännu. Kanske man kan skriva till dom och fråga. ❤️

Caroline
Caroline
2 years ago

Tack för snabbt svar❤️

Martina
Martina
2 years ago

Synd att det är så dyrt bara 🙊🙉🙈 Skulle verkligen behöva äta många av deras sorter. 9 st olika då jag gjorde testet. Är man sjukskriven så finns inte utrymme för nåt extra 😪😓 sjukskriven för PTSD. Blivit sexuellt utnyttjad och misshandlad under min barndom av min styvfar!!!!! Detta har kommit fram NU i vuxen ålder. Har förträngt allt under mitt liv. Börjat med kbt, ska få traumabehandling vartefter också.
Skönt att få skriva av mig lite…..
Kram ❤

niiinis
niiinis
Reply to  Martina
2 years ago

Men älskade du! 💔 Så fruktansvärt hemskt. 😢 Hoppad du får all den hjälp du behöver nu. Kramar till dig! ❤️❤️❤️

Martina
Martina
Reply to  niiinis
2 years ago

Tack ❤❤❤

niiinis
niiinis
Reply to  Martina
2 years ago

❤️❤️❤️

Lena
Lena
2 years ago

En fråga angående selen för hår och naglar. Blir inte hår och naglar tjockare/starkare, bara längre?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
2 years ago

Jag har märkt längden mest, men sist jag var hos min frissa så sa hon att mitt hår var i så bra kvalitet så jag gissar att det fungerar på just det också! ❤️

Emma
Emma
2 years ago

Tack för rabattkod 🙏🏻 Tänker alltid att nu ska jag beställa vitaminer, men får liksom aldrig tummen ur.. Nu fanns det ju inga ursäkter när man fick så bra pris på dem 😀

niiinis
niiinis
Reply to  Emma
2 years ago

Åh vad roligt att du uppskattar det! ❤️

Jenny
Jenny
2 years ago

Hej!
Tack för att du lyfter detta ämne , det behövs verkligen att vi börjar prata om detta o att vi inte går och lider .
Jag gjorde testet och klickade hem en del av det som rekommenderades . Får komplettera mera efter hand . Det kostar ju en del… Tack för en jättebra blogg 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
2 years ago

Ja men precis, man kan komplettera och kanske ta det som känns viktigast för tillfället.

Ja viktigt att vi pratar högt om framförallt kvinnliga krämpor känner jag.

Kram ❤️

Lena
Lena
2 years ago

Det finns rekommendationer för hur mycket man behöver per dag av vissa av kosttillskotten ovan. En del kan ha skadliga effekter vid överdosering av vad jag läst.

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
2 years ago

Och tvärtom. Sverige har väldigt hårda regler för intag av olika tillskott när det kommer till mängd. Man behöver t ex bara åka till vårt grannland Finland så är vissa rekommenderade mängder mycket högre än här i Sverige.

Lena
Lena
Reply to  Lena
2 years ago

Så svenska rekommendationer är inget man ska lita på/bry sig om…?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
2 years ago

Nej, personligen så litar jag t ex på vad andra länder säger och gör i detta avseende. Och framförallt mitt eget mående… jag utgår ifrån hur jag mår när det kommer till att ta tillskott och mängd. Det tror jag säkert att alla andra vuxna också gör.

Sandra
Sandra
2 years ago

Hur doserar du intaget av magnesium? Hur många tabletter morgon och kväll? Tack för rabattkoden 🙏🏼 Beställde i förrgår och de kom med posten idag 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
2 years ago

Jag tar en på morgonen tillsammans med järn och c-vitamin. Sen tar jag 2 på kvällen med b-komplex, selen och zink. ❤️❤️❤️

Sandra
Sandra
Reply to  niiinis
2 years ago

Tack för supersnabbt svar! 🙏🏼 Intressant hur du äter de andra vitaminerna, jag äter exakt samma fast jag tar allt på morgonen. Varför gör du den uppdelningen, är det för att vissa ska tas på morgonen och andra på kvällen? 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
2 years ago

Jag har valt att göra uppdelningen lite efter vad kroppen behöver mest. På morgonen är det att få i sig järn som är min största bristvara i kroppen. Den ska man ju ta med C-vitamin. Sen vill jag inte ta alla Magnesium på kvällen så då tar jag en på morgonen.

Till lunch tar jag D-vitamin (den krockar lite med Magnesium så dom ska inte tas samtidigt), mag/tarmbakterier och omega. Sen tar jag B-komplex, 2 magnesium, zink och b-komplex till kvällen som sagt. B vitamin tas med fördel ihop med Magnesium. ❤️

Sandra
Sandra
Reply to  niiinis
2 years ago

Tack snälla du för svar! 🙏🏼❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
2 years ago

❤️

Nina (fint namn eller hur)
Nina (fint namn eller hur)
2 years ago

Hej. Jag ska operera mig om 2 v och ta bort livmoder och äggstockar. Bam, ridå ner och hamnar i klimakteriet. Vad rekommenderar du? Äter deras magnesium och zink redan mot menssmärtorna. Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Nina (fint namn eller hur)
2 years ago

Jag skulle ta Menobalance för värmevallningar: https://bit.ly/2TB3sHq

Sen tänka på att ta dessa tillskott som ingår i ”stark genom klimakteriet” paketet: https://bit.ly/3hnaFUm

Lycka till med din operation. Alla som gjort den säger att de fått ett nytt liv efteråt.

Kramar ❤️❤️❤️

Img 1279.jpg

Nästa inlägg

Youtube inspelning pågår

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x