Taxinge slott och Skink & potatislåda

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes.  Heeejsan vänner!

Landat i soffan här en stund innan jag ska kvista iväg igen. Idag har jag varit och spelat in Youtube, detta efter att ni gick rösta på min Instastory. Valet föll på att smaka på 20 bakverk på kakslottet Taxinge Slott. Visste ni förresten att de alltid har minst 65 sorter framme? Det är helt sjukt mycket! Det vet jag som drivit café, jag hade aldrig lyckats.

Långskjorta // Slipover // Leggings (skinnimitation) // Boots

Blir alltid påmind om hur vackert det är där ute på Taxinge slott. Jag hade ju aldrig ens hört talas om det innan jag var med i Hela Sverige bakar. Så när vi kom dit första gången blev jag verkligen helt förvånad över hur fint det var och hur fint det ligger.

Vi hade ju fantastiskt väder så gissa om det var mysigt att strosa runt där ute idag. Gamla minnen dök upp från inspelningarna och jag blev nästan lite tårögd när jag gick där idag. Milo var en lite plutt på bara 3,5 år när jag var där. Åh gud som jag längtade efter barnen. Jag höll ju på att smälla av och sakna sönder mig själv. Jag grät varje dag…. Samtidigt som det var så himla roligt, det var så högt och lågt med känslor minns jag. Jag älskade formatet på TV-programmet. Snart så sänds en ny säsong igen och det ska bli så roligt att följa det.

Ja men hur gick det att testa 20 olika bakverk? Haha…. Ojoj! Ja, ni kommer få se. Videon från idag kommer imorgon. Följ gärna min >>Youtubekanal<< så du inte missar några videos.

Ok, nu till något helt annat. Lagade så himla god middag åt oss här hemma igår. Så enkelt att svänga ihop och fantastiskt bra när man bara slänger in allt i ugnen och det reder sig självt. Älskar sånt i veckorna.

SKINK & POTATISLÅDA, 5-6 p

500 g tärnad potatis

1 gul lök

250 g rökt skinka

2 vitlöksklyftor

2 paket Philadelphia grillad paprika

3 dl matlagningsgrädde

2 dl riven ost

Salt & peppar

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka potatisen i tärningar, det finns färdig tärnad potatis och köpa om man inte orkar.

2. Hacka löken smått. Hacka också skinkan i mindre bitar.

3. Varva potatis, lök och skinka i en ugnsfast form. Min var ca 25×30 cm. Pressa på vitlöksklyftorna.

4. Blanda Philadelphiaosten med grädden. Vispa runt så det blandas ordentligt. Häll allt över potatisblandningen. Skjuts in i mitten av ugnen i först och främst 40 min. Öppna sedan och ha på den rivna osten, låt stå i ca 20 min till tills osten fått fin färg. Toppa med hackad persilja och ät med grönsallad. Familjen tyckte det var supergott.

Jahapp! Jag ska fortsätta ligga på soffan en liten stund med en varm katt på magen. Har mensvärk som tusan. Så skönt med hennes värme då. Sen ska vi åka iväg med bakverken. Har ju alla kvar i bilen fortfarande, blev tvungen och åka hem och vila lite efter slottet då mensvärken kom och däckade mig lite.

Ha en fin kväll så hörs vi.

Kram Nina

Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

399
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katja
Katja
2 years ago

Du måste besöka Taxinge slott när det är julmarknad. Så mysigt 🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Katja
2 years ago

Ja det måste jag. ❤️

Olle Larsson
Olle Larsson
1 year ago

Ska laga till i morgon.. Skönt

Elisabet Borg
Elisabet Borg
1 year ago

Hej, det var svårt att hitta Philadelphiaost med grillad paprika, ska prova med en annan ost.🤗

Img 1936.jpg

Nästa inlägg

Blåbärsbullar med mandelmassa

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x