Blåbärsmuffins med mandelmassa och världens bästa ugn

Goddagens finisar!

Jag har några elektriska prylar i mitt kök som jag faktiskt är tacksam över varendaste dag. En av dessa prylar är min ugn. Jag har ju en ugn från Whirlpool, jag har haft den i snart ett år, och jag blir faktiskt bara mer och mer nöjd med den hela tiden. En W Collection W9-ugn med de mest fantastiska egenskaper en ugn kan ha, bl a med en SteamSense-funktion som jag ska berätta mer om nu.

Igår började jag med att rengöra den. En knapptryckning och 2 timmar senare torkade jag av den och den blev helt ren. Hur fantastiskt? Enklare att rengöra en ugn kan det ju inte bli. Kan ärligt säga att rengöra ugn är bland det värsta jag vet i städningsväg. Farliga produkter, dofter, smuts som rinner och gud vet vad. Med den här funktionen slipper du precis allt sådant.

Nu har jag också lärt mig en ytterligare sak med den som gör min bakning så mycket mer fantastisk. Jag trodde väl aldrig att man kunde få så pass mycket bättre t ex muffins på att använda lite ånga. Wow säger jag bara. På ugnen finns det att välja antingen svag, medel eller mycket ånga. Använder man svag ånga under tiden man bakar kakor och t ex muffins så lovar jag dig att det blir fantastiska resultat. Höga, saftiga, fluffiga och bara perfekta rakt igenom.

Ninas Blåbärsmuffins med mandelmassa, 12 st

100 g smör

2 ägg

1,5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

75 g mandelmassa

2 msk vispgrädde

2 dl mjölk

Nypa salt

2 dl frysta blåbär

Gör såhär:

1. Smält smöret. Sätt ugnen på 175 grader med svag ånga. Har du ingen ångfunktion på din ugn kör du utan.

2. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker så det blir riktigt fluffigt och ljusgult. Vispa mandelmassa och grädde ihop. Ha i det i smeten, rör runt med en slickepott.

3. Häll i det smälta smöret i smeten. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd i dem i smeten. Vänd runt tills du har en seg smet. 4. Häll till sist i mjölken och rör runt tills allt är utblandat. Häll i smeten i muffinsformar och grädda sedan i 10-12 minuter eller tills muffinsen är någorlunda torra när du känner med sticka.

Pudra med lite florsocker. Serveras gärna med lite vaniljsås men är såklart fantastiskt goda att äta som dom är.

IMG_8625

IMG_8626

IMG_8628
IMG_8629
IMG_8630

IMG_8633
IMG_8635

IMG_8636
IMG_8637
Sen tycker jag att den är fin att se på också. Vi har satt både mikrovågsugn och ugn i samma skåp. Perfekt att ha båda på samma ställe tycker jag. Klicka gärna in och läs mer HÄR om ugnens alla egenskaper. Som sagt… helt klart det bästa jag haft. Jag eller vi i familjen är verkligen supernöjda.

Kram Nina

41
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Viveka Petersson
Viveka Petersson
2 years ago

Varför försvinner kommentarerna? Har frågat dig om när och hur blåbären ska tillsättas. Ska de blandas ner i smeten eller läggas ovanpå?

niiinis
niiinis
Reply to  Viveka Petersson
2 years ago

Jag har inte sett någon sådan kommentar. Blåbären läggs bara uppepå just innan gräddning.

Img 2667.jpg

Nästa inlägg

Såhär farligt är det att lämna osthyveln eller smörkniven i kylen.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x