I morse testade jag ett recept som jag klurat pÄ ett tag, ja apropÄ den kommande Kanelbullens dag. Det var sÄ spÀnnande att testa det för jag hade en kÀnsla av att det skulle bli superbra. Om det blev? My gooood, sÄ galet gott. Detta bara mÄste du testa!
Kanelbullekaka pÄ 2 minuter
1/2 dl vetemjöl
5 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör
nypa salt
1 Àgg
Fyllning, farinsocker/kanel smör:
4 msk smÀlt smör
3-4 msk farinsocker
3 tsk kanel
Topping:
Farinsocker/kanel smöret
Gör sÄhÀr:
1. SmÀlt smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda i 1 Àgg och det smÀlta smöret, rör runt med en slickepott tills du har en jÀmn smet.
3. Fyllningen: Blanda allt till fyllningen, hÀr Àr jag lite osÀker pÄ mÀngderna dÄ jag bara hÀllde i. Men denna ska bli som en smÄseg sockrig smet, den ska i en sprits och spritsas ut pÄ kakan bÄde innan och efter grÀddningen i mikrovÄgsugnen.
4. HÀll kaksmeten i en mikrovÄgssÀker form, tÀnk dig 1 portion. HÀll pÄ farinsockersmeten i en spiral, strö pÄ pÀrlsocker. Skjuts in i mikrovÄgsugnen pÄ full effekt i ca 2 minuter. Observera att detta kan skilja lite mellan varje mikrovÄgsugn, kakan ska i alla fall vara nÀstintill helt klar, lite kladd Àr ok.
5. Spritsa pÄ farinsocker/kanelsmeten igen i en spiral och fyll pÄ med mer pÀrlsocker.
Servera med vaniljsÄs om du vill gotta dig lite extra, funkar absolut utan ocksÄ. SÄÄÄ gott!
Ps: Gillar du receptet fĂ„r du mer Ă€n gĂ€rna klicka i det lilla hjĂ€rtat under inlĂ€gget.Â
Följ mig gÀrna hÀr:
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Kram Nina
Ser trevligt ut men jag begriper inte om det ska vara smÀlt smör i sjÀlva kakan och i sÄfall hur mycket?