Kanelbullekaka på 2 minuter

I morse testade jag ett recept som jag klurat på ett tag, ja apropå den kommande Kanelbullens dag. Det var så spännande att testa det för jag hade en känsla av att det skulle bli superbra. Om det blev? My gooood, så galet gott. Detta bara måste du testa!

Kanelbullekaka på 2 minuter

1/2 dl vetemjöl

5 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 msk smör

nypa salt

1 ägg

 

Fyllning, farinsocker/kanel smör:

4 msk smält smör

3-4 msk farinsocker

3 tsk kanel

 

Topping:

Farinsocker/kanel smöret

 

Gör såhär:

1. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Blanda i 1 ägg och det smälta smöret, rör runt med en slickepott tills du har en jämn smet.

3. Fyllningen: Blanda allt till fyllningen, här är jag lite osäker på mängderna då jag bara hällde i. Men denna ska bli som en småseg sockrig smet, den ska i en sprits och spritsas ut på kakan både innan och efter gräddningen i mikrovågsugnen.

4. Häll kaksmeten i en mikrovågssäker form, tänk dig 1 portion. Häll på farinsockersmeten i en spiral, strö på pärlsocker. Skjuts in i mikrovågsugnen på full effekt i ca 2 minuter. Observera att detta kan skilja lite mellan varje mikrovågsugn, kakan ska i alla fall vara nästintill helt klar, lite kladd är ok.

5. Spritsa på farinsocker/kanelsmeten igen i en spiral och fyll på med mer pärlsocker.

Servera med vaniljsås om du vill gotta dig lite extra, funkar absolut utan också. Sååå gott!

Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

254
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
Karin
2 years ago

Ser trevligt ut men jag begriper inte om det ska vara smält smör i själva kakan och i såfall hur mycket?

Nästa inlägg

Några fantastiska skönhetsprodukter

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x