ANNONS

Chokladmousse med oreotäcke med gravsten – Halloween bakning

/

Halloj finisar!

Kickar igång den här dagen med att bjuda på årets första Halloweenrecept. Jajemen, gud dagarna flyger fram nu så nu gäller det att hänga med. Sen när Halloween är över så är det en enda lång transportsträcka mot jul. Hurrraaaa om du frågar mig!

Chokladmousse med oroetäcke med gravsten, ca 20 st

200 g mörk choklad av god kvalitet

5 dl vispgrädde

4 äggulor

1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 msk vatten

Oreotäcke:

Ca 25 st krossade oreokakor

Gravsten:

20 st Biscottikakor (eller annan kaka som har formen av en liknande gravsten)

Florsocker

Gör såhär:

1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. 

2. Vispa 3,5 dl av grädden tills den är lite lös, ställ den i kylen.

3. Koka upp resten av grädden och slå över den hackade chokladen, rör om tills chokladen smält ihop med grädden.

4. Knäck i äggulorna i en bunke. Koka upp socker och vatten, häll det sedan i en smal stråle över äggulorna. Vispa kraftigt med elvisp hela tiden tills du har ett fint skum.

5. Blanda i chokladsmeten i äggskummet och vänd sedan i den vispade grädden från kylen. Fördela moussen i glasen och ställ sedan kallt i minst en timma.

6. Hacka oreokakorna till smul. Fördela det över moussen när du tar ut dem ur kylen. Ställ i en biscottiskaka i varje och pudra med florsocker.

Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00