5 fredagstips

Annonslänkar genom reklam för Matsmart

Dags för lite härliga tips, både till jul men också lite annat härligt att ta med sig. Jag älskar själv tips och har säkert 100 sparade tips bara i min telefon. Tips om precis allt.

Så med det sagt, här följer Ninas 5 användbara och härliga ”Fredagstips”!

TIPS 1

Bästa tipset inför Jul om du inte orkar baka egna pepparkakor är att köpa färdiga. Sen dekorerar du dem med världens enklaste kristyr som du gör själv. Just nu 3 pepparkakshjärtan i burk för 30 kr HÄR. Dessa ser ”hemmagjorda” ut och just dessa pepparkakor från Göteborg är sååå goda.

RECEPT kristyr:

1 äggvita
1 tsk ättika
2,5 dl florsocker

Gör såhär:

1) Vispa äggvitan så den blir till ett fast skum. Jag vispade typ 1½ minut.

2) Häll i ättika och sedan florsockret. Vispa runt det tills du har en härlig krämig kristyr. Prova dig fram med florsockret, vill du ha lösare så tar du mindre, vill du ha ännu hårdare kristyr tar du mer.

TIPS 2:

Jag ÄLSKAR ju Rituals produkter. Doften, känslan, utseendet ja men allt. Har det hemma väldigt ofta. Ett tips om man t ex inte skulle ha råd för tillfället att köpa nytt eller bara tycker att det är för dyrt är ju att fylla på med annat i dessa fina flaskor. Just nu tipsar jag om denna underbara ekologiska >>Savon de Marseille tvål<< med doft av pion (som också är lite lyxigare men inte ens i närheten av samma pris) som doftar ljuvligt. Häll över denna i dina gamla Rituals tvålflaskor. Innehåller hela 300 ml. Finns i >>olivdoft<< och >>havsfänkål<< också.

Har du också flaskan för handkräm kvar så fyll på med denna >>ekologiska handkräm med doft av timjan & rosmarin.<< Fanns också med doft av >>ekologisk fikon och hibiskus.<<

TIPS 3:

Trött på kökslampan eller bara behöver mer mys hemma. Köp en ljusslinga av något slag, köp en billig gardinstång på t ex IKEA (eller om du redan har en över), en billig svart kedja som du kapar i 2 och så 2 krokar som du fäster allt i taket med så har du en jättefin ny kökslampa. Detta kan vara fint att bara sätta upp på väggen också.

TIPS 4:

Är du med mig på 21 dagars rensningen? Perfekt sätt att gå igenom varje vrå till jul. Så skönt att få det uppdelat och när man har en hel del tid kvar att göra det på. Jag tänkte börja när vi kommer hem från Schweiz. Något att kanske bunkra upp med tills dess kan vara bra städprodukter. Har märkt att det är 100 ggr roligare att städa när man har bra och roliga grejer att städa med.

Världens mest effektiva och bra >>svampar från Vileda<< som får bort ALL smuts utan att repa eller skrapa upp ytan. Jag hade t ex märken efter Milos fotbollsskor i trappen, skrubbade med denna och fick bort allt. T.o.m så att Teflon (ni vet den där speciella ytan i stekpannor) rekommenderar dessa svampar.

Vill du ha riktigt bra och miljövänlig rengöring att använda till din städning så kika på denna universalspray från Seventh Generation Free (gjord av 86% vaxtbaserade ingredienser). Badrumssprayen (gjord av 96% växtbaserade ingredienser) är om inte ännu bättre.

Tips 5:

Häll upp ditt sköljmedel i en glasbehållare i tvättstugan. Jag har hällt upp min i just denna (från IKEA) och ställt i tvättstugan. Ja men sååå trevligt verkligen. Sedan drar jag den så den står precis ovanför mjukmedelsbehållaren på tvättmaskinen och vrider på kranen. Rakt i, inget kladd! Ska ta bild när jag kommer hem. Blev en fin detalj och så mycket finare än dessa sköljmedelsflaskor som inte är så fina att ha stå framme. HÄR hittar du ett sköljmedel som doftar riktigt gott som blir perfekt att hälla i ett par flaskor av i denna behållare.

Ps: Du vet väl att du kan göra ett helt miljövänligt sköljmedel om du nu föredrar det.

MILJÖVÄNLIGT SKÖLJMEDEL

3 ättikssprit (12%)

9 dl uppkokt avsvalnat vatten

10 droppar eterisk olja av valfri doft

Gör såhär:

Blanda ättika, vatten och eteriska oljan i en glasflaska (eller glasburken jag tipsar om ovan), skaka väl innan varje användning för att fördela den eteriska oljan. När du sedan ska tvätta har du i ca 2 msk i sköljmedelsfacket.

Det var Ninas 5 fredagstips det. Hoppas du ska få lite inspiration. Dags att kvista vidare här i Schweiz. Vi hörs sen!

Kram Nina

32
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Gråtig återförening

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x