ANNONS

Stekta Saffransmuffins

/

Hej igen!

Nu ska ni få recept på efterrätten vi åt häromdagen när vi åt vår lunch ute. Fint tips! Detta kan du givetvis göra hemma i stekpannan också, men har du möjlighet att göra den över öppen eld så ääääär ju det så himla härligt och speciellt. Gott också! Stekta saffransmuffins är verkligen något att testa, jag lovar att du kommer tycka det är gott. Jag gjorde dom i miniformat men du kan såklart göra dem i vanlig storlek.

Stekta SAFFRANSMUFFINS med rårörda lingon och vispgrädde.

Kika gärna på fler saffransrecept HÄR.

Saffransmuffins, 12 normalstora, ca 24 små

100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 g saffran
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:

Ca 1 1/2 dl rårörda lingon

3 dl vispgrädde

Topping

:

Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och saffran pösigt.

3) Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Varva med mjölken och sedan det smälta smöret.

4) Ställ ut muffinsformar (jag använder mig alltid av silikon när jag vill plocka ur själva muffinsen) på en plåt och fyll till tre fjärdedelar med smet.

5) Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är helt torra när du provar med sticka.

4E6DC507-62CC-4598-AFF4-5D7E802339B5
E6D303E7-1D13-4D26-B903-8CAC66C54A68

6) Dela dem så du liksom skär av toppen. Ha i rejält med smör i stekpanna och stek dem sedan på båda sidor. Ta ur och låt svalna en smula.

7) Ha i rörda lingon på bottendelen, på med grädde och sen på med toppen. Dofta över lite florsocker. Ät & njut!

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00