Jul & juldag

Innehåller annonslänkar för Cellbes, KitchenTime & Johnells

Godmorgon!

Hörni, jag har varit så seg och trött och bara gjorde ingenting på hela dagen igår. Jo en padelmatch var inbokad men det var allt. Detta är så typiskt mig som HSP person, har det varit mycket runtomkring mig under några dagar så behöver jag en dag till återhämtning, energipåfyllning och vila. Tänkte i alla fall berätta om vår jul. Just nu är man ju i den här sköna limbon mellan jul & nyår. Ska strax börja packa för en veckas fjällsemester, imorgon åker vi. Ska bli skönt att få vara ute och åka massa skidor, det ser vi verkligen fram emot. Lite kvar att fixa med innan dess dock, jag avskyr ju att packa men det är ett måste för att kunna åka ju så bäst att sätta igång.

På julaftonsmorgon klev jag upp i ottan och slog in de sista klapparna. Jag tror klockan var strax efter 4 faktiskt. Haha…. Skapligt taggad. 😂 Jag ÄLSKAR julafton och få ge julklappar till nära och kära, är oftast mer spänd än dom. Haha!

På morgonen öppnade vi alla en varsin julklapp. Tony köpte en jättefin julklapp till mig som inte passade riktigt så han slet med mig till Guldfynd för att byta den direkt. Haha…. Han är precis lika otålig som mig. Jag har hittat en själsfrände i honom.

667BC91E-7902-459E-9079-F6F7FD987E4D

Efter julklappsöppning for vi till pulkabacken jag och Milo medan de andra softade hemma. Jag hade på mig mina nya moonboots. Nej men kan det vara årets bästa köp! Frös NOLL om fötterna, NOLL!

Lurvig kappa HÄR.

Ordninggjorda och klara, alla finklädda for vi sen ut till Tonys bror med familj. Där samlades dom som var friska. Alltså, dessa tider är verkligen så enerverande, men men…det kommer väl en tid när detta också är en ”vanlig” flunsa och vi kan återgå till mer ”normalt” leverne vad nu normalt kommer vara?

Innan vi åkte ut till Tonys familj så åkte vi förbi Eriks grav och tände ljus. Det lös många fina ljus hos honom och det var så fint att se. Det kändes bara så definitivt nu även om jag fortfarande har tankar som att han fortfarande finns. Så märklig känsla.

Började med glögg och Kalle Anka såklart. Alltså, alkoholfri glögg kan jag dricka en hel flaska av. Sååå gott! Dröm att äta tillsammans med saffranssnittar eller en lite uppvärmd saffransbulle med vaniljfyllning. Tycker det är gott med choklad också. Vi köpte förresten en glögg med choklad och chili på ICA, den var jättegod.

Julmat i stora lass. Wow vad jag har ätit i år. Verkligen njutit av allt. Men det kan man göra i ett par dagar, sen räcker det. Drömmer lite om när helgerna är över och jag kan återgå till min hälsosamma mat igen. Men nu njuter jag av god mat och godis varje dag. 😀🍫

Julklappsöppning, älskar och se mina bästa öppna sina klappar. Thedde & Elliot får ofta några liknande klappar och då tävlar dom om vem som öppnar först. Haha…. I år lyckades vi extra bra till Milo tror jag, när vi skulle gå och lägga oss på kvällen så sa han: ”Mamma & pappa, alltså mina julklappar i år, det finns inget som slår det, jag är såååååå nöjd, ni är bäst”. Det var ett fint betyg. 😀

Min outfit: Klänning från Plain Vanilla (Blond Hour) HÄR // strumpbyxor från Lindex (verkar vara slut) // stövlar Plain Vanilla (Billi Bi) HÄR // skärp Louis Vuitton HÄR Tonys outfit: Byxor Zara HÄR (Tonys favvo – finns i flera färger) // Skjorta Eton HÄR

Kappa HÄR // Moonboots HÄR

På juldagsmorgonen for vi iväg för att handla lite. På kvällen skulle mamma och pappa komma och äta hos oss och fira juldagen.

Fick använda min nya vinterservis för första gången. Åh vad jag älskar den! De vita underst är 27 cm och heter SNÖ i färgen, finns HÄR (Rea nu). Mindre tallrik i WINTER serien HÄR. Jag har också 3 mindre skålar för att använda till olika röror och såser, finns HÄR (också REA). En stor skål för potatis/strips/sallad HÄR. Nya besticken (HÄR) var toppen att äta med också, så mycket bestick för så lite pengar. ÄLSK! Vinglasen (som jag älskar) är från Iittalas serie Essence, finns HÄR. Dricksglasen är stora favoriter, köpta på Mio, finns HÄR. De glas som får vara ljushållare på bordet är dessert/drinkglas från Iittalas Essence serie också, älskar dom! Används både som dessert och drinkglas här hemma. Finns HÄR.

Ska fortsätta samla på Swedish Grace, älskar den serien nu. Kanske att jag ska sälja av min Mon Amie som jag började samla på mig? Får se? Kan vara kul med två serviser att varva med också, eller hur har ni? Har också påbörjat en servis från Mateus för många år sen, men tycker tallrikarna är så gigantiskt stora och de får inte plats i diskmaskinen. Jaja, får klura på det.

Det blev julklappsöppning för mamma och pappa hemma hos oss, vi hade ju redan öppnat de vi fått av dem på julafton. Pappa var riktigt nöjd med godiskorgen Tony fick av företaget han konsultar åt. Fina mamma och pappa, så tacksam varje dag att jag har dom. ♥️ Vi fick en mysig eftermiddag tillsammans. Mamma hade gjort jättegoda efterrätter som jag givetvis missade att fota. Lingondesserter som var så goda, måste göra dom igen och få recept av mamma.

Som sagt, det enda vettiga vi fick gjort igår var och spela 90 minuter padel, resten av morgonen/dagen/kvällen spenderades i soffan. Så skönt!

Nu dags att börja packa. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

62
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
Sofia
2 years ago

Wow, vilka stövlar. Såg att de är på 70% rea nu. Fanns dock bara 38 kvar 🙄. Moonbootsen också på rea.

Älskar också Winter servisen. Den går så bra att kombinera med en vit servis, då blir det inte för mycket. Den är inte heller för julig så man kan använda den hela vintern.
Tycker definitivt inte du ska göra dig av med din Mon Amie servis, det är en klassiker. Jag har två serviser, en vit och en med mönster. Det är härligt att kunna byta efter humör, årstid och mat.

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
2 years ago

Nej men jag kanske ska spara den då trots allt? Har precis börjat på den också så det kändes lite fattigt på hyllan där de står. 💙 Den är ju urfin så den får nog kanske bli kvar ändå. 😀💙

Carola
Carola
2 years ago

Använder inte Milo hjälm i pulkabacken?

niiinis
niiinis
Reply to  Carola
2 years ago

Jo, så länge jag får bestämma kommer han såklart att ha det. Just på dessa bilder hade han tagit av den och fjantade lite på en liten backe precis innan vi skulle hoppa in i bilen.

Cecilia
Cecilia
2 years ago

Härlig jul ni verkar ha haft 🎄🥰Lite nyfiken på Milos julklappar – kanske kan man få lite tips🎁😉

Img 7298.jpg

Nästa inlägg

Livets överraskning

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x