Helstekt rostbiff med jättegod gräddsås

Halloj älsklingar!

Lördag, jag trodde det var Söndag när jag vaknade. Haha, snacka om dagvill. Helt förvirrad ju. Men men, nu vet jag att det är Lördag och det ska vi tammetusan ta tillvara på. Det ska dock vara mulet hela dagen men vi får göra det bästa av det helt enkelt. Här inne tänkte jag börja dagen med att bjuda dig på ett så gott recept på rostbiff som jag gjorde förut. Det blev uppskattat i hela familjen så detta kan jag verkligen rekommendera.

Tallrikar Mon Amie HÄR

HELSTEKT ROSTBIFF med gräddsås

500-700 g rostas/rostbiff

2 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 tsk vitlökspulver

1/2 kruka färsk timjan

2 morötter

1 palsternacka

1 lök

3 lagerblad

Gräddsås:

Ca 2 dl köttspad från Rostbiffen i ugnen

2 schalottenlökar

2 msk svart vinbärsgelé

1 msk soja

1 msk kalvfond

3 dl vispgrädde

Vatten så de täcker grönsakerna

2 msk maizena redning

1) Gnugga in salt och peppar runtom köttet. Helstek det i en stekpanna med smör så det får färg runtom. Lägg i en ugnsfast form, bred på hackad timjan. Skala och tjoffa i grönsakerna runtom, lagerblad och löken med. Häll på vatten. I med en köttermometer i köttbiten och in i ugnen på 175 grader. Köttet ska nå en innertemp på 58-60 grader. Tog ca 1,30 för vår ugn.

2) Ta ut köttet och ha på folie runtom, tänk på att den fortsätter att tillagas lite då. Så om tempen visar 55 grader så gör det ingenting. Skala och hacka schalottenlöken smått. Stek det mjukt i en stekpanna med smör. Ta köttsaften efter att köttet varit i formen och häll i det i en stekpannan. Ha också i kalvfond, soja, svart vinbärs gelé och grädde. Spara ca 0,5 dl och blanda ut maizenaredningen i den. Häll i den också. Låt koka upp. Är såsen för tjock, ha i mer grädde. Är den för vattnig, fyll på med lite maizena (kom bara ihåg att reda ut den i mjölk/grädde/vatten innan du har i det i såsen, annars blir det klumpigt).

Servera med kokt potatis och svart vinbärsgelé. Sååå gott!

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

108
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MH
MH
2 years ago

Brukar då och då kika in i din blogg och tänkte du är värd och få en kommentar. Gillar hur du skriver dina recept och om livet. Vilket underbar fik ni varit på älskar inredningen och bonaderna på väggen helt i min smak och man kände sig tillbaka i tiden. jJg gillar juldukar som flitiga händer sytt brukar kolla på loppisar och har köpt en del denna julen, synd bara att tiden den går så fort. Just nu vore det inte fel med en ny vår, jag är ingen vintermänniska har sedan 25 år RA och den blir tyvärr inte bättre. Må väl och tack för din blogg/MH Österlen

niiinis
niiinis
Reply to  MH
2 years ago

Tack för dina fina ord. ❤️ Våren är vi nog många som längtar efter. Stor kram till dig! ❤️

Giggi
Giggi
2 years ago

Ser jätte god ut. Undrar bild 1 och bild 2 är det samma sorts kött? Bild 2 köttet ser så mör ut kan vara rostas. Bild 1 som rostbiff,det brukar inte vara lika mör. Jag har den erfarenheten av dessa olika kött.

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
2 years ago

Samma kött.

Img 8090.jpg

Nästa inlägg

Grönsakssoppa och kall promenad

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x