ANNONS
Integritet på Tailsweep

Helstekt rostbiff med jättegod gräddsås

/

Halloj älsklingar!

Lördag, jag trodde det var Söndag när jag vaknade. Haha, snacka om dagvill. Helt förvirrad ju. Men men, nu vet jag att det är Lördag och det ska vi tammetusan ta tillvara på. Det ska dock vara mulet hela dagen men vi får göra det bästa av det helt enkelt. Här inne tänkte jag börja dagen med att bjuda dig på ett så gott recept på rostbiff som jag gjorde förut. Det blev uppskattat i hela familjen så detta kan jag verkligen rekommendera.

Tallrikar Mon Amie HÄR

HELSTEKT ROSTBIFF med gräddsås

500-700 g rostas/rostbiff

2 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 tsk vitlökspulver

1/2 kruka färsk timjan

2 morötter

1 palsternacka

1 lök

3 lagerblad

Gräddsås:

Ca 2 dl köttspad från Rostbiffen i ugnen

2 schalottenlökar

2 msk svart vinbärsgelé

1 msk soja

1 msk kalvfond

3 dl vispgrädde

Vatten så de täcker grönsakerna

2 msk maizena redning

1) Gnugga in salt och peppar runtom köttet. Helstek det i en stekpanna med smör så det får färg runtom. Lägg i en ugnsfast form, bred på hackad timjan. Skala och tjoffa i grönsakerna runtom, lagerblad och löken med. Häll på vatten. I med en köttermometer i köttbiten och in i ugnen på 175 grader. Köttet ska nå en innertemp på 58-60 grader. Tog ca 1,30 för vår ugn.

2) Ta ut köttet och ha på folie runtom, tänk på att den fortsätter att tillagas lite då. Så om tempen visar 55 grader så gör det ingenting. Skala och hacka schalottenlöken smått. Stek det mjukt i en stekpanna med smör. Ta köttsaften efter att köttet varit i formen och häll i det i en stekpannan. Ha också i kalvfond, soja, svart vinbärs gelé och grädde. Spara ca 0,5 dl och blanda ut maizenaredningen i den. Häll i den också. Låt koka upp. Är såsen för tjock, ha i mer grädde. Är den för vattnig, fyll på med lite maizena (kom bara ihåg att reda ut den i mjölk/grädde/vatten innan du har i det i såsen, annars blir det klumpigt).

Servera med kokt potatis och svart vinbärsgelé. Sååå gott!

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

4

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00