Snackstips

Godmorgon!

Det här inlägget hade ställts in för att komma upp igår men något blev knas. Kommer i sin helhet här istället.

Jag sitter och knåpar på flera inlägg till bloggen här så jag kom av mig med tiden. Tänkte att jag ju måste in och säga hej till dig. Igår vet jag ärligt talat inte vad som hände, jag var helt säker på att jag skrivit ett inlägg som jag publicerade på bloggen, men det visade sig att jag bara påbörjat det utan att skriva klart det. Börjar man bli gammal nu? Minnet sviker vad det verkar. Har en hel del att tänka på just nu så min fokus känns som den ligger lite hejvilt nu.

Idag är det KRAMENS DAG, säga vad man vill om dessa temadagar men jag blir glad av dom. Kramens dag, att kramas är medicin, ja det har man ju fattat. Det händer så mycket i kroppen när man kramas.

1) Kramar får oss att slappna av.

2) Kramar frigör oxytocin, vilket i sin tur gör att du stärker relationen med den du kramas med.

3) Kramar frigör endorfiner, endorfiner är vårt lyckohormon, endorfiner lindrar smärta genom att blockera smärtsignaler och ökar cirkulationen till våra mjukdelar.

4) Kramar ökar serotonin och dopamin i hjärnan. Brist på dessa gör att vi lättare hamnar i depression, så kramas mycket!

5) Kramar minskar stresshormonet kortisol.

6) Kramar kan förebygga hjärt – & kärlsjukdomar. En studie vid University of North Carolina undersökte man pulsen på 2 olika grupper. Hälften fick ha kontakt med sin partner och kramas medan den andra inte fick det. I den gruppen där man fick ha kontakt med partnern gick pulsen upp bara 5 slag per minut, medan på den andra gruppen gick det upp 10 slag. Sänkt puls kan bidra till att sänka blodtryck och förebygga hjärt- & kärlsjukdomar.

Källa HÄR

Ska du handla snacks till Fredagsmyset? Testa dessa, galet goda. Tror att detta är nyhet nu. Vi smakade igår och det var magiskt gott.

Nehej. Nu ska jag jobba vidare, hörs sen igen!

Kram Nina

64
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Otrolig produkt

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x