Not a fat chance

Goddagens vänner!

Har just varit och storhandlat här. Gud i gatan vad det drog iväg idag. De dagar jag skriver lapp innan jag handlar blir alltid dyrast, borde det inte vara tvärtom?

Här har ni en del av det. När jag handlar såhär så får jag inte plats med det i kylen. Såhär års så kan vi förvara i uterummet också, men till sommaren kommer jag köpa en till stor kyl så vi kan förvara även i uterummet. Är det bara vi som har platsbrist i kyl och frys? Klurar på att även köpa en stor frys till, de kan stå i uterummet bägge två. Eller om frysen får stå i förrådet, vi får se?

Igår köpte vi ett katt-träd till Majlis. Tänkt att jag ska köpa ett i en hel evighet. Köpte det på HÄR på Arken Zoo. (Fick flera frågor på min Instagram igår.) Har fått för mig att hon skulle gilla det. Tror ni hon ens varit i det än? Nope! Har sprayat den med trygghetsspray och allt. Men tror ni det hjälper?

Nope! Not a fat chance! Haha…. Alltså på något vis visste jag ju det här, att hon skulle ge fulla fan i det här trädet. Men ändå köpte jag det. Några yttepytte sekundrar har jag fått för mig ändå att hon skulle storgilla och sitta där uppe som herren på täppan.

Jag och Mellan testade lasermätaren på trädet, så hon åtminstone skulle undersöka saken. Well, det gjorde hon väl men hon var ju mest intresserad av laserpricken och sket fulla fan i det som den lös på. På katthemmet så älskade hon att ligga i katt-trädet. Men kanske var det lite andra förutsättningar där? Inte en stor maffig soffa med både matte och husses värmande hud.

Eller som igår kväll när hon låg mellan Tonys ben under filten och mös, vem vill ha ett jäkla katt-träd då? 😅

Igår var vi hem till mamma och pappa och hälsade på. Mamma hade bakat sina finska munkar. Alltså, dom är ”to die for” mammas munkar. Recept på dom hittar du HÄR.

Nu ska jag fortsätta jobba här. Är helt slut efter jag var och storhandla. Min ork är inte tillbaka än i alla fall, det är en sak som är säker.

Kram Nina

73
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
2 years ago

Precis samma hos oss 🤪, vi har en extra frys ( hög) och ett litet kylskåp i våran tvättstuga 🤣. Jag har till och med googlat på stoooor kyl och frys , så nästa gång det är dags för nytt blir det något större tänker jag iallafall 🤣tveksam till att Lars kommer tycka lika 😊 . Ta hand om dig kram Åsa 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Åsa
2 years ago

Ja jag säger detsamma! Om jag renoverar eller bygger nytt ska jag ha dubbla frysar och kylar. Är det inte väldigt vanligt att dom har det i USA. Tycker man sett det på diverse realityshows. 😅

Helene
Helene
Reply to  niiinis
2 years ago

Ja vi hade det när vi bodde i New York men det är också för att dels är maten i butiken sjukt billig man handlar lätt för mycket och förpackningarna är gigantiska.

Sofia
Sofia
Reply to  niiinis
2 years ago

Ett högskap vardera kyl och frys räcker gott och väl tycker jag. Däremot hade jag älskat att ha ett gammaldags skafferi så att det hade räckt att bunkra upp med torrvaror och konserver max en gång per månad. Tomater, bönor, pasta, ris, bulgur, tonfisk etc etc måste jag alltid ha hemma, men så tröttsamt att släpa hem varje vecka. Ja, det får kanske bli dagens lyxproblem…

Marita Jansson
Marita Jansson
2 years ago

Fint katträd! Hon kommer säkert gilla det när hon bekantat sej med det, om inte så får hon väl mysa under filten i fortsättningen också. Hon är väldigt gullig!!!

niiinis
niiinis
Reply to  Marita Jansson
2 years ago

Ja, då får vi nog sälja den tror jag. 😅 Visst är hon gullig. ❤️

Helene
Helene
2 years ago

Vi planerar 14 dagars meny och handlar allt till det, lagom med plats i kylen och sen blir den nästan tom innan nästa handling. Behöver sällan lägga något i frysen.

niiinis
niiinis
Reply to  Helene
2 years ago

14 dagars meny skulle aldrig få plats för oss. Vår kyl är liten även om det är en sån hög rackare. Max några dagars mat får plats för oss. 😏

Helene
Helene
Reply to  niiinis
2 years ago

Vi är bara 2 personer och äter lunchen på jobbet så bara 14 middagar och lite frukost (en av oss kör 16:8 och äter inte frukost) och då är det inte 14 olika middagar utan ex storpack av kyckling blir 4-5 middagar så det är inte många råvaror. Vi har inte någon frys längre, de drar mycket el och vi försöker planera så vi inte behöver frysa in. Odlar grönsaker året runt inne så de plockar vi direkt från odlingslådorna. Vi beställer från Mathem varannan vecka, fungerar bra och gör att inget onödigt hamnar i påsen 🙂

Eva-Lotta
Eva-Lotta
2 years ago

Känner igen det där med storhandling…vi har ett extra skåp i garaget med delad kyl/frys. Det är toppen framför allt om man ska ha kalas😀

niiinis
niiinis
Reply to  Eva-Lotta
2 years ago

Ja men ellerhur! Det måste vara toppen på alla sätt. Tänker om man t ex har en stor tårta, det får man ju inte plats med i den vanliga kylen utan att tömma den först. 😅

Pernilla
Pernilla
2 years ago

Vi har hel frys och kyl i köket. Sen en frysbox och gamla kylen i källaren. Perfekt! I källarkylen ställer vi dessutom matresterna som var och en sen gör matlådor på! 3 personer varje dag som ska ha matlåda med sig. Vi hade inte klarat oss på bara den i köket. Å perfekt i somras när äldsta sonen tog studenten. Då rymde den både potatissallad, två stora tårtor, dricka mm! Men jag vill dock göra dig uppmärksam på en sak du skriver, att ställa kyl å frys i uterummet. Vi hade kompisar som gjorde det. Det var inte bra. Det var alldeles för varmt uterummet, på våren-sommaren, vilket gjorde att kylen men framför allt frysen fick jobba vääääldigt mycket för att hålla tempen inuti. Så dom flyttade sina. Så kolla upp det först så ni inte råkar ut för att det sen pajar!! Hoppas du snart mår bättre igen! Krya på dig!

Vera
Vera
2 years ago

Vi har två kylar och två frysar, Såå nöjd med det. Skulle aldrig klara mig med bara en av varje.

Sandra
Sandra
2 years ago

Prova med lite kattmynta i trädet. Kan locka dit henne så hon kan upptäcka det.

Hon kanske ligger där när ni inte ä hemma.. men vill vara med er när ni är hemma.

Camilla
Camilla
2 years ago

Haha har blivit en vana för oss att inte köpa för mycket till kylen då vi har en delad kyl/frys i en familj på 2 vuxna 1 18-åring och 1 15-åring 🙂 har en extra frys i garaget…. nu har vi äntligen fått möjlighet att köpa en hel frys men kommer att behålla kyl/frysen fast den får åka ut i garaget. Ska bli sååååå skönt med mer plats i kylen. Bara rädd för att vi kommer köpa på oss för mycket och sen få slänga för att vi inte hinner äta upp. Fördelen med liten kyl, mer eller mindre hinner aldrig något bli dåligt. Just det, vi har även en dryckeskyl också annars hade det aldrig gått 🙂 Så trist att handla mat på ett vis just nu då allt är så galet dyrt, höll på att storkna när jag såg kaffepriset idag, OJ vad de hade höjt sedan sist. Vilken tur att lönen har samma utveckling 🙂 🙂 ( eller i alla fall borde ha, men det kanske kommer )

Therese
Therese
2 years ago

Vet inte hur jag nånsin klarade mig med en sån kyl/frys. Har alltid haft extra frys men för nåt år sen typ så köpte vi en till kylfrys till garaget också och nu är alltid båda kylarna fulla.. och alla frysar också (väääldigt mkt bär).

Nästa inlägg

Längtan efter att vara pigg

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x