Kyckling cashew

Godmorgon!

Redan Torsdag, veckorna går i alla fall fort. Ja jämfört med att bli helt frisk dvs. Jaja, ska sluta tjata om det, men får en del frågor på min Insta hur det går med tillfrisknandet så lika bra att låta er veta. Det som är skönt är i alla fall att även om jag har dessa symtom fortfarande så smittar jag inte. Viruset har gjort sitt i min kropp så att säga…. Nu letar den nya värdar att smitta. Så mycket som man lärt sig om virus under denna pandemi är fasen inte klokt ju.

Hörni! Igår hade jag en matlagningsdag. Brukar ha såna lite då och då så jag får ihop lite nya roliga recept att kunna bjuda på. Igår stod Lövbiffspasta och Kyckling cashew på listan att laga. Båda blev suuuupergoda (säger dom som vet). Lagade båda helt utan att smaka (då min lukt och smak inte är helt ok än) och lyckades toppen med båda. Tackar min lyckliga stjärna att jag kan laga mat utan att smaka efter så många års ”tränande”. Tänkte börja med att bjuda på Kyckling cashew först, så kommer lövbiffspastan lagom till helgen imorgon. Kyckling cashew måste ni bara prova, Mellan som är en riktig finsmakare i familjen var helt chockad. ”Mamma, det smakar eeeeeexakt som en riktigt god Kyckling cashew på en kinarestaurang.” Receptet är inspirerat av bästa Jennie Walden. Rekommenderar verkligen hennes recept om ni ska laga asiatiska rätter. Top notch!

Kyckling cashew, 5 p

Kika gärna på fler goda kycklingrecept HÄR.

500 g kycklingfile

2 vitlöksklyftor hackade

2 morötter, skalade och tunt skivade

1 röd paprika i större tärningar

2 pak choi skivade

Sås:

0,75 dl ostronsås

2 msk hoisinsås

0,5 msk risvinäger

3 msk kokossocker

1 msk sesamolja

Till servering:

200 g cashewnötter

Jasminris

Gör såhär:

1) Koka riset enligt anvisningarna.

2) Skär kycklingfile i lagom stora bitar. Stek i olivolja. Ha ganska så hög värme. Ha i den hackade vitlöken och stek med den också.

3) Ha i morötter och paprika, fräs med det tills det börjar mjukna lite. Sänk värmen. Häll i såsen, puttra runt under omröring i någon minut. Sista minuten har du i pak choi. Servera med jasminris och hackade cashewnötter.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

342
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
2 years ago

Lät jättegott. Jag gillar när mat inte är mjölk/ gräddbaserade. Men jag steker alltid kött i smör. Eller är olivolja att föredra i detta recept?

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
2 years ago

Ja olivolja är att föredra i just denna rätten. 👌🏻

Eva Rudolf
Eva Rudolf
2 years ago

Mycket gott och lättlagat 🤗

Sandra Sjöblom
Sandra Sjöblom
2 years ago

Älskar det, fast jag bytte ut kycklingen mot fläskfile istället och det funkar kanon. Barnen äter massor av det.

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra Sjöblom
2 years ago

Härligt! ❤️

Nästa inlägg

Not a fat chance

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x