Måndagsritualen

Innehåller annonslänkar genom reklam för Åhléns

Godmorgon raringar!

Tidig morgon, har så otroligt mycket jobb idag så det är bara till att borra ner skallen i allt som ska göras och starta dagen. Bättre tidigare än senare, då är jag trött som en liten gnu så bättre att kötta på direkt från tidig morgon.

Behöver vakna till lite så det blir en dusch med meditationsmusik. Detta har blivit lite av en måndagsritual för mig. Vi har en liten duschhögtalare som jag brukar köra sån plingplong musik på, helst på måndagar när jag behöver en lugn start. I vårt badrum doftar det sååå gott just nu, du MÅSTE testa dessa lugnande doftstickor från RELAX serien från Rituals. (<länk) Finns i två olika storlekar, den mindre som jag länkade här ovan och sen finns det även större flaskor, HÄR (<länk). Doften är verkligen lugnande, så mild och fin, perfekt för t ex badrum eller sovrum där du behöver lugn och ro. Finns massor med härligt i samma serie (<länk), jag har även duschfoamen som ger ännu mer relax på mina lugnande mediteringsduschar. Låter som jag sitter och mediterar i duschen, nej inte riktigt så. Men plingplong musik och så lite långa djupa andetag och sen torrborstning (berättar lite mer nedan). Ja men det är lite som att starta dagen med spa. Behöver inte ta mer än 5 minuter men är ju såååå jäkla najs för kropp och knopp. Testa vetja! Sök på meditation på Spotify så kommer det upp massor med bra och passande musik. Funkar ju att bara lyssna på telefonen också.

Passade även på att köpa ny doft på tvål (<länk) och handcreme (<länk). En exklusiv orientalisk doft som jag bara svimmade av nästan när jag testade den i Ritualsbutiken. Alltså, sååå gooood. Finns även lyxiga doftstickor och doftljus (<länk) i samma serie. Detta är ett litet vardagslyx som jag alltid ser till att ha hemma, fräscha lite lyxigare tvålar och handkrämer på handfatet i båda badrummen. Fint och praktiskt.

Något jag också kan rekommendera såhär på måndagsmorgonen är att börja torrborsta sig. Har du läst om det? Alltså wow…. Jag har börjat nu och det ska bli så spännande att se vad det ger. Gjorde något halvhjärtat försök för något år sen, men nu jöklar ska jag verkligen köra järnet med detta. Världens enklaste lilla ritual som ger kroppen så himla mycket. Torrborstning är precis vad det låter som, man borstar kroppen när den är torr. Man borstar alltid kroppen i små cirkelrörelser, från fötterna och upp och in mot hjärtat, samma från armarna och in mot hjärtat. Tänk alltid in mot hjärtat i cirkelrörelser. Jag gör detta innan jag duschar så jag sätter mig på en pall i duschen och så borstar jag.

Största fördelarna med torrborstning:

• Tar bort döda hudceller och öppnar tilltäppta porer så huden känns mjukare och lenare. Huden förnyar sig och ger ett nytt glow.

• Eftersom huden hjälper kroppen att rena sig är det viktigt att hålla huden så hälsosam som möjligt. Genom torrborstning hjälper du huden att släppa ut och utsöndra gifter dom sitter under huden. Det är där mycket av alla gifter vi har i kroppen samlas.

• Torrborstning hjälper cirkulationen i lymfsystemet. Lymfsystemets jobb är bland annat att rensa ut toxiner ut vår kropp. T ex inflammationer i kroppen kan göra att lymfsystemet liksom ”stannar till” och toxinerna blir kvar i kroppen.

• De allra flesta kvinnor har celluliter. Inget att skämmas för, gud det har vi alla. Dock så kan celluliter vara tecken på att kroppen samlar lite vätska. Kan bero på olika saker, dålig blodcirkulation, hormonobalans, dålig kost, matintolerans m.m. Genom att torrborsta dagligen och lägga extra tid på just de områdena så kan du hjälpa kroppen att släta ut celluliter.

• Torrborstning verkar lugnande och avstressande på kroppen. Torrborstning påminner nämligen om massage som upplevs som avstressande. Lika väl som det är avstressande ger det dig också energi genom att du sätter igång blodcirkulationen i kroppen.

• Till skillnad från andra exfoliering och produkter med skrubb så sliter inte torrborstning på huden. Så använd det både i kropp och ansikte, effekten är densamma.

I början, beroende på hur mycket gifter som ska ut, kan man bli lite lös i magen. Det blev jag, så bli inte rädd då utan tänk bara att det är toppen för kroppen. Fortsätt!

Tips på bra borstar:

Borste med knopp. (<länk) Behändig liten borste som även är enkel att ta med sig.

Badborste med skaft. (<länk) Märket är Iris Hantverk, så bra märke med hög kvalitet. Med skaft når du också hela kroppen på ett annat sätt.

Dermalogica exfolierande ansiktsborste. (<länk) Ger en skonsam torrborstning i ansiktet. Sköna borstar ämnade för den känsliga huden i ansiktet.

Ja, så sätt igång för tusan. Ett tips om du har träborstar. Häng dem liksom upp och ned i snöret så avleder man vattnet från träslaget. Då håller det i en hel evighet.

En liten peppig text såhär på måndagsmorgonen som du kan ta med dig på din dag. Nu ska jag hoppa in i duschen här. Vi hörs lite senare. Ska bjuda på en härlig veckomatsedel då och lite annat.

Kram Nina

33
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anneli
Anneli
2 years ago

Tack för dagens skratt: ”Något jag också kan rekommendera såhär på måndagsmorgonen är att börja torrhosta sig” 🤣🤣 När man sedan läser alla fördelarna blir man ju bra sugen 😅 Tack för en mysig och personlig blogg! Önskar dig en fin alla ♥️-dag!

niiinis
niiinis
Reply to  Anneli
2 years ago

Haha! Tryckfelsnisse! Haha…. Ska ändra. 🤣🤣🤣

Tack själv, ha en fin alla hjärtans dag. ❤️

Nästa inlägg

Steam firandet

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x