Härligt och detox

Hej mina hjärtan!

Nu så är vi igång igen med vardagen. Vi kom hem strax efter 14 igår till en väldigt gosig katt. Nu har hon inte gjort annat än följt efter mig, går jag på toa så tar det 1 1/2 sekund då ropar hon utanför. Fattar inte hur fäst hon är vid mig den där lilla hårbollen.

Vår sista dag i Sälen bjöd på kanonväder. Det hade vi inte räknat med så det var mer än välkommet. Tog en liten kort promenad på morgonen bara för att andas in vädret.

Klockan 11 hade vi bokat släde upp till Storfjällsgraven. Har bara hört talas om det då vänner tagit längdskidorna dit, skulle tydligen vara supermysigt. Släden upp var svinkall och blåsig. Fick värma Milo på vägen upp. Min jacka är verkligen så varm så den fryser man aldrig i tack och lov.

När vi kom upp till stugan så stod hudspannen redo att dra iväg. Hundarna ylade helt galet mycket. Aldrig hört tidigare.

Här uppe mitt ute i ingenstans var det noll mottagning. Det gick inte att betala med swisch och det enda kort som funkade var Mastercard. Som tur var hade vi det så vi kunde handla.

Det var skönt att komma in till de värmande brasorna.

Varm choklad, blåbärssoppa, våfflor med både hjortron och jordgubbssylt. Jag tog två våfflor. Haha, ja men jag är stor i maten. Sen kunde jag inte bestämma mig för jordgubbs eller hjortronsylt. Skulle heller aldrig bli belåten på en sån liten våffla som är mer eller mindre bara luft ju. Ingen annan tog 2 dock….. haha! 🤣

Skidåkningen har varit top notch på alla sätt. Både utför och på längden. Man är verkligen bortskämd med mängder av snö när man är där uppe. Här var vi på väg i transportliften till Högfjället.

Stelfrusen om händerna men ändå så redo att fota allt för att bevara det i minnesbanken. Jag blev verkligen så hänförd av allt det vackra. Underbart!

Sista kvällen var bord bokat på TB-grill. Jag hade på mig en klänning från Odd Molly, finns HÄR. Milo dök upp på ett hörn också, det hör inte till vanligheterna längre.

En mysig kväll med lilla familjen, ett fint avslut på en väldigt mysig vecka. Jag blir alltid så avkopplad på såna här semestrar. Där finns inga måsten på samma sätt och det är nästan ett måste för att jag ska kunna koppla av. Annars har jag 1000 saker i skallen jämt, dygnets alla timmar typ. Tvätt, planering, jobb, hem, barnen osv. Att komma bort gör att jag resetar på något vis. När man väl är hemma sen är det såklart jätteskönt, jag menar… borta är bra men hemma är såklart alltid bäst. Låg och kramades med kissen hela natten, hon kröp ihop som en vill framför mig så jag la armen om henne och sen somnade vi ihop. Så mysigt. ❤️

På vägen hem igår så frågade jag efter mysiga ställen på min Instagram. Fick massor med tips om detta bageri, Vansbro konditori. Blev bara tvungen att stanna till där efter vi ätit lunch. Blev en munk till Milo, mazarin till Tony och själv valde jag den här vaniljsemlan. Hur det gick att äta utan sked i bilen? Jodå, med grädde i hela ansiktet sänkte jag den jäkeln på två röda. Haha! Så gott!

Idag började jag och Tony en detox som vi ska köra i 9 dagar. Vi var på Lidl och nästintill tömde grönsaks- och fruktdisken. 🤣 En slags ”cleanse detox” som driver ut sånt som t ex belastar vår lever. Behöver kickstarta och rena igång kroppen efter min sega covid som höll i sig i över 1 1/2 månad. Tony kände sig manad att hänga på också. Så idag har vi druckit citronvatten direkt på morgon, Sellerijuice, sen blev det smoothie och till lunch åt vi sötpotatis med en slags pesto som jag gjorde till. Inget salt äter vi, inga animalier alls och inget raffinerat socker, gluten, mjölkprodukter, ägg, tillsatser eller aromämnen. Bara helt rent och bara frukt och grönt. Har just ätit en halv honungsmelon och clementin till sen mellis. Gott!

Hepp, nu ska jag fortsätta jobba här. Kommer förresten strax en veckomatsedel.

Vi hörs sen!

Kram Nina

70
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 0598.jpg

Nästa inlägg

Dumlekaka

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x