Nytt hår, järnbrist och fina smycken

Annonslänk och reklam för Meds, reklam för min vän Emelies smycken.

Godmorgon finisar!

Gud, jag fattar ingenting. Igår la jag mig i sängen vid kl 17 och skulle bara ladda telefonen. Hade tänkt att skriva till dig om dagen då men tror du inte jag somnade ifrån allt. Vaknade kl 01 och ba: ”Vart är jag?” Jag har extremt lågt järn nu så jag har gått upp med min medicin, blir ju så läskigt trött och sliten med lågt järn. Jobbar febrilt på att få upp det. Jag har lågt ferritinvärde, alltså järndepåerna är låga. Äter dubbel dos järnmedicin nu. Försökte lägga till blütsaft men då pajade magen ur. Så nu kör jag stora smoothies med stora mängder bladspenat (även om det innehåller oxylater som hindrar kroppen från att ta upp järn), jag äter kött varje dag (ska egentligen inte gör det för min mage mår inte bra av det) och försöker att träna mindre. När det är såhär akut som det är just nu så suger all träning ur järnet också. Försökt äta blodpudding men magen pajade av det. Någon föreslog blodpalt men det är nog samma med det. Har du mer tips på snälla saker att äta för att få upp järnvärde så tipsa gärna. Ska äta massa jordgubbar också även om dom säger att det är en myt att de innehåller mycket järn.

Har fått råd om järninfusioner, men jag är livrädd för det då de finns en hel del risker med det. Orkar inte med risker, min HSP går i taket. Sen vet jag att de är svåra att få till också. Detta erbjuds verkligen som sista utväg. Anledningen till att jag hamnade här igen är att järnvärde (eller ferritinvärde) är svinsvårt att få upp, det tar lång tid att öka det värdet. Sen har jag fortfarande ganska så stora blödningar vid mens (har dock blivit mindre blödningar av min ålder). Dumt nog också missat min järnmedicin lite här och där. Dessutom körde vi lite detox helt utan animalier och det var droppen.

Kollade jordgubbar förresten, 0,3 mg per 100 g vilket ju inte är så mycket. Men mer än fisk t ex. Men kolla blodpudding? Sjukt mycket järn!

Jag kan lägga till oro och ångest också som symtom. Här kan du göra ett litet snabbtest. Många vet inte att de har järnbrist. Jag visste inte det då mitt vanliga HB visade normalt. För mig var järndepåerna helt tomma. Första gången jag testade hade jag 4. Som kvinna ska man ha absolut minst 20 men helst över 100, gärna 200. Läkaren undrade hur jag ens stod upp? Det undrade jag också. Man mår skit med dåliga ferritinvärden i kroppen.

Jag köper såna här test från Meds. Såg att dom hade REA på såna här tester nu. Finns HÄR. Dessa visar positivt om dina järndepåer är under 20. Tipsar dig för jag vet såååå många kvinnor som lidit av just lågt ferritinvärde i åratal utan att ha vetat om det.

Såg att de även hade KLIMAKTERIETEST, ska beställa det också. Ett enkelt urinprov som visar hur man ligger till.

Igår var det äntligen dags att sätta om mitt hår. Det har gått alldeles för länge, jag skulle gjort det för 100 år sen men då kom covid och all jävla skit i vägen. Tog själv ut håret på morgonen innan jag åkte. Det har vuxit så himla mycket från när jag satte i det första gången.

I september 2020 såg det ut såhär, det var första gången jag satte i håret hos Emelie. Då avfärgade hon det, det var faktiskt sista gången som jag färgade håret. Gud, det är as längesen ju.

Nu såg det ut såhär. Vuxit extremt mycket på 1 1/2 år. När man har extensions är det bra om topparna liksom är tunna och inte sådär rakt avklippt som på första bilden. Då ser det mer naturligt ut. Jag har extensions av 2 olika anledningar. Dels för att jag trivs så mycket bättre i långt hår, men den största anledningen är att jag behöver hålla på med håret mycket mindre med extensions. Lockar jag det på måndagen så har jag samma lockar på torsdagen. De håller så mycket bättre. Dessutom har jag tunna flygiga hårstrån som jag måste fixa med varje dag för att det inte ska se ut som svinto. Dessutom tvätta eller blöta varje dag vilket är så jäkla obra för håret. Så egentligen har jag extensions av lathet. Nu räcker det att jag bara borstar igenom håret på morgonen så ser det helt ok ut! Älskar det!

Dom här blandar sen Emelie på ett perfekt sätt så det blir sådär fina skiftningar och ser ut som jag har lite slingor här och där.

Ser ni glanset? Så nöjd som vanligt! Tycker det blev superfint med färgerna. Hon är en klippa min Emelie.

Pärlarmband med 24 karats guldplättering HÄR // Turkost armband med sötvattenpärla (finns i olika färger) HÄR // Ring med blomma och guldpärlor i 25 karats guldplättering HÄR

Jag uppdaterade lite av mitt ”Me and my Boo boo” smyckesförråd när jag ändå var i salongen. Dessa smycken säljer som smör i salongen och jag förstår verkligen det, så otroligt mycket fint! Emelie är ju en klippa på att tillverka smycken också, allt är liksom handgjort. Detta är mina sommarsmycken big time! 🤩 Inget samarbete utan tipsar bara då jag bara älskar hennes smycken.

Jaha, då ska jag fortsätta dagen här. Är ju utsövd i alla fall så idag ska man väl ha lite mer energi. Fortsätter att tugga järntabletter och tänka på att jag äter järnrikt.

Ha en fin dag så hörs vi sen!

Kram Nina

44
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tessan
Tessan
2 years ago

Fruktansvärt med lågt järn..man blir helt ur spel, får du också symtom som hjärtklappning för ingen ansträning alls och yrsel? Hua…men iallafall,russin innehåller mycket järn dock mycket fruktsocker också men kan vara värt ändå pga järninhållet. havregryn och leverpastej likaså 🤗 kram ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Tessan
2 years ago

Jaja! Har haft massor med hjärtklappning nu. Så jobbigt, helst psykiskt. Tänkte åka och köpa leverpastej idag, havregryn äter jag varje morgon. Kram ❤️❤️❤️

Agneta
Agneta
2 years ago

Johanna Toftby har skrivit mycket om detta. Men kanske lite annan resa, för hon opererade bort en förstorad livmoder. Och blev av med dåligt järnvärde och extraslag på hjärtat.Kanske värt att läsa.

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
2 years ago

Har läst allt. Johanna hade dock myom och därav lågt järnvärde. Så för henne hjälpte det att operera bort livmodern, jag har kollat min och jag har inget sånt som påverkar. Så skönt att hon fick den hjälp hon behövde. Det är verkligen jättejobbigt med lågt järnvärde. 🥺❤️

Susanne
Susanne
2 years ago

Har hört att det går att få sprutor med järn istället för att ta tabletter. Har du hör talas om det?

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
2 years ago

Det är det som är infusioner.

Carola
Carola
2 years ago

Om du nu inte redan gör det så tillaga maten i gjutjärnspanna då får du i dig lite extra järn iaf ☺️

niiinis
niiinis
Reply to  Carola
2 years ago

Ja jag brukar försöka göra grytor i gjutjärnsgrytan. 😍

Catharina Samuelsson
Catharina Samuelsson
2 years ago

För att kroppen skall kunna tillgodogöra sig järn så behöver man också få i sig massor av C-vitaminer. detta kanske du redan visste, men en apelsin eller något annat C-vitaminrikt till varje måltid hjälper kroppen att ta upp järnet. Kram❤

niiinis
niiinis
Reply to  Catharina Samuelsson
2 years ago

Tar alltid mitt järn tillsammans med starka C-vitamintabletter och underviker calciumrika produkter samtidigt. ❤️

Katrin
Katrin
2 years ago

Jag kämpar med järnet också, fick för ca två år sedan infusion med Venofer, fem stycken. Det hände absolut ingenting på det tyckte jag, men så några veckor efter den sista infusionen så var jag ut och joggade, och det var som att jag flög fram 😀 snacka om dopad! Då var mina värden i normalområdet, men för mig var ju det värsta skjutsen 😀 Tyvärr så har det gått sakta nedåt igen sedan dess, men det var en grym känsla att ha sån ork! Men jag gruvade mig innan också, fast det gick bra, ingen komplikation.

niiinis
niiinis
Reply to  Katrin
2 years ago

Åh vad skönt att höra att det gick bra. Den känslan längtar jag också efter, har inte känt det på väldigt många år. Tack för du delar med dig. ❤️

Jeanetthe Tamp
Jeanetthe Tamp
1 year ago

Åh jag förstår precis hur du mår. Har kämpat i flera år med uttömda järndepåer men alltid bra Hb.
Klarar inte järntabletter och inte droppar heller. Men hittade till slut ett kosttillskott som funkat bra för mig. Det heter Winst Iron och är en munsönderfallande sugtablett som alltså absorberas i munnen och därmed inte är jobbig för magen. Jag tar dubbel dos och även blutsaft och det funkar. Du hittar dem här https://winstseries.com/. Lycka till med dina värden ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanetthe Tamp
1 year ago

Men åh! Tack snälla för tips! ❤️

Nästa inlägg

Underbara härliga dag!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x