Tanka energi

Innehåller annonslänkar för Ellos & NordicFeel

Godmorgon!

Då kör vi Måndag igen. Har en hel del att göra idag också så det gäller bara att hålla tungan rätt i munnen och köra på. Dock så känner jag, som är en HSP person, att denna helgen varit dränerande på många sätt. Det kluriga med att vara en HSP person är att det ju är skitkul med mycket människor och vänner och ha massor inbokat, men att det suger all form av energi ur en. Så denna dag borde ägnas åt energifyllning men har alldeles för mycket att göra, ska dock prioritera om lite för att hinna med det också. Jag får hitta de där små stunderna till att ”tanka”. Jag har några tips till dig som också behöver tanka energi.

Superfin sittpall HÄR

1) Andningsövningar. Jag brukar göra dem i duschen (ett tips, skaffa en pall till duschen, så avslappnande och skönt att sitta och duscha). Tänd ljus, slå på plingplong musik (finns massor på Spotify). Ta 10 djupa andetag, dra in dem med näsan, håll dem i 10 sekunder, andas sedan ut med munnen. Visualisera hur du andas ut allt tungt som samlats in i kroppen och hur dina axlar sänks för varje utandning.

2) Ta en promenad, gärna en promenad där du vistas i skogen eller i områden där det finns skog i närheten. Att vistas ute och i naturen reducerar stress, det aktiverar det parasympatiska nervsystemet, kroppens ”lugn och ro” system, och gör så vi känner oss avslappnade och tillfreds. Samtidigt frigörs dopamin, endorfiner och serotonin….kroppens ”må bra” hormoner.

3) Ta en ”time-off” och investera i dig själv. Det är ok att ta tid till bara sig själv och göra sånt som man mår bra av, utan att få dåligt samvete. Meditera, ta ett bad med tända ljus, gör en härlig fotbehandling, laga god mat som du älskar, drick färskpressad juice ur ett fint vinglas, ta en powernap, kolla en serie du älskar, ligg på soffan och glo i taket, prata i telefon med en kompis som får dig att må bra, låt någon annan fixa maten.

Hört så mycket gott om denna ”ansiktsbehandling” som du kan göra själv hemma. Ska vara superlyxig och ge fina resultat. 50% rabatt just nu, finns HÄR.

4) Gör en ansiktsbehandling. Detta kan du göra medans du tar ett bad. Lyssna på podd medans, eller varför inte lugnande pling plong musik. (Sök på meditation på Spotify, kommer upp massor.)

5) Våga säga nej. Detta är svårare än man tror, det är lätt att i farten tacka ja till saker som man kanske innerst inne vet att man inte orkar eller har lust med. Att våga säga nej är viktigt för din egen skull och ditt eget välbefinnandes skull.

6) Krama nära & kära. Har du nära och kära omkring dig så kan du kramas extra mycket med dom. Har du inte det kanske du har en arbetskamrat som du står nära, krama den personen. Detta har störst effekt på just lycka i kroppen. Oxytocin-hormonet, kroppens ”må bra” hormon frigörs när vi kramas. Det gör också endorfiner och serotonin. Detta gör att vi slappnar av, sänker smärta, ökar välbefinnande och humör och minskar stress.

7) Ta en powernap. Forskare är fortfarande oense om hur lång en perfekt powernap är, men en stor grekisk studie som gjorts på 20.000 personer mellan 20-86 år så är den perfekta powernapen 30 minuter lång. Studien visade att tog man minst 3 halvtimmes powernaps i veckan minskade risken att dö i hjärtrelaterade problem med 30%. En tupplur är prestationshöjande, förbättrar ditt minne och din kognitiva förmåga, minskar stress och hjälper till att ta igen sömn (sömnforskare säger att 30 minuters powernap ersätter 2 timmars förlorad nattsömn). Företaget Google har infört ”sleep-pods” på sina kontor för sina anställda. Där kan de anställda stänga in sig en stund för att ta en powernap. Kanske något att ta upp med chefen idag? 💕👏🏻

Galet snygg vattenflaska som håller kyla HÄR.

8) Drick vatten. Förr var rönen att man skulle klunka litervis med vatten varje dag, en del drack 6 liter vatten per dag. Nej, inte så mycket. En bra riktlinje är att dricka 30 milliliter per kilo kroppsvikt. Så väger du 70 kilo är det bra att dricka 2,1 liter per dag, ca 10 normala dricksglas. Något som är bra är att pressa i citron i vattnet. Läs HÄR varför. Ställ en snygg vattenflaska i närheten som du tar lite klunkar ur då och då. Varför är vatten så bra då? Minsta lilla vätskebrist ger en ordentlig sänkning av din prestationsförmågan. Vatten renar kroppen, optimerar näringsupptaget, transporterar näringsämnen och rensar ut slaggprodukter.

9) Fokusera på positiva saker. Svårare än man tror, men faktum är att fokusera på negativa saker är oändligt mycket mer energislösande än att fokusera på bra och roliga saker. T ex, är det något på jobbet som verkligen suger din kraft och energi så är det oändligt mycket mer dränerande om du hela tiden tänker på det. Ändrar du mindset till att hitta de små små positiva sakerna på ditt arbete och fokuserar stenhårt på dom istället så kommer ditt arbete per automatik och rent tankekraftsmässigt kännas så mycket lättare och bättre. Detta gäller allt i ditt liv! Ge det en chans, jag lovar att det funkar!

10) Kristaller! Nej men jag kan inte nog lyfta detta fantastiska fenomen som funkar så klockrent på mig. Som jag skrivit tidigare så pluggar ju jag till kristallhealer nu. Alltså det är såååååååå intressant så jag skulle kunna prata i timmar om det! Har satt ihop olika kristall-kit till mig nu som hjälper mig så otroligt mycket i olika sammanhang. Idag ska jag bära med mig mitt energigivande kit som jag satt ihop, ska starta dagen med min palo-santo rökelse och där kommer mitt lilla kit få vara med, sen stoppar jag dem i sin lilla påse och så bär jag med mig det hela dagen. Detta ger en sån otrolig boost alltså, du kan inte ana. Så min anteckningsbok med saker jag är tacksam för, kristaller och en lugn stund med rökelse på morgonen. Nej men…. Tack gode tid för jag hittade detta hjälpmedel.

Hoppas du också fått lite inspiration nu att hitta sätt och boosta och tanka din energi. Önskar dig nu en fin start på veckan. Var rädd om dig och kom ihåg att ge dig själv lite extra kärlek så kommer alla runtomkring dig också att säkerligen bli mer positiva och glada. Ringar på vattnet effekten ni vet.

Kram Nina

48
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 1295.jpg

Nästa inlägg

PADELEVENT

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x