ANNONS

Tony skadad

/

Ja allt började ju så bra idag. Solen sken fast den inte skulle, en bonusdag med sol kunde inte bli en bättre start på en tisdag.

Jag fick sitta och jobba i lugn och ro medan familjen fortfarande sov. En av de skönaste stunderna på dagen. Jag får oftast massor gjort just då.

Efter frukost och morgonbestyr var vi äntligen på gång. Ut i backen, laddade för en ännu en fin dag. Som sagt, det skulle vara mulet hela dagen men där stod dagen o h bara vräkte ut sol över oss.

Milo ville vi skulle filma de hoppen som han lärt sig dagen innan. Tony filmade i farten och jag från sidan. Här svischade dom förbi mig i full fart. När jag filmat klart började jag åka nedåt, vid sista etappen av denna backen så hittade jag Rony liggande i backen. Fattade direkt att något hänt. Åkte dit och då satt han och kunde inte andas. Han hade tappat luften och kunde inte berätta vad som hänt. Jag hoppade ut skidorna och vad honom försöka andas lugnt. Telefonens hans låg 10-20 meter upp i backen så jag klättrade upp för att hämta den. Fortfarande med videon igång, han hade alltså filmat sitt eget fall.

Efter en stund när han återhämtat sig lite pratade jag med honom vad han skadat? Han hade kommit åkande och inte sett ett hopp, försökte bromsa men försent så när han väl landar så nyper brädan tag och han stupar rakt åt sidan i hög hastighet. Han smäller även i huvudet. Först blir han rädd att det är något med huvudet för det small högt….

Jag tar på mig skidorna och med mig Milo och så jagar vi ifatt på personal som kan åka upp och hämta honom. Han försöker gå men det smärtar så otroligt mycket just då.

Han blir hämtad och körd hem till vår lägenhet. Vi åker efter jag och Milo och så tar vi sen bilen till Sälens vårdcentral och akutmottagning.

Här är diagnosen. Efter röntgen och undersökning konstateras att nyckelbenet slitits loss från sitt fäste. Typ gått ur led. Det finns olika skalor på detta. Tonys är 3. Det betyder att när vi kommer hem så ska han till en ortoped för ett utlåtande om operation eller ej. Vi har läst på lite nu och med hans skala av skada så ska man, enligt experter, försöka undvika operation och låta kroppen läka det av sig självt.

Så. Nu har vi varit och hämtat ut smärtstillande. Jag köpte också världens bästa tigerbalsam, kinesiotejp och iprensalva. Nu ska gubben lagas.

Den förbannade snowboarden (med sprillansnya svindyra bindningar på) ska säljas på blocket. Han får aldrig mer köra på den där jävla plankan, det är en sak som är säker. 😜

Fy vad jag var nervös i väntrummet. Se ämnet om han låg och skrek där inne i rummet. Om det var ut led och dom drog i han som en gummidocka. Glömmer aldrig när Elliot bröt sin arm och jag fick följa med in när de skulle rätta till den. Armfan var ju helt vind och sned. Jag höll på och svimma så jag fick åka rullstol ut därifrån. Helt förstörd! Haha, dom fångade mig när jag höll på och ramla ihop.

Här sitter vi just i detta nu. Han är smärtlindrad och insmord nu så just nu känns livet helt ok. Det hade kunnat vara så mycket värre. Jag är glad att han är någorlunda ok här nu. Semester fortsätter men i lite annorlunda form. Men det blir bra det med. Vi är tillsammans och gör det bästa av situationen.

Nu ska vi njuta av solen här.

Kram Nina

14
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00