Tony skadad

Ja allt började ju så bra idag. Solen sken fast den inte skulle, en bonusdag med sol kunde inte bli en bättre start på en tisdag.

Jag fick sitta och jobba i lugn och ro medan familjen fortfarande sov. En av de skönaste stunderna på dagen. Jag får oftast massor gjort just då.

Efter frukost och morgonbestyr var vi äntligen på gång. Ut i backen, laddade för en ännu en fin dag. Som sagt, det skulle vara mulet hela dagen men där stod dagen o h bara vräkte ut sol över oss.

Milo ville vi skulle filma de hoppen som han lärt sig dagen innan. Tony filmade i farten och jag från sidan. Här svischade dom förbi mig i full fart. När jag filmat klart började jag åka nedåt, vid sista etappen av denna backen så hittade jag Rony liggande i backen. Fattade direkt att något hänt. Åkte dit och då satt han och kunde inte andas. Han hade tappat luften och kunde inte berätta vad som hänt. Jag hoppade ut skidorna och vad honom försöka andas lugnt. Telefonens hans låg 10-20 meter upp i backen så jag klättrade upp för att hämta den. Fortfarande med videon igång, han hade alltså filmat sitt eget fall.

Efter en stund när han återhämtat sig lite pratade jag med honom vad han skadat? Han hade kommit åkande och inte sett ett hopp, försökte bromsa men försent så när han väl landar så nyper brädan tag och han stupar rakt åt sidan i hög hastighet. Han smäller även i huvudet. Först blir han rädd att det är något med huvudet för det small högt….

Jag tar på mig skidorna och med mig Milo och så jagar vi ifatt på personal som kan åka upp och hämta honom. Han försöker gå men det smärtar så otroligt mycket just då.

Han blir hämtad och körd hem till vår lägenhet. Vi åker efter jag och Milo och så tar vi sen bilen till Sälens vårdcentral och akutmottagning.

Här är diagnosen. Efter röntgen och undersökning konstateras att nyckelbenet slitits loss från sitt fäste. Typ gått ur led. Det finns olika skalor på detta. Tonys är 3. Det betyder att när vi kommer hem så ska han till en ortoped för ett utlåtande om operation eller ej. Vi har läst på lite nu och med hans skala av skada så ska man, enligt experter, försöka undvika operation och låta kroppen läka det av sig självt.

Så. Nu har vi varit och hämtat ut smärtstillande. Jag köpte också världens bästa tigerbalsam, kinesiotejp och iprensalva. Nu ska gubben lagas.

Den förbannade snowboarden (med sprillansnya svindyra bindningar på) ska säljas på blocket. Han får aldrig mer köra på den där jävla plankan, det är en sak som är säker. 😜

Fy vad jag var nervös i väntrummet. Se ämnet om han låg och skrek där inne i rummet. Om det var ut led och dom drog i han som en gummidocka. Glömmer aldrig när Elliot bröt sin arm och jag fick följa med in när de skulle rätta till den. Armfan var ju helt vind och sned. Jag höll på och svimma så jag fick åka rullstol ut därifrån. Helt förstörd! Haha, dom fångade mig när jag höll på och ramla ihop.

Här sitter vi just i detta nu. Han är smärtlindrad och insmord nu så just nu känns livet helt ok. Det hade kunnat vara så mycket värre. Jag är glad att han är någorlunda ok här nu. Semester fortsätter men i lite annorlunda form. Men det blir bra det med. Vi är tillsammans och gör det bästa av situationen.

Nu ska vi njuta av solen här.

Kram Nina

171
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Desiré
Desiré
2 years ago

Stackars Tony! Hoppas ni in njuta av er semester ändå! Förstår hur du känner, hyperkänslig och i höstas råkade min son ut för en svår olycka, kom till olycksplatsen han låg där på marken och de skrek ta in honom i ambulansen, fick inte följa med i ambulansen. Den smärtan, har inte hämtat mig än! Men trots ryggfraktur, skallfraktur, hjärnblödning, svåra benbrott så sitter han här idag med oss och jag är så tacksam för livet! Njut av varandra och av semestern, livet går inte i repris❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Desiré
2 years ago

Åh herregud vilket trauma! Kram till er! ❤️❤️❤️

T
T
2 years ago

🧡

Katrin
Katrin
2 years ago

Huvva, otur! Ta hand om er!

Ann-Britt Adamsson
Ann-Britt Adamsson
2 years ago

Nämän snacka om otur,tur Milo är stabil kille.
Pappa pajat axel och Mamman svimmar,tryggt sällskap.🥰 Har Tony ändrat frisyr eller nått? Var så snygg när han satt på bänken där ute.
Ta skidor nästa gång Tony.
Ha en fin ledighet i allafall,hoppas ni får sol❤️

Elisabeth
Elisabeth
2 years ago

Stor varm kram till er!❤

Elisabeth
Elisabeth
2 years ago

Stor varm kram til er!❤

Christine
Christine
2 years ago

Åh va tråkigt och eländigt 😰men som sagt, det kunde ha varit värre! Ta hand om er och var speciellt gulliga med sjuklingen 💐

Ewa
Ewa
2 years ago

Men fy sjutton vilken otur, ta hand om varandra och hoppas att ni får en fin påsk trots allt 🙂

Ann-Mari
Ann-Mari
2 years ago

Var rädd om er

Desiré
Desiré
2 years ago

Tack så mycket❤️ Vi tar hand om varandra och njuter av de små sakerna, när livet nästan tar slut så lär man sig den läxan. Vår son sitter här nu, fyllde 16 år, 1 månad efter olyckan. Trotsade alla odds och jag är så innerligt lycklig för det❤️❤️❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Desiré
2 years ago

❤️❤️❤️

Eva
Eva
2 years ago

Det är alltid värdt innan man vet hur illa det är. Hoppa han läker fort. Måste göra sjukt ont. Trevlig Påsk trots eländet.

Ia
Ia
2 years ago

Oj oj ,,, krya på Tony ,, o ta hand om er 🥰🍾🥂 Hoppas ni njuter av påsken i alla fall ,o , memma o grädde kram till Er ❤️

Img 3266.jpg

Nästa inlägg

Landat i dubbel bemärkelse

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x