Få hem den skadade

Godmorgon godmorgon!

Ja men jag har ju så mycket och berätta! Om allt! Sista dagarna i Sälen med den skadade mannen och att vi åkte hem tidigare. Får ta allt i sin ordning så ni hänger med!

Sist jag skrev till er så satt vi ju ute i solen medan Milo åkte mer skidor. Ja han hoppade i skidorna så fort vi kom tillbaka efter akuten besöket.

Efter solen försvunnit lite så passade vi på att besöka Fjällbagarn. Det ligger precis vid Gustavsliften och jag har pratat om att besöka stället i ALLA år. Äntligen fick jag göra det!

Finns lite att handla där om man vill köpa med sig souvenirer. Jag vill ha de där tavlorna med Sälen på (fast stora, de finns i stora med) om vi någongång köper boende i Sälen. Älskar de där tavlorna!

Marängerna var GIGANTISKA! Och Milo äääääälskar stora sega maränger så passade på att köpa med till honom. Fanns i smakerna hjortron, blåbär och choklad. Köpte också lite roliga marmelader, mandarin och blåbär & choklad. Dom ska vi nog smaska på till vårt påskbord som vi ska ha idag. Måste bara köpa lite ostar och kex idag.

I fikade på chokladboll och världens fluffigaste morotskaka, en av de godaste jag ätit faktiskt. De hade också hämtpizza och jag fick höra att dom ska vara vansinnigt goda också. Blev en mysig fikastund även om han hade lite ont när vi satt där. Men med två Alvedon så blev han faktiskt bra smärtlindrad.

Morgonen efter olyckan for jag iväg tidigt till ICA i Sälen för att handla. Efter att ha läst på massor om Tonys skada så snappade jag upp att man ska använda sig av kinesiotejp. Den både stabiliserar, är smärtlindrande och läkande. Köpte tejpen dagen innan när vi hämtade ut Tonys smärtstillande, men kom på att det ju gör djävulusiskt ont med alla hår på hans bröst när tejpen ska dras bort.

Så köpte rakhyvlar. Apoteket var god dröj typ….. Tony har fått morfin utskrivet, men för drygt 10 år sedan när han drabbades av diskbråck blev han beroende av just morfin och det var ett helvete att bli av med. Han mådde verkligen piss under tiden som han vande sig av med det, så vi tog beslutet tillsammans att OM det går så ska han undvika det så mycket det går. Hittills har han inte tagit en enda, och tejpningen tog bort den värsta smärtan så nu har han inte ont alls på samma sätt! Tack och lov!

Kommer knappt ihåg om jag visat tejpningen men här är den i alla fall. Jag har tittat noga på Youtubevideos där proffsen gjort dessa tejpningar. Och som härligt är, så hjälper den massor. Tips tips om ni skadar er på något vis, kolla om det går att tejpa skadan. Många som skrev på Instagram till mig att de gjort liknande tejpningar på sina skador och att det hjälpt enormt mycket!

Sista dagen, ja den dagen han blev tejpad så åkte ingen av oss skidor. Milo hade sån träningsvärk och jag kände att jag behövdes för Tony. Vi åkte in till Olearys och så spelade vi Shuffleboard. Med vänster arm gick det riktigt bra för Tony.

Milo är grym på Shuffleboard, det är sällan vi lyckas slå honom någon av oss. Efter Shuffleboard åt vi och sen kände vi att nääää…. Det regnade och snöade om vartannat, vi skulle åka hem på Torsdagen och då skulle det snöa ännu mer…. Vi åker fasen hem idag! Det var liksom inte kul längre kändes det som.

Jag körde hela vägen hem utan och stanna en enda gång. Man ville bara hem. Väl hemma så kan han ju vara lite som han vill, helst när han är lite rörelsehindrad på olika sätt.

På Torsdagen när vi vaknade upp så var det rätt skönt att vara hemma igen. Tony bokade ett möte (show must go on som han brukar säga) som jag följde med och körde till, jag får ju vara chaufför nu tills det värsta lagt sig. Den dagen berättar jag om i nästa inlägg.

Hörni tack för all omtanke kring Tonys skada, ni är bra gulliga ni allihopa!

Kram Nina

116
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Croissant med lax och ricottaröra

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x