ANNONS

Banana foster

/

Innehåller annonslänkar genom reklam för Partykungen och Cervera

Denna dessert är skapad på Brennans restaurang i New Orleans 1951. Denna efterrätt döptes efter en lojal kund på restaurangen, Richard Foster. Fasta mogna bananer sauteras i en romindränkt kolasås och flamberas sedan och hälls sen över vaniljglassen. Mumma!

Shutterstock

Bra utrustning att ha:

Gjutjärnspanna – (<klickbar länk) En riktigt bra gjutjärnspanna med stålhandtag. Användbar till mycket, kan också användas i ugnen.

Lång tändare – (<klickbar länk) En usb-uppladdad tändare som håller i upp till 300 tändningar på en laddning.

Serveringsskålar – (<klickbar länk) Fina glasskålar att servera ur är alltid trevligt.

Shutterstock

Banana Foster, 6-8 p

4 msk smör

2 1/2 dl farinsocker

1/2 msk malen kanel

4 msk bananlikör (alkoholfri finns HÄR)

4 bananer

4 msk rom

1 liter glass

Gör såhär:

1) I en gjutjärnsstekpanna, smält smör. Blanda i farinsockret och kanelen och rör om ordentligt. Låt värmas i ca 1 minut.

2) Ha i bananlikören, rör om hela tiden tills den gryniga konsistensen försvunnit. Rör om i ca 1-2 minuter.

3) Dela bananerna på längden, sedan på mitten. Lägg dem med den runda delen nedåt i pannan. Stek dem där i tills de börjar mjukna, ca 2-3 min.

4) Vänd nu bananerna till sin platta sida. Ta bort pannan från värmen och häll i romen. Ta nu pannan över riktigt varm platta, antänd romen med en lång tändare. Rör pannan runt runt försiktigt tills lågan slocknar. Ta bort från plattan.

Säker flambering: Var gärna två personer när något ska flamberas.

• Använd alkohol med hög alkoholhalt. 40% eller högre.

• Se till att maten/desserten är färdiglagad och ligger i en traktör- eller stekpanna av gjutjärn eller koppar.

• Slå i spriten från ett decilitermått över den varma maten. Pannan får inte vara för het för då riskerar spriten att koka istället. Spriten ska dock bli lite varm.

• Antänd spriten. Se till att du inte står under köksfläkten eller i närheten av något annat brännbart. Sprit antänds väldigt lätt och lågorna är svåra att se. Var försiktig med ansiktet och var beredd med ett lock om olyckan skulle vara framme. Absolut inte vatten!

• Låt spriten brinna ut klart.

5) Servera i 6-8 serveringsskålar/glas. Lägg i en stor skopa glass i varje. Häll sedan på sås och lägg på några bananhalvor.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.

Här kan du följa mig;

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00