Riktigt tuff dag igår!

Hej vänner!

Oj oj! Alltså vilken dag det blev igår, snacka om att jag var slut när jag stupade i säng vid 11 igår kväll. Öm, mörbultad och lite vissen. Att dra ut en visdomstand som inte vill släppa, ja fy fan rent ut sagt.

Jag var så hiiiiiiiiimla nervös när jag satt och väntade utanför. Alltså den nervositeten är nästintill vidrig. Man kan inte tänka klart nästan.

Tandläkaren var helt slut efteråt, jag satt i stolen nästan en timma när han bände och vred så jag trodde min käke skulle lossna eller gå av. Fy farao alltså. Han var helt slut när han till slut fick loss den. Ett tag kändes det som att jag skulle avbryta allt bara, packa ihop och gå hem. Fy, kan knappt prata om det.

Men, den kom ut. Och jag överlevde. Alltså jag hade så ont i axlarna när jag till slut fick komma upp i stolen. Hade väl förmodligen spänt mig så jädrans mycket så jag fick ont. Jag som aldrig äter värktabletter fick ta en Ipren igår kväll för att jag hade så ont, fördelen med att aldrig äta värktabletter är att när man väl tar en så hjälper den riktigt bra. På 25 minuter var jag helt smärtfri. Sen är det nog som Tony säger…. ”Din smärttröskel finns inte ens”. Haha, nej men jag har nog en rätt hög smärttröskel, så är det nog.

Är man väldigt känslig som jag är så behöver man ”laga” sig själv lite efter en sån pärs. Vi åkte ut till stranden efteråt för att bara sitta där. Så skönt! Milo var där med en kompis och badade, äntligen sol & bad för barnen.

Efter stranden så samlades vi alla för en bit mat tillsammans. Känslan när alla barn är samlade är verkligen oslagbar. Perfekt för det igår också, mammahjärtat fick lite kärlek, precis vad jag behövde.

Jag var ju till osteopaten igår morse också. Det var jag också lite nervös för, det är jag alltid när jag ska göra något nytt sådär. Detta är en osteopat som jag blivit rekommenderad från flera håll, han ska vara grym säger dom som går där. Han håller till i ett litet kyffe i Bålsta, kan länka till honom ifall ni också vill prova. Finns HÄR. Av erfarenhet vet jag att man aldrig ska döma någon utefter lokal. Jag har varit på behandlingar i de flashigaste av lokaler och varit väldigt missnöjd, och jag har varit i källarlokaler som sett ut som skit och varit överlyckligt nöjd….

En varm person som verkligen brinner för sitt yrke visade sig denna Jan Englundh vara. Han kunde förklara för mig varför min navel är sned och varför det ser ut som om den sitter till höger på min kropp istället för rakt nedanför mellan brösten där den ska sitta. Jag är alltså helt sned! Han kunde också, efter att vi pratat en stund, säga att jag haft problem med ryggen sen 25 år tillbaka. Så att jag får det jag nu fick med diskutbuktning (fast det sa han att jag inte hade), beror alltså inte på något trauma eller att jag börjat spela padel. Det beror på en obalans i kroppen som funnits där i halva mitt liv. Min kropp har kompenserat och kompenserat.

Det var så himla intressant, där satt jag och sa att jag alltid haft så mycket problem med min vänstra sida. Han finurlade ett tag och så sa han: ”Med största sannolikhet så är det problem med din högra sida”. Vad tror ni då? Exakt så var det! Jag var helt blockerad på vissa ställen i min högra sida. Han kunde liksom vrida mig lite så jag verkligen kände hur fast jag satt, det var verkligen en riktig AHA-upplevelse. Alla mina år av problem med bäckenet, alla år av problem med värkande höfter och rygg. OBALANS!

Det han gör är att han ”rättar till” obalansen. Redan på min första behandling så kunde han liksom få min högra sida mer rörlig. På mig är det ingen Quick-fix. Det kommer att ta lite tid. Jag får inte träna än, inte heller spela padel eller gå för långa promenader.

Det mest sjuka med allt detta är att jag jag är sååå mycket bättre idag. Igår eftermiddag kände jag typ INGENTING. Tänkte då att ja, vi får se hur det är imorgon bitti. Då är det alltid värst. Alltså, jag har klivit upp här på morgonen nu, spänd av förväntan hur det skulle kännas, och kunde konstatera att det knappt gjorde ont ens. Alltså WHAT? Hur i hela friden är det ens möjligt? Jag får dåndimpen typ!

Fantastiskt! Längtar faktiskt tills jag ska tillbaka nästa gång. Blir jag såhär bra på en enda behandling, ja hur ska detta sluta då? Kommer jag göra kullerbyttor, rundater , volter och ställa mig i brygga på min 50 årsdag tro? 🤣

Nu fortsätta dagen! Vi hörs lite senare.

Kram Nina

69
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
1 year ago

Jag är ”förbjuden” av naprapat att sitta med benen i kors och har hållit mig i snart två månader pga att bäcken blir snett och därmed ett ben kortare. Sa din osteo något om sånt?

Nästa inlägg

En jobbig dag…. Eller?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x