Grillad Smörig potatis

Snart är det midsommar, herregud man hänger inte med. Hur kommer det sig att det går så himlans fort tiden? Ju äldre man blir desto fortfare går det. Tänkte jag skulle bjuda på ett gott recept som du kanske vill göra i midsommar. Det är förresten gott hela sommaren om du nu vill det. Dessa potatisar är verkligen makalöst goda och passar perfekt till grillat kött, kyckling eller fisk.


GRILLAD SMÖRIG POTATIS

1 kg tvättad potatis

1 dl solrosfrön

1 dl olivolja

50 g smör

Flingsalt & peppar

Gräslök

Gör såhär:

1) Ta fram folie, ca 50 cm (till varje paket) och lika mycket bakplåtspapper. Dela upp potatisarna så de blir två foliepaket. Ta varje potatis och picka massor med hål. Använd en i toppen vass kniv t ex.

2) Lägg potatisarna först på bakplåtspapper, sen på folien. Ringla över rikligt med olivolja, klicka över smöret i små bitar, strö över solrosfrön och sedan flingsalt och peppar efter smak. Linda in alltsammans, använd mer folie att linda runt paketet. Det blir som ett platt paket.

3) Lägg på grillen och grilla i ca 30-40 minuter beroende på glöd. Innan servering, klipp över lite gräslök.

Tips: Pressa gärna på 2-3 vitlöksklyftor i potatispaketen för riktigt god vitlökssmak.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

705
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 7402.jpg

Nästa inlägg

Kul hemmafest

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x