ANNONS

Sommarsmörgåstårta

Halloj!

Ja men snart snart är det midsommarafton. I år bröts vår tradition att hänga på Wettershaga brygga på midsommarafton. I år blir det istället exets föräldrars sommarstuga på en ö på dagen och på kvällen hänger vi hos oss och äter gott. Berätta gärna vad ni ska göra!

Vill du bjuda på en riktigt härlig midsomrig smörgåstårta så testa denna, det blir en superhit kan jag lova.

Bra utrustning att ha:

Stort serveringsfat – (<klickbar länk) Ett jättefat till ett jättebra pris!

Plastbunke – (<klickbar länk) Storgillar dessa stora bunkar som knappt kostar nånting. Kan användas till mycket.

Elektrisk potatisskalare – (<klickbar länk) Är det något som det helt klart är värt att investera i, som inte ens är dyr, så är det en elektrisk potatisskalare. Så smidigt och så lätt att få ren potatisen med.

Elvisp – (<klickbar länk). Älskar min elvisp från Bosch, går tyst och vispar snabbt. Går den sönder kommer jag köpa en likadan. Hållit i säkerligen 5 år redan.

SOMMARSMÖRGÅSTÅRTA MED FÄRSKPOTATIS, 8-10 PORT

Kika gärna på fler goda midsommartips >> HÄR

2 hela jubileumskakor (Polar, finns på ICA)
5 dl creme fraiche (34%)
300 g färskost (Philadelphia)
1 röd lök
1 knippe färsk dill
2 krm cayennepeppar
2 msk honung
salt & peppar (gärna färskmalen)
3 ägg
200 g handskalade räkor
4 färskpotatisar

Garnering:

300 g handskalade räkor

3 ägg

4 färskpotatisar

1/2 salladslök

Gör såhär:

1) Börja med att koka potatisen, låt den sedan svalna.

2) Gör fyllning: Vispa creme fraiche, det blir till en början vattnigare men fortsätt så blir den till slut en fast vispad creme fraiche. Blanda den med färskost, hackad rödlök, hackad dill, alla kryddor och honung.

3) Lägg ut brödet på ett stort fat. Det ska vara ett stort runt bröd. Bred ut ungefär hälften av fyllningen på kakan. Skiva färskpotatis och lägg på, dela äggen i 4 klyftor och lägg på dem också. Rippla över lite räkor avslutningsvis

4) Lägg på ett bröd igen. Gör samma sak, denna gången så kan du lägga ned lite tid på att göra det vackert också. Låt stå i kylen i någon timma om du kan, den gottar till sig och blir makalöst saftig och så vansinnigt god!

Måste bara tipsa om lite härligt till midsommar. Kolla in dessa:

Gör din egen snaps med denna härliga smaksättning, fläder/apelsin/kummin/kanel (finns även fler smaksättningar). Det enda du behöver är brännvin till (finns ju numera att köpa även alkoholfri). Finns HÄR. Kul ”gåbort” present med!

Kolla in denna vackra skål från Orrefors med midsommarbilder etsade på glasets yta, så vacker skål! Finns HÄR.

En svensk flagga på hela 42 cm hög, flaggstång i nysilver. Finns HÄR.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

194
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Minisemester i Furuvik

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x