Sorgset farväl och potatissnacks

Godmorgon älsklingar!

Lovade er ju recept på min stekta müsli igår men jag vet inte var min hjärna var? Var helt säker på att jag hade tidsinställt ett inlägg om det receptet men inte fasen hade jag det? Jag har galet mycket jobb just nu, kanske mer än jag faktiskt någonsin haft så jag har som ett ”måste göra” moln som hänger över mig konstant. Kanske är det därför som min hjärna är i ett virrvarr nu? Lite mycket att tänka på helt enkelt.

Jag är ju också högkänslig som ni vet vid det här laget, att vara högkänslig och stå inför sitt livs största förändring gör saker med en. Konstiga saker faktiskt, jag är så fokuserad just nu på allt som måste göras, planeras, tänkas på så jag liksom glömmer av att njuta av sommaren helt. Dessutom blev jag ju sjuk efter Öland så det tog så mycket kraft. Att jag fyller 50 om bara en månad har liksom nästan flugit mig förbi. Det ligger mer som en stress över mig och det är ingen behaglig känsla. Gud, snacka om i-landsproblem, jag är fullt medveten om det. Men även om det är i-landsproblem så gör de saker med mig som gör att jag inte är på topp just nu. Man förväntas vara glad och pepp och så känner man inte riktigt så, kanske det är bättre förklarat? Men detta är ju så typiskt mig, eller typiskt HSP personer.

Gjorde förresten det nya HSP testet, och ja, det talar väl sitt tydliga språk va? 😂 Du hittar det HÄR. Nästan så man börjar skratta ju….. frågorna som visat att jag inte är HSP är också lite tvetydiga enligt mig så jag hade säkert fått full pott annars.

Apropå att vara känslig. Igår hade vi en mysig liten dejt med min syster och hennes familj. Deras Edward och Milo tycker så himla mycket om varandra. Även om de har mycket åldersskillnad så hittar de sätt att umgås på. Igår åkte vi till Yoump för en eftermiddag av hopp och avslutade sen med en mysig fika.

Det blev en fin eftermiddag på alla sätt. Men också lite känslosam då man på något sätt insåg att vi inte kommer ses så mycket ett år framåt i tiden. Vår lilla Siri, kommer hon ens komma ihåg oss? Edward måste veta att vi tänker massor på honom och saknar honom så jag och syrran grät mest över allt detta igår kväll över dm:s på Instagram. Dom kommer sakna ihjäl sig efter Milo och oss alla såklart och vi dom. Men vi har sagt att det blir mycket FaceTime och att de måste komma och hälsa på oss. Piuuuuh…apropå att vara HSP.

Dessa godingar åt vi till lunch igår, tänkte jag skulle tipsa för det är busenkelt!

Koka färskpotatis. Slanta upp grön sparris och stek den. Blanda lite olivolja, hackad färsk rosmarin och basilika. Blanda detta sedan med potatisen och salta och peppra.

Blanda en sås på creme fraiche, saften och zesten från en 1/2 citron, lite honung efter smak och salt och peppar.

Lägg upp potatisröran och stekta sparrisen på salladsblad, klicka över såsen och toppa med hackad gurka, groddar och basilika.

Så enkelt och så himla gott!

Tips: Skiva antingen stekt kycklingfilé eller varför inte fläskfile uppepå för att få med något ”köttigt”.

Tony kom hem med dessa fina blommor till mig i förrgår, har ju glömt berätta att jag åkte på något som verkade vara matförgiftning. Så han kände nog att jag behövde lite pepp. Å pepp fick jag verkligen, blir alltid så glad över blommor. 💕

Nehej, jag måste fortsätta jobba här. Klockan är 07.14 och jag har jobbat sen kl 05 i morse. Slutade jobba för dagen klockan 22 igår kväll så som sagt var, det är mycket nu. Men men, snart kanske det lättar lite och blir på en mer normal nivå.

Musli receptet kommer idag, jag loooooovar! 💕

Kram Nina

65
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
Sofia
1 year ago

Ta det lugnt Nina 🙏🏻

Lena
Lena
1 year ago

Hej Nina eller Huomenta fr en till finne som ska flytta. Första gången som jag någonsin kommenterar i en blogg men någon gång ska vara den första. Känner så igen mig, vi ska flytta från min och gubbens hemstad till en annan ort, vi håller på att säljer vårt älskade hus som vi bott i hela 25-år, det är exakt halva mitt liv för jag är också 50 år (jaja fyllde visserligen 51 för 2 dagar sedan ), blir nytt jobb för mig, maken arbetar redan på den nya orten. Shit vilken spännande resa detta ska bli! Säger nästan som dottern ”Mamma har 50-årskris och pappa är galen” 😀.

Yvonne
Yvonne
1 year ago

Gjorde testet för skojs skull. Fick 5/27😀

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne
1 year ago

Ja då är inte du en HSP person i alla fall. 😀

J
J
1 year ago

Grät när jag läste om er sorg att inte ses så ofta…. gjorde testet i ja 25 av 27 🫣. Men jag har vetat det ett tag o just nu riktigt vidöppen så jag är helt slut. Det blir bra i Spanien när du väl har landat o du Sverige finns kvar. Du fixar det här se det som 10 månader o inte för alltid ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  J
1 year ago

❤️❤️❤️

Cecilia
Cecilia
1 year ago

En känslig själ här med, sonen ska tälta med ett kompisgäng i några dagar. Vem står och lipar när han åker iväg 🙈 mvh Hönsmamma med katastroftankar.

Img 8913.jpg

Nästa inlägg

Inreder i huvudet

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x