ANNONS

Jag gjorde det!

Godmorgon raringar!

Piuh, ni som har extremvärmen hos er, hur går det? Ja vi var hemma och jobbade till 13 tiden igår, sen gav vi oss ut till stranden. Där fläktade det i alla fall en del tack och lov. Vi har rätt svalt och skönt hemma dock ska jag tillägga så visst kan vi gömma oss hemma med för värmen. Men så länge som vi väntat på denna underbara värme, nej då måste man ut och njuta. Milo var också skapligt taggad för kompishäng och hopptorn.

Varmt och svettigt men ändå väldigt skönt att hänga vid vattnet. Vi var där med en av Tonys bröder och hans kids. Milo såg vi knappt till då han hängde vid hopptornet nästan hela tiden. Tänk, orken hos de unga alltså, klättrar upp för de där trapporna, plums i och så simma till kanten, upp och göra samma sak igen. Piuh, blir slut bara jag tänker på det. 😂

Sen hände något. Ja men det blev t.o.m. såhär varmt! Haha, ja men fammetusan, tanten badade. Helt galet för att vara mig. Ok, det tog sin lilla stund att ta sig i, men när jag väl var i så ville jag inte gå upp. Såååå skööööönt! Både man och barn var i chock. Haha, tacka fasen för det, jag badar en gång var tionde år typ. Kanske blir det annorlunda i Spanien?

Apropå hopptorn, jag kan ju typ inte släppa ungarna med blicken. Jag har öga på Milo hela tiden. Alltid på spänn så allt går bra, att han landar bra i vattnet och att han kommer upp ur djupet. Igår satt jag och tittade ditåt hela dagen så idag har jag spänningshuvudvärk från nacken. 🙈

Jag är nog mer ärrad av min egen ”kunde ha drunknat” incident i 5 årsålder än vad jag förstår. Det var höst och vi var ute på stranden med finska föreningen. Alla ungar hängde på bryggen såklart. På 70 talet var det inte så noga ni vet, ungarna fladdra och for omkring mest hela tiden. Plötsligt så föll jag i vattnet mot den djupa delen, jag hade på mig en röd basker och var ordentligt påklädd då det ju var höst och kallt. Min pappa såg fallet och tog sina långa snabba ben (gammal sprinter) och kastade sig ut på bryggan. Han såg min röda basker där i djupet och att jag hade en arm uppåt. Snabb som en vessla kastade han sig ned på bryggan och sträckte i sin arm och fick tag på min hand. Slet upp mig ur djupet och upp på bryggan. Jag var ju såklart väldigt skärrad och tagen, och efter den händelsen har jag varit livrädd för allt som har med vatten att göra. Haft väldigt svårt att dyka tex. Får panikkänsla direkt.

Minns i skolan när vi skulle försöka ta simborgarmärket och djupdyka efter plastringar. Heeeeeelt omöjligt för mig så jag klarade aldrig det märket. 🥹 Oerhört jobbigt för mig som hade satsat på att klara alla märken. Har dock för mig att vi inte hade råd ändå att köpa loss alla de där märkena i min familj, men känslan att jag ändå hade förtjänat dom var viktig. Så det där simborgarmärket blev en akilleshäl för mig. Har klurat på om jag i vuxen ålder skulle provat men bara tanken att jag ska dyka 4 meter ner…. Nej för fasen, det går inte.

Tänk hur en incident kan färga hela livet? I hela mitt liv har jag varit rädd för vatten. Rädd att åka båt och sånt också. Sorgligt på något vis.

Nu ska jag göra i ordning frukost till mig själv, familjen sover ännu. Älskar och sitta i våra nya utemöbler på morgnarna. Så avkopplande och mysigt. Utemöblerna hittar du HÄR.

Ha en fin dag i värmen, kom ihåg att vara rädda om er. Drick mycket vatten och sitt k skuggan vissa stunder på dagen.

Kram Nina

103
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
Annette
1 year ago

Bra att du övervann din rädsla för vatten, för det är ju så skönt med ett dopp. Men har full förståelse för din rädsla och att det har präglat dig. Ha det gott i vattnet 🤗

Jenny
Jenny
1 year ago

Fy vilket trauma du upplevde som liten. Inte konstigt alls att du inte badar i onödan… Tänkte faktiskt på hur det blir för dig i Spanien med det fantastiska havet och värmen. Förhoppningsvis kan du njuta av att bada där. Har ni tillgång till pool där ni ska bo? ☀️🏖
Kram 🥰

Siv Rylander
Siv Rylander
1 year ago

Samma för mig. Blev i kastad i havet…
Kan än idag inte simma. Kram siv

Annie
Annie
1 year ago

Igenkänning på den! 🙋‍♀️Rädslan är så stark!

Annika
Annika
1 year ago

Jag var med om något liknande när jag var liten… men är inte rädd idag!
Sen tror jag det är något annat än simborgarmärket du menar…. Till det märket ska du bara simma 200m och inte dyka något…

niiinis
niiinis
Reply to  Annika
1 year ago

Ja då är det något annat märke, simma 200 meter klarar jag. 😀

Helena Glans
Helena Glans
1 year ago

Det är en fruktansvärd upplevelse. Förstår att den präglat dig .
Sommaren när jag skulle fylla 2 år ( 1969) lekte jag tillsammans med mina kusiner och min 4 år äldre storasyster hos vår mormor och morfar i deras stora trädgård.
Där hade de en stor bottenlös damm och den ramlade jag i . Inga vuxna var med ute , men min äldre syster sprang snabbt in i huset för att hämta de vuxna.
Min moster dök i dammen ( som för övrigt var kolsvart) och letade efter mig . Som tur var hittade hon mig .
Jag var tydligen helt blå då de fick upp mig i sista sekund.
Detta har präglat hela mitt liv , även om jag inte minns det . Jag är livrädd för vatten och jag var 10-11 år innan jag lärde mig att simma . Kan inte doppa huvudet under vattenytan ( får panik då )
När jag var 15 år så var vi några tjejkompisar som bodde i en husvagn ( en av våra föräldrars husvagn )
Vi träffade då ett gäng med tyska killar som vi hängde med . En kväll var vi nere vid sjön på campingen och jag stod på bryggan. En av killarna kom bakifrån och puttade i mig i vattnet. Jag blev så rädd och arg , så när jag kom upp från vattnet så slog jag den här killen med min handduk ( han fattade först ingenting)
Jag hade fått sådan panik i vattnet och jag bara skakade av rädsla.
Han bad sedan om ursäkt såklart.
Än idag så badar jag helst inte.
Ha en fortsatt ljuvlig sommar .

Mamsensivan
Mamsensivan
1 year ago

Jag har inte varit med om något sådant,inte vad jag minns ialf,men jag har fruktansvärt respekt för vatten,klarar inte av att bada när jag vet att jag inte bottnar,när jag ser mina barnbarn hoppa o dyka i vattnet så skulle jag så gärna vilja det oxå,men jag törs inte,tycker inte om att få vatten i ansiktet ( Duschen går bra ) o dyka skulle jag absolut inte klara av,vi har båt o jag tycker verkligen om att vara ute på sjön,men då får det banne mig vara bleke på sjön oxå,hoppas verkligen att du klarar av att bada i Marbella när ni flyttar dit,förstår din rädsla till 100 % ❤️ kram 🤗

Tina Persson
Tina Persson
1 year ago

Hej, tack din blogg och instagram . Du är så härlig, genuin och rolig. En fråga till Tony, vart har han köpt det långa halsbandet ?

niiinis
niiinis
Reply to  Tina Persson
1 year ago

Den är från Thomas Sabo, jag köpte det i julklapp åt honom. Så fint! ❤️

Bringiz
Bringiz
1 year ago

Hej Nini 😉
Älskar dina Storys på Insta ❤️
Jag höll på att drunkna i min morbrors pool när jag va runt 6-7 och de har verkligen satt sina spår. Är aldrig ute på djupt vatten där jag inte kan bottna och jag dyker aldrig precis som du så jag förstår din rädsla
Kram och lycka till med flytten ❤️

Img 8793.jpg

Nästa inlägg

Ninas stekta musli

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x