ANNONS

Jordgubbscheesecake muffinsar

Hej raringar!

Nej men hörni, jag bakade igår förmiddag. Ja men jag vet, jag kan inte ha varit klok i huvudet med tanke på att vi hade 35 grader idag. Det dröp om hela mig men jädrans i min lilla låda vad goda dessa Jordgubbscheesecake muffins blev, åh halleluja alltså. Jag avnjöt dom på kontinentalt vis, med ett glas bubbel till. Det blev dubbel-halleluja det! Riktigt stora supersaftiga muffins som smakar magiskt. Ja dessa måste du testa.

Utrustning som är bra att ha hemma:

Stora muffinsformar (<klickbar länk) Dessa formar använder jag när jag ska göra stora muffins, får plats massor i dessa. Sen är de ju himla fina också.

Slickepott (<klickbar länk) Detta sätt är bra och prisvärt.

Bunke (<klickbar länk) En stor prisvärd bunke som är perfekt att vispa i.

Muffinsplåt (<klickbar länk) Ett måste i alla hem där muffins bakas. De hjälper till att hålla formen på muffinsen och minimal risk för läckage.

Elvisp (<klickbar länk) Exakt den här elvispen har jag. Har aldrig varit så nöjd. Den är tystlåten, den vispar snabbt och bra och har redan hållit i 8 år.

Provsticka (<klickbar länk) Denna har jag, svinbillig och hur bra som helst.

Jordgubbscheesecake muffins, 12 stora

3 ägg

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl naturell yogurt

3 dl mjöl (för glutenfritt: glutenfri mjölmix)

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Ca 10 jordgubbar

Cheesecakefyllning:

2 ägg
200 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1. Börja med att förbereda cheesecakefyllningen. Vispa samman alla ingredienser.

2. Sedan är det dags för själva muffinssmeten. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Vispa ca 5 minuter för en perfekt fluffig smet.

3. Smält smöret, ställ undan det. Tjoffa jordgubbarna i mindre bitar.

4. Häll i yogurt i resten av smeten och vänd ner det.

5. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt lite i taget av mjölblandningen i smeten och vänd ihop det försiktigt. Till sist har du i det smälta smöret och rör om ordentligt.

1B94E19B-7772-4EA6-9352-A2C1FEA2642D
6. Ha i formar i en muffinsplåtform, Häll sedan i hälften av smeten i formarna. Lägg i några jordgubbsbitar i varje, håll i cheesecakebladningen över varje, avsluta sedan med att hälla på resten av smeten på varje. Grädda sedan i 175 grader i ca 25-30 minuter. Kolla med sticka, den ska vara torr, då är de klara.

Magiskt gott! 🥰

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

150
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marita Källberg
Marita Källberg
1 year ago

Ok så först smet, sen jordgubbar och lite cheesekakesmet och sen resten av muffinsmeten i varje form?

Liselott Palerberg
Liselott Palerberg
1 year ago

Tack för receptet! låter smarrigt gott, blir perfekt till dotterns födelsedag som champagnefrukost med dessa muffins. Hon fyller 19 år så lite skumpa ska hon få🥂💕

niiinis
niiinis
Reply to  Liselott Palerberg
1 year ago

Men åååååååååh! Låter helt perfekt! 💕🍰🌸🍾🥂 Grattis till dottern från mig! 💕🌸

Nästa inlägg

Jag gjorde det!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x