ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krämig soppa med rostad vitlök

/

Dags för ett recept, tänkte nämligen tipsa om något så smarrigt som rostad vitlök. Det kan du antingen äta som de är, det kan mosas och ätas med en bit kött eller varför inte på en smörgås? Det blir mycket mildare än vanlig rå vitlök varför den också brukar vara snällare för magen. Du kan med fördel använda den i matlagning, i soppar eller goda kalla såser. Såhär gör du.

Shutterstock

ROSTAD VITLÖK, 1 st

1 hel vitlök

2 tsk olivolja

1 nypa salt

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Skala vitlöken lätt, alltså ta bort det yttersta skalet, de som brukar lossna lätt. Låt det närmaste sitta kvar på vitlöken.

3) Skär av toppen på vitlöken så man ser vitlöksklyftorna i vitlöken.

4) Lägg vitlöken på bakplåtpappersklädd bakplåt, du kan också placera den i muffinsplåten. Har du flera är detta perfekt.

5) Häll på olja, se till att hela toppen på vitlöken har olja på sig. Strö på en nypa salt på varje vitlök. Täck med aluminiumfolie. Skjuts in i ugnen.

6) Grädda i 30-40 minuter. Det är helt klart värt väntan. De är klara om klyftorna känns mjuka och så. Sååå smarrigt!

Låt vitlöken svalna och pressa sedan ur dem ur sina skal.

Använd den t ex i denna magiskt goda soppa:

Shutterstock

Krämig soppa med rostad vitlök, 4 port

2 hela rostade vitlökar

1 gul lök

1 grönsaksbuljong

4 dl grädde

4 dl vatten

2 tsk torkad rosmarin

5 dl stora vita bönor (i tetra)

1 msk citronsaft

1 1/2 dl riven parmesan

Salt och peppar

Gör såhär:

1) Finhacka lök. Stek i en kastrull i olja tills den mjuknat. Tillsätt vatten, grädde, buljongtärning, rosmarin och salt & peppar. Låt koka upp, ta av från plattan.

2) Skölj bönorna. Häll i dem i soppan. Tryck i de rostade vitlöksklyftorna. Tillsätt citron och parmesan. Värm upp den försiktigt tills osten smält.

3) Mixa sedan soppan slät med stavmixer eller blender. Servera med ett gott bröd.

Testa att använda rostad vitlök istället för vanlig vitlök i nedan recept.

Godaste vitlökssåsen

Vitlöks FLATBREAD

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00