Uppdatering från Marbella

Halloj älsklingar!

Det är Söndag här i Marbella! Jag har påbörjat detta inlägg säkert 14 ggr sedan vi kom hit. Men allt har gått i ett, det är mycket mer att tänka på än man anar med att flytta utomlands såhär. Dessutom möttes vi av ”fel” lägenhet när vi landade här i Marbella. Long story short, vi hörde av oss direkt till förmedlingen som sköter lägenheterna och har blivit otroligt proffsigt och snyggt bemötta. De bilderna vi såg på huset visade sig tillhöra huset bredvid vårt, förmedlingen hade alltså inte bytt ut bilderna på sidan. De hade inte hunnit då de haft en så hektiskt period hela sommaren. Man kan väl tycka att det tillhör prioriteringarna men de är också ofta så att de flesta bor här under kortare perioder, då kanske man inte bryr sig så mycket. Men att bo här 9 månader, ja då bryr man sig om man inte får mattor, om det saknas utemöbler på baksidan, dynor till utemöblerna på takterrassen (går inte att sitta utan) och en hel massa köksutrustning som jag hade räknat med. Vi betalar mycket för att vi här och då kan man förvänta sig vissa saker tycker jag.

För övrigt så är huset sååå fint! Det är superfräscht invändigt och sakta börjar det kännas som ett hem. Jag ska visa dig några få bilder men tänkte visa mer sen när vi mysat till det lite.

Här ovan har ni master bedroom som det heter och vår toalett som tillhör vårt sovrum. Älskar det!

Har varit och handlat lite lite småsaker för mysets skull redan. Försöker känna mig fram lite, det blir ju direkt så himla mycket personligare när man får in lite sånt som man gillar.

I veckan som gick testade vi padelbanan för första gången, Nueva Alcantara Club. Ett helt otroligt ställe måste jag säga. 14 banor, är dessutom så himla himla fint på alla sätt. Deras restaurang serverar både frukost, lunch och middag. Och deras frukost slår allt jag någonsin ätit. Fräscht, nyttigt och så galet gott. Har redan hittat favoriter som jag älskar.

I morse senast hade vi tid för padel med familjen. Så himla kul att ”Mellan” också var med och spelade. Får han träna några ggr kommer han bli grym att ha med.

Självklart avslutade vi med en frukost även idag. Jag tog samma som jag brukar, men ska under dessa 9 månader variera mig. Men avokadomackan kommer jag aldrig sluta med, godaste jag ätit.

Vi har varit ute på morgonpromenader. De dagar vi inte spela padel på morgonen går vi ut och går. Vi gick ända till strandpromenaden sist, det var långt men skönt. Eller långt, en timmas promenad dit ned och sen gå på strandpromenaden i ca 35 minuter. Härligt härligt, något som jag också visualiserat sen vi bestämde oss för att flytta ned hit. Att få gå dessa promenader är verkligen ”goals” för mig. I t-shirt eller linne och så bara få njuta av ljuset.

Vi pratade med ett gäng häromdagen som var på padelbanan. Han var nästan avis på oss för att vi skulle få uppleva vårt första år här. En annan berättade om klimatet, han sa det så roligt: ”Ja men alla pratade om klimatet på Marbella när vi kom hit, att det skulle vara så himla bra, men alltså det är EXTREMT bra. Ni kommer märka det, jag lovar”. Tydligen så skyddas Marbella av bergen här vilket gör att vi får microklimat. Aldrig panikvarmt på sommaren och aldrig iskallt på vintern. Den lägsta temperaturen han varit med om på 9 år var 12 grader plus. Det brukar ligga runt 17 grader när det är som kallar här. Sen pratade han om ljuset, han sa att många glömmer ljuset men det är fantastiskt här. Snacka om att jag kände att jag kommit rätt! 🥰🙏🏻

Vi håller på att kolla utbudet på mat. Har handlat på Lidl och på Scandi supermarket. Scandi market är en svensk affär där man hittar det mesta som finns i Sverige. Det var grymt för mig som ska laga mat och baka, allt finns ju inte här, så detta var verkligen fantastiskt. Men det var dyrt. 3 små påsar gick på 1100 kr. Från Lidl hade vi 4 stora påsar fyllda till bredden för typ 1200 kr.

Vi har besökt turiststråket nere vid båthamnen i Puerto Banús några ggr. Vi trivs därnere, det är kul och kika i butikerna och så har vi testat några restauranger. Hittills har alla varit bra, gott och trevligt. Besökte också den omtalade marknaden vid Centro Plaza. Fanns så mycket att se och jag köpte 4 helt underbara klänningar, en av dem har jag på mig här ovan. Glömde dock det viktigaste, skulle handla lite fina skålar till köket och sånt. Men de kommer tillbaka nästa lördag igen, varje lördag mellan 9-14 är det.

I veckan ska den här killen provspela för 2 lag här i Marbella. Vi ska hitta ett lag där han kan spela och träna under tiden som vi bor här. Håll tummarna för att han tycker det är kul!

Imorgon känns det som vår vardag här startar på allvar. Den startade lite halvdant förra veckan, men det var svårt att undvika att det kändes som semester stundtals. Fick målmedvetet bara styra in mig själv på jobb.

Sommaren verkar i alla fall vara långt ifrån över här i Marbella. Detta är vädret den närmsta veckan. Inte så tokigt om ni frågar mig. 😍

Nu kommer bloggen att bli mer normal igen med dagliga uppdateringar. Förhoppningsvis flera ggr per dag med recept, livet och tips. Berätta gärna vad du vill se mer av härinne.

Kram Nina

148
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rita
Rita
1 year ago

Ska bli så kul och följa eran resa där. Stort lycka till med allt ❣

niiinis
niiinis
Reply to  Rita
1 year ago

❤️❤️❤️

Sofia
Sofia
1 year ago

Skönt att ni börjat landa. Vardagen kommer tids nog så passa på att ”leka turister” så länge. Förhoppningsvis kommer vardagen att ha lite mer guldkant än vanligt. Bara sol och värme mer eller mindre året runt känns ju så lyxigt.

Sen ett tips om strandpromenaden. Tror den går längs hela kusten typ från San Pedro till Elviria, någon mil plus. Min favoritdel är den som börjar öster om Puerto Banus.

C
C
1 year ago

Jag tycker du är modig och inspirerande! Du väntar inte på att någon annan ska förse dig utan du tar tag i saker och genomför dem, även om det är läskigt. Heja dig! 💖

Nästa inlägg

Första dagen i Marbella

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x