Update från första veckan som boende i Marbella

Innehåller annonslänk genom reklam för NordicFeel

Hej älsklingar!

Hoppas ni alla mår bra, här går verkligen dagarna i ett. Jag hinner typ ingenting och allting, så känns det. Vi kickar igång dagarna tidigt sen går det i ett rasande tempo. Det har varit mycket att fixa med såhär i början, barn ska anpassas in, bil skulle hyras, Tonys dator gick sönder så den behövde lagas (det viktigaste av allt typ då han sköter allt sitt arbete genom den), hemmet ska fixas så man trivs både praktiskt och visuellt, ställen ska utforskas och sist men inte minst matvaruaffärer ska undersökas. Idag är jag lycklig på riktigt för att igår hittade jag det ultimatas ultimata matavaruaffär. Alcampo heter den och finns i La Cañada. Så mycket glutenfritt har jag då aldrig skådat i en och samma affär. ALLT finns! Jag kommer inte behöva tumma på det alls här om jag inte vill. Jag äter glutenfritt för att min mage mår bäst av det. Äter jag gluten får jag ont, kan bli förstoppad osv (IBS).

Alltså allt detta är glutenfritt. Då har jag inte ens fått med hela hyllan. Kan ni fatta att detta är himmelriket för oss som inte äter gluten? På min Instagram igår var det flera som kände samma som jag, detta förstår nog bara dom som äter glutenfritt. Det är ett evigt letande och ofta så att man får avstå istället. Nu äter jag gluten ibland ändå men det är oftast på bekostnad av en krånglande mage.

Charkavdelningarna vet inga gränser, här finns allt! Man kan köpa små kocktailtomater på kvist (lite besviken på dom dock för tomaterna här smakar vanligtvis som en dröm). Entrecoteskivorna är stora som dasslock. Kycklingfilé billigt som på den gamla goda tiden i Sverige. Färsk kycklingfilé 1 kg kostar runt 55 kr här, innan jag lämnade Sverige tror jag att jag gav 135 kr/kg för detsamma. Mat överlag är billigare här.

För att inte tala om selleri! Det här aset till selleri kostade 12 kr. Här kommer jag inte behöva tumma på nånting. I Sverige har jag fått ge närmare 25 kr för ett knippe som det knappt finns någon selleri på. Smala taniga stjälkar som gett noll juice.

Till min stora glädje så erbjöd även alkoholfria hyllan ett fint utbud. Här kommer man kunna göra alkoholfria goda drinkar.

De gånger man känner för alkohol så finns det t.o.m. finbubbel. Så ovant att se att de står rakt upp och ned i affären, dock är finbubblet larmat. Här köper man fina röda viner för inga pengar, kostar en flarra 80 kr så är det riktigt dyrt. Annars ligger det på ca 20/30 kr flaskan. Då får du ett fint Merlot-vin.

Vad har hänt sen sist då?

Vi har gått underbara promenader, otroligt kuperat så man kan få gå uppförsbackar som ger blodsmak i munnen och när man tror att man snart är uppe blir den ännu brantare ett tag till.

Igår var vi ute och gick på morgonen igen. Vi gick förbi utsiktsplatsen, den är så galet vacker och helt omöjlig att fånga på bild. Vi passerade både citron, oliv och avokadoträd på vägen. Blir så fascinerad av allt. Jag tappar andan av vissa vyer, förundras över hur vackert det kan vara här.

Vi har klivit upp i ottan och gett oss av för att spela padel. Snabba morgnar kräver snabb ansiktstvätt. Är helt frälst i mitt micellärvatten. Du måste testa! Ser ni bomullspaden här på bilden. Då ska ni veta att jag tvättat ansiktet med ansiktstvätt kvällen innan, just innan jag gick och la mig. Ändå är det såhär på morgonen. Micellärvatten är nämligen som en magnet för smuts, slaggprodukter och döda hudceller. Något att tänka på är att din hud rengör sig från orenheter som mest under nattetid, så var väldigt noga med rengöring även på morgonen. Micellärvatten rengör snabbt, skonsamt och efterlämnar ansiktet skönt lent och återfuktar, micellärvatten är mycket snällare än vanligt vatten mot vår hud. Du hittar det HÄR, just nu löjligt bra pris på den också. Räcker i en halv evighet så flaskan känns nästan gratis.

På väg till padelbanan när vi just kommit ut från vårt hus möts vi av detta. Älskar dessa magiska trädet som påminner om granar.

Padelbanan har bjudit på underbara morgnar, solen på väg upp på ett lugnt och stilla padelområde. Känns som jag vill stoppa tiden när jag står just här. Marbella vaknar försiktigt och solen riktigt borrar in sig för att väcka en trött själ. Jag kände mig så trött när jag kom hit men solen har gjort underverk. Den har sakta tinat upp mig känns det som. Den är så kraftfull här, jag känner den på ett så helt annorlunda sätt. Som att den håller mig vaken och pigg när jag ska vara det, på dagtid. Sen blir det kolsvart när vi ska sova, som att den talar om för mig att nu ska du sova. Dagarna flyter inte in i varandra som en mulen grå dag i Sverige kan flyta in i natt. Man märker liksom ingen särskild skillnad. Här är dag och natt sån markant skillnad.

Det ska bli så oerhört spännande att se hur min sovklocka beter sig här! Om det är som i Sverige så borde jag redan nu ha börjat somnat tidigare på kvällarna. Mamma känner av lite skillnad redan och jag och mamma är ju likadana när det kommer till detta. Jag är vaken till 23 – 23.30, ibland längre än så länge. Jag sover som en liten gris också, stor skillnad på sömnen. Ligger inte vaken flera timmar på natten som jag gjorde i Sverige. Håll era tummar snälla ni, till största delen varför jag gör detta är att för att se om min sömn är mer normal här.

Latten på padelbanan kommer i skikt. Uppskattat det löjligt mycket också, nästan så jag inte velat dricka kaffet.

Kan inte sluta knäppa bilder på padelbanan heller. Det är för fiiiiint. ☺️ Varje gång står jag och bränner av några bilder och bara förundras över hur skön vibe det är där. Nu ska jag sätta igång och planera padelresor hit.

Sedan har vi antingen ätit frukosten på padelbanan eller så kommer vi hem och njuter av frukost vid poolen. Här kan jag sitta och jobba samtidigt och bara njuta. Känns nästan olagligt ibland, får man ha det såhär bra? Lite typiskt mig och min historia med svår hypokondri och ångest, det har ju känts fel att må bra för mig, som att jag snart ska bli straffad av något för att jag mår bra. Som att det inte är ett normaltillstånd. Skitsvårt att förklara och bara något som någon som erfarit samma sak förstår.

Vi har också hyrt en bil, i Spanien kostar det multum att köpa bil. Mycket dyrare än i Sverige. Så att tänka att vi skulle köpa en här nere var en miss. Dock så har vi nu hyrt en bil ”long term”. Ska du hyra för en dräglig summa per månad får du tänka att bilen inte får vara smashing direkt. Vi har en gammal Renault Megane. Den är full av olika blessyrer och skador men den rullar och AC:n funkar för det mesta. Dock så har vi fått rådet att fortsätta ha en rucklig bil här nere då folk inte direkt kör lugnt och behagligt, men jag tänker dock att man vill ha en säker bil. Så vi får se hur vi gör i framtiden. Den här har vi i alla fall betalat en månad för att ha. Vi kallar henne för ”Blueberry Hixy! 🫐

Hon tog oss i alla fall ut på en fin tur till Svenska skolan. Vi har varit där på besök nu och Milo blev alldeles glad i stället. Padelbanor, fotbollsplan, pool och basketplan fanns där. En jättefin skola med underbar personal med ca 350 elever från förskolan till gymnasiet. Alla känner alla typ. Så fint! ❤️

Igår vinkade vi av Mellan. Han åkte hem till Sverige igen, han kommer nog komma ned igen lite längre fram. Blev väldigt tomt utan honom här. Kände mig alldeles deppig igår. Han landade hemma inatt och hans pappa kom till flygplatsen och hämtade. Allt hade gått bra.

Golden Hour från vårt vardagsrumsfönster.

Morgon i vårt sovrum.

Den här leveransen kom från IKEA. Så smått börjar vi få det lite mer personligt. Än är det en hel del kvar, men jag ska så småningom visa er myset. 🤍

Hepp! Dags att ta tag i dagen. Har skrivit på detta inlägg sen igår kväll, ok jag sov en stund emellan men satte igång tidigt i morse igen. Ha en fantastisk fredag så hörs vi snart igen!

Kram Nina

135
Subscribe
Notify of
guest

24 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Siv Rylander
Siv Rylander
1 year ago

Godmorgon. Underbart att höra att ni kommer till ro. Hyrt bil. Varit på svenska skolan mmmm
Underbart väder. Så härligt.
Kommer att följa er resa. Tusen kramar Siv

niiinis
niiinis
Reply to  Siv Rylander
1 year ago

Vad roligt Siv! Kramar i massor tillbaka. 💕

Stina Hillgren
Stina Hillgren
1 year ago

Vill bara tipsa om detta ställe:
Celicioso Marbella, gluten free restaurant

niiinis
niiinis
Reply to  Stina Hillgren
1 year ago

1000 tack! 🥰

Agneta
Agneta
1 year ago

Njuuut Nina!! <3

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
1 year ago

❤️

Helene
Helene
1 year ago

Vi körde ner vår bil när vi var länge i Spanien fick med mycket packning med.

niiinis
niiinis
Reply to  Helene
1 year ago

Tyvärr så måste den ju tillbaka till Sverige igen efter 180 dagar eller omregistreras till Spansk, det var inget alternativ för oss.

Anette
Anette
1 year ago

Vad fint ni har det! Är det kanske mer ekonomiskt att köra/transportera en bil från Sverige?

niiinis
niiinis
Reply to  Anette
1 year ago

Absolut, men den måste tillbaka till Sverige efter 180 dagar. 😔

Anette
Anette
Reply to  niiinis
1 year ago

Ni får väl rådfråga Pernilla Wahlgren hur hon gick tillväga med blåa bubblan 🤗😂

Petra
Petra
1 year ago

Va kul att du känner dig så lycklig! Undrar du något så hör av dig, bott här i 9 år, tex frisör, restaurang, kemtvätt mm
Petra 🤗

Jeanette
Jeanette
1 year ago

Låter som en riktigt härlig vecka 🌞🌼

Therese
Therese
1 year ago

Men så härligt 🤩 nu längtar jag ännu mer tills det är min tur att åka ner till Marbella i slutet av september 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
1 year ago

Välkommen hit! 🥰

Inga-Lill Johansson
Inga-Lill Johansson
1 year ago

Blir det inte tråkigt för Milo att inte ha några klasskamrater? Att bara umgås med sina ”päron” är kanske inte så kul jämt?!😉

niiinis
niiinis
Reply to  Inga-Lill Johansson
1 year ago

Faktiskt så har han egentligen aldrig tyckt att det är tråkigt med oss, vi gör ju nästan alltid saker där vi även tänker på att han ska ha kul, gissar att det blir så når man växer upp som ”ensambarn”. (Han har ju mycket äldre bröder). Sen är det ju så att man kan umgås med vänner på fritiden och inte bara i skolan. Många svenska barn går i skolan exakt som Milo.

Månika Nordell
Månika Nordell
1 year ago

Har ni flyttat fö gott? Hur blir det med alla resept? Lycka till😎

niiinis
niiinis
Reply to  Månika Nordell
1 year ago

Recepten kommer fortsätta precis likadant var jag än bor i världen. Så länge jag tycker att det är kul, så fortsätter jag.

Malin
Malin
1 year ago

Tips är att när ni är på La Canada så kör och parkera i garaget (om ni inte redan gör det) större parkeringar och bilen är sval när ni skall köra hem 😅 Al Campo är bäst att storhandla på.

niiinis
niiinis
Reply to  Malin
1 year ago

Toppen! Vi sa det faktiskt sist att det kan vara värt att parkera där nästa gång. ☺️

Malin
Malin
Reply to  niiinis
1 year ago

Finns även en stor mercadona i SAN Pedro, på vänster sida innan man kommer in i ”byn. Tips är oxå San Pedro om man vill ha lite mer spanskt och lägre priser än i PB samma om ni åker in till Marbella, finns många små spanska restauranger med bra priser. Jobbigt med parkering i Marbella på sommaren men lite lättare på vinterhalvåret.

Malin
Malin
1 year ago

Brunos car är bra att hyra från, svensk personal

Camilla Renman
Camilla Renman
1 year ago

Så ljuvligt!! Det ser helt magiskt ut och du lever det liv jag ser framför mig😊. Jag avskyr vinterhalvåret här uppe i Norrland och skulle gärna bo i ett varmare land dessa månader. Har missat hur det blev beslutat att ni skulle flytta, skulle vara intressant att veta. Jag bara väntar på att det ska bli våran tur😊. Ha det fantastiskt och njut varje dag☀️! Med vänlig hälsning, Camilla

Nästa inlägg

Hur Söndagen avslutades

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x