Inlägget innehåller annonslänkar

Urhärligt

Godmorgon!

Jag hör att tuppen gal långt där borta, den börjar ovanligt tidigt denna morgon. Annars låter den inte förrän närmare kl 8. Redan Torsdag!

Många av våra morgnar startar med att vi spelar padel, det som är kul är att Milo utvecklats massor nu och hänger med riktigt bra i spelet. Inte för att jag och Tony är direkt några proffs men vi har ju spelat en hel del mer padel än vad Milo har. I Måndags hade Milo gympa direkt på morgonen och då får man t ex spela något som är pulshöjande. Perfekt med padel.

Vi börjar morgnarna olika, i förfrågan t ex började vi dagen med strandpromenad. Morgonmotionen och frukosten efter är ju typ det bästa med hela dagen. Alltså så härligt. Älskar varje sekund. Havet var livligt så vågornas ljud mot strandkanten gjorde hela upplevelsen ännu bättre. Vi hittade massor med mysiga ställen längs stranden som vi sa att vi måste testa.

Jag hade också en spännande lunchdejt inbokad häromdagen. En svensk kvinna som har barn i Milos ålder. Vi träffades för en lunch, jättemysigt och trevligt. Vi har mycket gemensamt och dom precis som vi har precis flyttat hit till Marbella. Igår kväll hade vi dejt med våra familjer, en tredje svensk familj kom också. Kidsen spelade basket och vi föräldrar hängde under tiden. Så kul, Milo var supertaggad och det var så härligt att få se honom snacka svenska med andra i sin ålder.

Efter skola och jobb drar vi ibland ned till stranden. En mysig avslutning på dagen, och en väldigt ovanlig avslutning på en arbetsdag. Man är inte direkt van ännu men det kanske kommer.

Kolla så många fina stora snäckor vi hittade! Hittade också välsvarvade bitar av snäckor som jag nu ska tillverka lite smycken av. Jag vill ha coola örhängen, Tony vill ha ett armband och jag så vill vi ha halsband allihopa. Spännande liten hobby. ☺️

Så glad att mitt Hickap paket kunde skickas hit till Spanien, dom har typ leverans överallt tror jag. Jag har kärat ned mig i det här märket fullständigt! Här har jag precis använt en av mina absoluta favoritprodukter!

Mudmask HÄR // Hela kitet med pensel, hårband och handdukar HÄR.

Jag beställde hela kitet. Då ingår ansiktshanddukar (du vet väl att du ska använda ansiktshanddukar för att hålla plitor och finnar borta), en mudmask pensel (tips: använd som foundationpensel), hårband och mudmask. Alltså denna är såååå bra! Så bra så jag smetade på Tonys ansikte här i morse. Den här masken rengör på djupet, den tar bort oljighet och så minskar den porerna. Ansiktet blir verkligen lent som en babystjärt alltså, helt otrolig känsla. Det är lite syra i den så den jobbar verkligen ordentligt med ansiktet. Känslan efteråt är verkligen amazing!

Tony tyckte det var superskönt och älskade också känslan efteråt, i morse sa han: ”Kan vi inte göra det här varje morgon?” Haha…. Så skönt var det! Man ska inte göra masken varje dag, men 1-2 dagar i veckan. Jag gjorde min igår, ska göra igen på Lördag morgon tänkte jag. Såååå härligt! Makeupen sitter som en smäck efteråt.

Nähe! Dags att fortsätta jobba här. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

1
71

Gratinerad Köttfärslimpa

HALLE-VAGOTTDEVA-LUJA! Ja men snälla vänner, detta måste ni testa. Det mest spännande var ju hur god köttfärslimpan blev, den blev sviiiiingod. Den godaste köttfärslimpan jag någonsin gjort. Otrolig! Sen slog det mig att jag skulle skiva upp den och gratinera den. Egentligen så kom jag på detta recept för att jag ju gjort klart köttfärslimpan för någon dag sedan men den har stått i kylen, kände att jag ville värma den på något smarrigt sätt. Då blev det detta receptet.


GRATINERAD KÖTTFÄRSLIMPA, 4 p

500 g köttfärs

1 ägg

1 dl havremjöl

1 dl mjölk

1 msk dijonsenap

1 1/2 msk kalvfond

1 msk balsamvinäger

2 tsk vitlökskrydda

Salt & peppar

Sås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 tsk kinesisk soja

1 msk balsamvinäger

1 msk kalvfond

2 dl grädde

Topping:

2 dl riven ost (jag tog comte ost)

Gör såhär:

1) Blanda köttfärsen med ägg, mjölk och havremjöl (du kan såklart ta ströbröd istället för havremjöl). Låt det stå en stund.

2) Ha i alla kryddor, fond, senap och balsamvinäger. Blanda ordentligt. Ta fram en ugnsfast form med olivolja i botten. Forma färsen till en limpa och ställt i ugnen, 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig i ca 20 min eller tills den håller en temperatur på 72 grader.

3) Låt köttfärslimpan svalna något och dela sedan upp den i ca 2,5 – 3 cm breda skivor. Lägg dessa i en ugnsfast form.

4) Såsen: Hacka löken smått och stek i olivolja tills den blir helt mjuk. Pressa i vitlöksklyftan. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra i några minuter. Häll sedan allt över köttfärslimpeskivorna.

5) Toppa med riven ost och gratinera i ugnen på 225 grader vanlig ugn i ca 15 minuter eller tills osten smält helt och såsen puttrar i botten.

Vi åt detta till kokt potatis och sallad. Sååå sååå gott!

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

3
1752

Mina 20 populäraste kötträtter

Härliga kötträtter

Jag har många goda populära kötträtter här på bloggen som blivit besökta av väldigt många. Så roligt att ni är så många som uppskattar dessa recept, det betyder jättemycket för mig som driver den här sidan. Här nedan kommer jag att tipsa dig om de absolut populäraste kötträtterna som finns här hos mig. Hoppas att du ska inspireras!

Missa inte mina 10 mest populära KYCKLINGRÄTTER (<klicka)

Missa heller inte 10 perfekta rätter för matlådan (<klicka)

Populära kötträtter:

FLÄSKYTTERFILÉ I HIMMELSK BALSAMSÅS (<klicka)

FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM (<klicka)

KÖTTFÄRS & BACONRULLAR I SUPERGOD SÅS (<klicka)

OST & BACONFYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR I PARMESANSÅS (<klicka)

KÖTTFÄRSBIFFAR MED FETAOST OCH VÄRLDENS GODASTE GRÄDDSÅS (<klicka)

FALSK FLÄSKFILÉ (<klicka)

GRATINERAD KÖTTFÄRSLIMPA (<klicka)

GRATINERAD FLÄSKFILÉ (<klicka)

VITLÖKSSMÖRSGRATINERADE FLÄSKKOTLETTER (<klicka)

LYXIG KASSLERGRATÄNG (<klicka)

GODASTE TACOGRATÄNGEN (<klicka)

GODASTE KÖTTFÄRSGRATÄNGEN PÅ 30 MINUTER (<klicka)

KRÄMIG KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka)

GODASTE KÖTTFÄRSÅSEN (<klicka)

KÖTTFÄRSPIROGER (<klicka)

KÖTTFÄRS & BACONGRATÄNG (<klicka)

HERRGÅRDSKASSLER (<klicka)

KÖTTFÄRSMUFFINS (<klicka)

TACOPASTAGRATÄNG (<klicka)

FALSK LÖVBIFF MED FALSK BESRNAISESÅS (<klicka)

Du vet väl att det finns massor av recept, både mat & bak som är både goda och enkla att laga och baka, alla klarar av det! Kika på mitt smakprov nedan, klicka på länkarna så kommer du till flera recept:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• EFTERRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

0
40