Jag tror att jag lÀker pÄ nÄgot vis!

Hej Àlsklingar!

Det kÀnns som jag genomgÄr nÄgon förÀndring i mig sjÀlv hÀr. En mÄnad har gÄtt och vi Àr helt nya pÄ det vi hÄller pÄ med, men inuti pÄgÄr en stor förÀndring som jag verkligen kÀnner av. Jag gillar förÀndringen och det Àr stort att fÄ kÀnna av den som jag gör. 50 Äriga Nina har tagit ett stort stort kliv utanför sin komfortabla zon och det har startat en utveckling. Det Àr hÀftigt men samtidigt lÀskigt. Vart ska det ta vÀgen?

Jag Ă€lskar dagarna hĂ€r. Har pratat med andra som bor hĂ€r och dom pratar om ”The honeymoon”, jag fattar verkligen för sĂ€kerligen kommer de 3 första mĂ„naderna vara just honeymoon innan man landar i den riktiga verkligheten. Just nu Ă€r allt nytt, frĂ€scht, kul, spĂ€nnande. Men en vacker dag sĂ„ kommer ju det hĂ€r ocksĂ„ bli mer en vardag, nĂ€r allt inte Ă€r nytt, spĂ€nnande och frĂ€scht lĂ€ngre. Men om min sömn kommer hĂ„lla i sig som den Ă€r nu sĂ„ Ă€r jag mer Ă€n tacksam och kan leva med att det blir vardag hĂ€r ocksĂ„. Jag kĂ€nner mig rĂ€tt ödmjukt instĂ€lld till allt. Jag vet ingenting Ă€n, förstĂ„r ni? Jag Ă€r en rookie utan dess like, sĂ„ dĂ„ kan man inte vara annat Ă€n ödmjuk. Jag har pratat med folk som bott hĂ€r, 2 Ă€r, 5 Ă„r, 9 Ă„r
. SĂ„ jĂ€mför vi oss vet jag ingenting Ă€n. Men nu stĂ„r jag hĂ€r beredd att lĂ€ra mig.

T ex sÄ Àr en del grejer vÀldigt annorlunda. Milo ska göras matchklar för sitt nya lag, för att han ska fÄ spela match krÀvs folkbokföringspapper, kopior pÄ hela familjens pass m.m. Annars fÄr han inte spela. I Sverige signar man in sin unge, pyntar och sÄ spelar han. Lite enklare. SÄ det Àr en hel del att förhÄlla sig till helt klart.

Om du Ă€r spansktalande, skratta inte Ă„t det hĂ€r nu. Google granskare fick rĂ€dda mig ur den hĂ€r situationen! 😭😂 Vi fĂ„r heller inte vĂ„ra paket hem, det Ă€r nĂ„got med vĂ„r adress vi inte fattar för det ringer arga spanska UPS förare och skĂ€ller ut mig pĂ„ telefonen. Ännu argare blir dom nĂ€r jag inte talar spanska. SĂ„ herreminjee vad vi ska plugga nu, ALLT blir enklare om man kan sprĂ„ket!

I lördags Äkte vi 9 mil bort för att kolla in Alex, vÄra nya vÀnner hÀr nere har en son som heter Alex och som Àr grrrrrrrrym pÄ go-cart. Han sopade banan med allt motstÄnd. Kom ihÄg var ni hörde det först! Den hÀr killen kommer bli nÄgot. Vi stod dÀr hÀpna pÄ ÄskÄdarplats och sÄg hur han varv efter varv körde fortare Àn nÄgon annan. SÄ ballt!

EfterÄt Äkte Milo & Tony ocksÄ. Jag hoppade över, jag blir ju sÄ adrenalintorsk av sÄnt dÀr och det gör att jag mÄr dÄligt efterÄt. Det Àr som att jag inte tÄl att ha för mycket adrenalinpÄslag i kroppen, nÄgon annan som kÀnner igen sig? Jag fÄr ju horn i pannan och drar plattan i mattan och sÄ pumpar adrenalinet i kroppen, efterÄt Àr jag helt slut och kan mÄ fysiskt dÄligt i flera timmar efterÄt. Inte alls trevligt faktiskt och numera nÀr jag Àr Àldre sÄ vÄgar jag tacka nej. NÀr man var yngre sÄ sa man ju bara ja och körde pÄ. Jag tror att detta beror pÄ min HSP. Milo och Tony hade i alla fall jÀttekul. Det var huvudsaken, dock sÄ var Tony ocksÄ lite risig efterÄt sÄ kanske Àr han ocksÄ lite kÀnslig för det?

KvÀllen avslutade vi pÄ padelbanan. SÄ magiskt fint dÀr pÄ kvÀllen nÀr lamporna tÀndes. En riktigt mysig dag med ett perfekt avslut.

I mĂ„ndags morse pratade jag med Thedde i telefon. SĂ„g att nu var klockan mycket sĂ„ jag kastade mig upp, klĂ€dde pĂ„ mig, vĂ€ckte Tony och sa att nu ska vi ut och jaga soluppgĂ„ngen. Den var sĂ„ fin! Dock sĂ„ var det lite moln just vid soluppgĂ„ngen sĂ„ man fick inte riktigt den dĂ€r kĂ€nslan av att det lĂ„ter ”psssshhhhh” i vattnet nĂ€r den touchar vattenytan just innan den stiger. SoluppgĂ„ngarna hĂ€r i södra Spanien gĂ„r ju i raketfart.

Img 8053.jpg

Det var ljuvligt att ta en promenad i den dÀr soluppgÄngen. KÀnns som man blir frÀlst. Strandpromenaden Àr helt fullproppad av mÀnniskor.

PĂ„ tisdagen gjorde jag samma sak, sparkade upp gubben gjorde jag ocksĂ„. KĂ€nner mig som Jesper Parnevik som sparkar upp familjen för varje soluppgĂ„ng. Haha
. Men jag sĂ€ger sĂ„hĂ€r, det finns ingen som Ă„ngrar en soluppgĂ„ng. Ingen. Till den hĂ€r soluppgĂ„ngen sprang jag, jag visste att den skulle bli magisk och tiden var knapp. Jag sprang med snabba steg dĂ€r pĂ„ strandpromenaden för att komma till den perfekta platsen. Det blev magiskt pĂ„ alla sĂ€tt, jag njöt verkligen. Satt dĂ€r pĂ„ strandkanten pĂ„ en sten och andades in saltvattnet.

NÄgot lossnade lite inom mig ocksÄ sÄ jag satt pÄ trappan sen och bara grÀt. Det Àr lÀkande pÄ nÄgot sÀtt detta, hela jag lÀker kÀnns det som, jag kan inte förklara det bÀttre. Först kÀndes det som kedjor som lossnade frÄn min kropp och nu som att jag helas och lÀker. Det Àr en otroligt fin kÀnsla i alla fall.

I morse var jag uppe i ottan igen. Padeldejt med Sara min vÀn frÄn Enköping och 2 nyfunna vÀnner hÀr. SÄ kul och en vÀldigt jÀmn match. En riktig toppenstart pÄ dagen. Vi tog en fika efterÄt och satt och pratade, sÄ mysigt och hÀrligt med nya bekantskaper.

Nu ska jag in och handla pÄ min favoritaffÀr, kan fota lite dÀr inne sÄ ni fÄr se ocksÄ.

Kram Nina

80
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
Sofia
1 year ago

Lite som att börja nytt jobb 😂
Men skÀmt Äsido, helt underbart att höra att ni njuter i fulla drag. Med er positiva instÀllning tror jag ni kommer kunna hantera Àven negativa sidor om och nÀr de visar sig, t ex spansk byrÄkrati. Den Àr ju vida kÀnd, sÄ man fÄr lÀgga förvÀntningarna pÄ en rimlig nivÄ bara sÄ blir man glatt överraskad om det funkar bÀttre Àn man trott. Bra ocksÄ att ni lÀr er spanska. Tror spanjorerna uppskattar det ocksÄ.

Johanna
Johanna
1 year ago

Har du inget instagramkonto lÀngre?

niiinis
niiinis
Reply to  Johanna
1 year ago

Ooooo ja! @niiinis.se som vanligt. ❀

Helene
Helene
1 year ago

Skönt att höra att ni trivs och att sömnen fungerar bÀttre. Jag bodde 3 Är i Marbella men lÀngtade sedan tillbaka till Sverige. Det blev lite för mycket semester-hela-veckan Àven om jag jobbade en del hemifrÄn dÀr med. Lite för mycket sena middagar ute med vÀnner och dryck till det och jag saknade Ärstiderna. Men alla Àr olika och det passade inte mig i lÀngden. MÄnga kom och hÀlsade pÄ men det gick lÄng tid mellan.

niiinis
niiinis
Reply to  Helene
1 year ago

Man mĂ„ste stĂ„lsĂ€tta sig om man bor hĂ€r heltid. Det gör vi, nĂ€stan inga middagar i veckorna och sĂ„ Ă€r vi rĂ€tt ”trĂ„kiga” nĂ€r det kommer till alkohol jag och Tony. Handlar ju mycket om sin egna instĂ€llning.

Jag avskyr hösten som pesten sÄ den Àr jag glad och slippa. Mörkret tog kÄl pÄ bÄde mig och min sömn sÄ ingen Àr gladare Àn jag över den hÀr förÀndringen. Men som du sÀger, det passar inte alla. DÄ gör man klokt i att bo i Sverige.

Helene
Helene
Reply to  niiinis
1 year ago

Ja det svÄra var nÀr vÀnner och slÀktingar kom pÄ besök vilket de gjorde ofta dÄ var det semester för dom och dÄ ville man inte vara trÄkig. Sen var det lÀtt att gÄ ut och Àta. Har aldrig tittat pÄ TV sÄ det gjorde sÄklart ocksÄ att jag hellre var ute. Nu har jag barnbarn i Sverige som jag vill hÀmta frÄn förskola sÄ ofta jag kan ny tid i livet.

NÀsta inlÀgg

Vi fÄngade soluppgÄngen

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x