Ris och kasslerlåda

Innehåller annonslänk genom reklam för Cervera

Godmorgon!

Kickar igång denna torsdag (huja, hur kan det redan vara torsdag) med ett enkelt och gott recept som jag tycker du ska testa. Älskar ju dessa enkla recept som man i stort sett bara rör ihop så har man rätten klar. Love it!

Tipsar om Cerveras kampanj just nu på Anders Petters produkter, upp till 50% rabatt just nu. Om du t ex är ute efter fina och riktigt bra ugnsformar i olika storlekar så har det märket flera i fina färger.

Här är en perfekt för tex detta recept som jag bjuder på nedan. Perfekt också för 3 lasagneplattor får perfekt plats bredvid varandra. Finns om du klickar HÄR.

Ris & kasslerlåda, 4 p

6 portioner kokt ris

600 g kassler

1 gul lök

1 dl creme fraiche (av valfri fetthalt)

2 dl grädde (av valfri fetthalt)

1 dl färskost (typ Philadelphia)

0,75 dl chilisås (den som ser ut som ketchup)

1 msk dijonsenap

2 vitlöksklyftor

Salt & peppar

2-3 dl riven smakfull ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningar. Skär kasslern i tärningar. Skala och hacka löken. Blanda allt: ris, kassler och lök i en ugnsfast form.

2) Blanda creme fraiche, färskost, grädde, chilisås, dijonsenap och kryddor i en bunke. Pressa också i vitlöksklyftorna. Häll över det i den ugnsfasta formen, blanda ut allt.

3) Strö på osten uppepå och skjuts in i ugnen i ca 15 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad.

Smaklig spis!

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

242
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Godmorgon och naprapat

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x