ANNONS
Integritet på Tailsweep

Smördegsbakad fläskfile med tryffelbrie.

/

Hej raringar!

Idag testade jag ett nytt recept som jag klurat på ett tag. Det blev precis så bra som jag hoppades på. När det blir det så har jag bråttom att dela med mig så här får du ett rykande färskt recept av mig. Perfekt att testa i helgen kanske?

I den här rätten så har jag använt mig av en speciell ingrediens som jag inte tror finns i Sverige. Har försökt googla men blir inte så mycket klokare.

Det är en krämig tryffelbrie. En helt fantastisk produkt om du frågar mig. Men jag tänker såhär, finns den inte så kan du köpa den här nedan. För den vet jag finns i Sverige.

President har en brieost som heter gourmet med tryffelsmak. Den går lika bra, vispa upp den med elvisp så kommer det bli minst lika gott.

Smördegsbakad Fläskfile med tryffelbrie, ca 3-4 p

600 g fläskfile

150 g Krämig tryffelbrie

1 liten gul lök

2 klyftor vitlök

Smördeg på rulle

1 1/2 dl riven parmesan

1/2 tsk timjan

Några nypor salt

1 ägg

Sesamfrön

Sås:

25 g smör

1 hackad liten gul

2 hackade vitlöksklyftor

1 1/2 msk vetemjöl

1 msk tomatpure

3 msk kalvfond

1 msk mörk balsamvinäger

3 dl grädde

1 dl mjölk

Klyftpotatis:

10 potatisar

Olivolja

Timjan

Paprikakrydda

Salt

Gör såhär:

1) Börja med att steka fläskfilén i rikligt med smör på hög värme. Salta och peppra köttet. Brun köttet runt om så de får färg. Ställ åt sidan så det får svalna lite.

2) Blanda i ordning tryffelbrie med hackad lök och vitlök. Salta och peppra lite i också. Är det så att du inte har krämig tryffelbrie så går det bra att vispa den som jag tipsar om här ovan.

3) Bred ut röran på smördegsplattan. Lägg på köttet och rulla in det, se till att ha kanten mot botten. Stäng igen sidorna så det inte rinner ut något under tillagningen i ugnen.

Vispa upp ägget och pensla sedan smördegsrullen med det, strö över sesamfrön. Sätt i en termometer, in i ugnen på 225 grader 70 grader så är köttet klart, du kan också ha 68, då blir det lite rosa men fortfarande genomstekt. Det tar ungefär 25-30 min.

4) Potatisen: Klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Häll på ordentligt med olivolja, krydda med timjan och salt. Gärna lite paprikakrydda om du har. Skjut in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Rör om ett par ggr.

5) Såsen: Stek lök och vitlök i smör. Det ska mjukna, inte ta färg. Häll i tomatpure, balsamvinäger och kalvfond. Rör öm, strö över vetemjöl och håll sedan på grädden och rör om. Låt puttra på medelvärme i några minuter.

Skiva upp smördegsrullen innan servering, servera klyftpotatis, sås och lite grönt till. Så så gott!

Tips: Testa också att baka in hela kycklinfileer. Lika gott med samma upplägg.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

3

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00