Smördegsbakad fläskfile med tryffelbrie.

Hej raringar!
Idag testade jag ett nytt recept som jag klurat på ett tag. Det blev precis så bra som jag hoppades på. När det blir det så har jag bråttom att dela med mig så här får du ett rykande färskt recept av mig. Perfekt att testa i helgen kanske?
I den här rätten så har jag använt mig av en speciell ingrediens som jag inte tror finns i Sverige. Har försökt googla men blir inte så mycket klokare.
Det är en krämig tryffelbrie. En helt fantastisk produkt om du frågar mig. Men jag tänker såhär, finns den inte så kan du köpa den här nedan. För den vet jag finns i Sverige.
President har en brieost som heter gourmet med tryffelsmak. Den går lika bra, vispa upp den med elvisp så kommer det bli minst lika gott.
Smördegsbakad Fläskfile med tryffelbrie, ca 3-4 p 600 g fläskfile 150 g Krämig tryffelbrie 1 liten gul lök 2 klyftor vitlök Smördeg på rulle 1 1/2 dl riven parmesan 1/2 tsk timjan Några nypor salt 1 ägg Sesamfrön Sås: 25 g smör 1 hackad liten gul 2 hackade vitlöksklyftor 1 1/2 msk vetemjöl 1 msk tomatpure 3 msk kalvfond 1 msk mörk balsamvinäger 3 dl grädde 1 dl mjölk Klyftpotatis: 10 potatisar Olivolja Timjan Paprikakrydda Salt Gör såhär: 1) Börja med att steka fläskfilén i rikligt med smör på hög värme. Salta och peppra köttet. Brun köttet runt om så de får färg. Ställ åt sidan så det får svalna lite. 2) Blanda i ordning tryffelbrie med hackad lök och vitlök. Salta och peppra lite i också. Är det så att du inte har krämig tryffelbrie så går det bra att vispa den som jag tipsar om här ovan. BA188426-2AEB-42C4-BD7C-9ABDB046E6BB 3) Bred ut röran på smördegsplattan. Lägg på köttet och rulla in det, se till att ha kanten mot botten. Stäng igen sidorna så det inte rinner ut något under tillagningen i ugnen. Vispa upp ägget och pensla sedan smördegsrullen med det, strö över sesamfrön. Sätt i en termometer, in i ugnen på 225 grader 70 grader så är köttet klart, du kan också ha 68, då blir det lite rosa men fortfarande genomstekt. Det tar ungefär 25-30 min. 4) Potatisen: Klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Häll på ordentligt med olivolja, krydda med timjan och salt. Gärna lite paprikakrydda om du har. Skjut in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Rör om ett par ggr. 5) Såsen: Stek lök och vitlök i smör. Det ska mjukna, inte ta färg. Häll i tomatpure, balsamvinäger och kalvfond. Rör öm, strö över vetemjöl och håll sedan på grädden och rör om. Låt puttra på medelvärme i några minuter. C5682A1E-9754-4566-8602-45E5D9F0A433 Skiva upp smördegsrullen innan servering, servera klyftpotatis, sås och lite grönt till. Så så gott! Tips: Testa också att baka in hela kycklinfileer. Lika gott med samma upplägg.
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR Kram Nina
634
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
1 year ago

Så gott! Vi smördegsinbakar ganska ofta men jag tycker att det är svårt att skära i fina skivor… smördegen frasar och sprätter. Har du något tips? 😋🥰

Pernilla
Pernilla
1 year ago

Låter supersmarrigt! Men vad har man parmesanosten till? Finns inte med i receptet 🤔
Ha en fin nyårsafton

niiinis
niiinis
Reply to  Pernilla
1 year ago

Syns på bilden, man strör över den på plattan. Lägger till det. Ha en fin nyårsafton du med. 💫🎉

Kristina
Kristina
11 months ago

Mums! Vi hade inte Brie med tryffel här i affären så jag köpte Philadelphiaost med tryffel istället. Det blev gott det med.

niiinis
niiinis
Reply to  Kristina
11 months ago

Ja det funkar lika toppen!

Berit Halvarsson
Berit Halvarsson
8 months ago

Ser fantastiskt gott ut !
Parmesanen, ska den va i rullen ?

niiinis
niiinis
Reply to  Berit Halvarsson
8 months ago

Ja precis! Den ska vara i rullen också.

Nästa inlägg

Magnetröntgen SVAR

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x