Pepparkaksbiscoffcheesecake med lingon i glas

Godmorgon första advent!

Här har det första ljuset, traditionsenligt, tänts av Milo. Jag har haft en skitmorgon med min rygg, ett sånt bakslag så jag bara grät. Blöööööö….. men men, så är det med skadan som jag har, det går upp och ned. Åh jag har sånt strul med min WP app, jag gillar ju att blogga från den då det är sådär snabbt och smidigt. Att blogga från datorn har aldrig riktigt varit min grej, men nu är det de enda sättet. Vi har gjort allt verkligen, teknikavdelningen är insatt men vi hittar liksom inte vad som är fel eftersom dom kan blogga (när dom loggar in på mig) från appen hur lätt som helst. Ibland kan jag inte ladda upp bilder från datorn heller så nu är det något som är riktigt knas. Skittråkigt när det strular. Men nu hoppas jag verkligen att det funkar hörni. Jag har ju massor att berätta för er. Tänkte dock börja denna första advent med att dela med mig av ett recept, ett så ärligt recept som du bara inte får missa. Så galet gott så det är inte klokt, fina är dom också.

PEPPARKAKSBISCOFFCHEESECAKE MED LINGON I GLAS, ca 6 st

8 pepparkakor
6 biscoffkakor
25 g smält smör
100 g philadephia
2 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt

Dekoration:

Smul
Små pepparkakshjärtan, jag stansade ut små i vanliga köpta pepparkakor

Gör såhär:

1. Smula pepparkakor och biscoffkakor till ett smul, det får gärna vara lite större bitar i, det ger lite textur.

2. Smält smör och blanda sedan smulet med smöret. Ställ undan.

3. Häll i grädde, philadelphiaost och vaniljsocker i en bunke. Vispa detta så det blir som en lite lösare

4. Ha i lingonsylten, vispa så det blandas ordentligt.

5. Fördela i smul på botten på varje glas/burk, ha i ganska så mycket. Sedan klickar du eller spritsar i av grädd/lingonbladningen. Toppa med lite mer smul och en liten pepparkaka.

Servera gärna detta genast, blir lite för kompakt och satt i kylen.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0
69

När lunchstället blev TOP NOTCH

Halloj!

Igår hade vi riktigt härligt väder här, det kändes som sommaren återkom igen. Jag hade på mig jeans och kände att det nog var och ta i en dag som igår. Men det är lite svårt att förutspå värmen här upplever jag. Det kan vara soligt på morgonen men sen blir det blåsigt på dagen och då känns det inte alls som några 20 grader som utlovats. Idag trodde jag det skulle vara lite urrigt då det var så soligt, nej men då small det till och blev sommar. Knas med medehavsvinter. Vi hade 24 grader igår så det blev som en varm svensk sommardag. Helt ljuvligt om du frågar mig, jag har nog aldrig njutit så mycket av en höst som den som vi fått uppleva här, men nu förstår jag när folk säger att de saknar den där krispiga luften, den finns verkligen inte här. Det känns aldrig fräscht på något sätt, sådär som när man gick ut och gick sin morgonpromenad första höstdagen och luften liksom känns som den är fylld av fräscht syre, det upplever man inte här, inte än i alla fall.

Jag och min vän Sara var här och tog en kaffe häromdagen, det var första gången jag besökte det stället och föll pladask. Besaya Beach heter det, lägg det på minnet om du nu planerar att besöka Marbella i framtiden. Så igår när vi hade bestämt oss för att äta lunch ute på restaurang så föreslog jag att vi skulle åka dit igen. Nej men succé alltså, vilket ställe detta är alltså. Så gott och så fint och så otroligt vackert. Det ligger precis intill stranpromenaden så man sitter precis vid havet. Det är också ett lugnt ställe (i alla fall såhär års), det passerar inte nämnvärt med folk som det gör på stranspromenaden i San Pedro. Där är det ju knökfullt av folk. Det har faktiskt varit rätt tufft att gå där de morgnar som jag haft som mest ont, för då har jag ju bara gått och gråtit, tur jag har stora solglasögon. Så nu vet jag att denna strandpromenad finns också, lättare att gråta här de morgnar som ryggen gör livet lite extra tungt. 🙂

Inne på restaurangen knäppte jag också av några bilder bara för att visa. Så fint och så fridfullt på något vis. Älskade det! Kolla servetterna? Så sjukt att jag tatuerade mig i tisdags och att en liten del av min tatuering just innehåller Fatimas hand.

Här ser ni en liten liten del av min tatuering som håller på och läker just nu. Den ska fortsättas på på fredag. Och vet ni, det var verkligen en skön smärta på något vis. Handen gör ju extra ont att tatuera så nog kändes det, men på något sätt var det skönt att känna annan smärta. Knasboll. Men i alla fall så kan man hitta Fatimas hand där.

Det blev inte sämre av att notan också kom in i en sån här fin liten ask. Den kunde man tydligen köpa där, så nästa gång vi åker dit ska nog den här fina asken få följa med. Den kan jag ha mina kristaller och palo santo i. ÄLSK!

Ja du ser ju hur fint det ligger? Som en dröm!

Kvällen avslutades på padelbanan, på onsdagar tränar Milo. Igår hade han favvotränaren också så igår var det extra roligt, den tränare brukar träna lite i Sverige också. Superduktig på alla sätt.

Hepp! Nu måste jag rusa, vi hörs sen igen.

Kram Nina

0
72

Inlägget innehåller annonslänkar

Julpyntning startad

Godmorgon vänner!

Här är jag och har hunnit med en hel del redan. Jag har badat, jag har försökt att förbättra mina naglar. Går ju och gör naglarna regelbundet men nu är det KA-TA-STROF. Har ju inte kunnat sitta ordentligt på väldigt länge och då är det uteslutet att gå och göra naglarna. Jag måste helt enkelt kolla med Emma som hon heter om det är görbart om vi tar lite pauser.

Idag ska jag tatuera mig. Har ju länge haft ett sug att fortsätta med det som var tänkt från början. Jag kom ju av mig lite när jag fick en reaktion i en av mina tatueringar. Den är gjord i färg (ångrar det) och färgen röd reagerade jag på, det är vanligt att man gör det. Så då har vi lärt oss det, då ska vi inte göra fler i färg. Den ska göras om så småningom och bli gråsvart så att jag slipper gå och störa mig på att det är färg där. Nuförtiden är dessutom färgerna fria från tungmetaller, de flesta tatueringar jag gjort är ju med de gamla färgerna, och de med tungmetaller blir lite grönaktiga med tiden. Så är många av mina. Ska bli spännande att se hur denna blir, de sägs ju bli mer gråsvarta när de är läkta. Visar er sen såklart. Vi har hittat en superduktig kille här i Marbella som är svensk, så nu ska jag göra klart allt jag tänkt.

Har ni börjat julpynta ännu? Det har jag. Kunde inte hålla mig längre.. Här i Marbella har vi haft lite mer ostadigt väder nu under November så faktiskt så infinner sig lite höstkänsla och med den även lite mer julkänsla.

Är lite extra kär i den här lilla adventsljusstaken (<klickbar länk) från Nordic Nest. Alltså jag älskar den butiken. De fraktar även hit till Spanien så gissa om jag blev glad. Den här lilla rackaren kostar inte många kronor nu och den är sååå fin! Den är liksom sådär gråaktig träfärgad, svårt att förklara, syns bättre på hemsidan. Finns även i stor variant HÄR, också bra pris just nu. Det blev så fint med den lilla här i fönstret, vi har inga fönsterbrädor men när den var liten och stod såhär på bordet så blev det perfekt.

Beställde även dessa stjärnor. De har jag valt att ha utan belysning i, blev så fint när de stod såhär i en hög på sideboarden. Den stora (<klickbar länk) är på hela 80 cm hög så den är rätt maffig på bordet här. Mellanstorleken är på 60 cm. Den lilla (<klickbar länk) är på 44 cm. Superbilliga alla 3 nu under Black Week.

Den här adventsstjärnan i brunt är magiskt fin, åh vad jag tycker om den. Älskar att den är mörk, skenet på kvällarna är dessutom sååå mys. Finns sååå många fina adventsstjärnor på sidan där.

Har en stjärna kvar att få upp, den är i en sån där perfekt greige färg. Finns HÄR. Superenkel att bara veckla ut och sätta ihop. Du hänger enkelt upp den i det lilla bandet som sitter på stjärnan.

Nu ska jag fortsätta jobba här, kl 13 ska jag vara hos tatueraren.

Kommer ta flera timmar så gäller att ladda upp med vila och mat innan också. På något sjukt konstigt sätt känns det som det ska bli skönt med en annan typ av smärta. Nu när jag haft ont i min ischiasnerv av diskbuktningarna i snart 2 månader så känns det typ omväxlande att få ont på ett annat sätt i någon timma. Som att jag får glömma bort den där ischiassmärtan en stund. Man kanske är hur konstig som helst, läser det själv och tycker nog det låter konstigt. Men vem vill vara normal…..haha. 🙂

Vi hörs sen igen.

Kram Nina

2
93