Godaste kyckling och baconpastan

Innehåller annonslänk genom reklam för KitchenTime

Hej igen!

Har just ätit lunch här, blev en asiatisk kyckling. Blev väldigt gott. Men nu är det inte det receptet som du ska få, nu ska du få ett recept som jag testade häromdagen. Det blev 4 tummar upp här hemma, så det var ett fint betyg. Bacon och kyckling blir alltid en fin kombo, jag gillar att kombinera dom två.

I vanliga fall gör jag alltid såna här rätter i en gjutjärnsgryta. Dom blir allra godast i dom. Tyvärr har jag inte min med mig hit till Spanien, var för skrymmande och tung att ta med, men har du en så använd den.

Img 6454.jpg

En stor favorit när det kommer till gjutjärnsgrytor (<klickbar länk) . Den här är svensktillverkad. Den emaljerade utsidan förhindrar att gjutjärnet reagerar med ingredienserna och du slipper en bismak av järn, även om du gör riktiga långkok. Du kan använda hela grytan, inklusive lock i ugnen. Det är också viktigt i matlagning känner jag. Det är en bra deal på den just nu. Finns HÄR.

Img 6444.jpg

Img 6447.jpg

Img 6446.jpg

Img 6448.jpg

KYCKLING & BACONPASTA, ca 4 p

600 g kycklingfilé
2 paket bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g krossade tomater
1 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
2 dl creme fraiche vitlök
1 1/2 dl grädde av valfri fetthalt (godast med fet)
1 d riven ost
500 g pasta

Gör såhär:

1) Börja med att dela kycklingefileerna i mindre bitar, stek dom i smör/olja. Salta och peppra på dom lite. Ställ undan i en skål eller något. Strimla baconen och stek dom i samma panna. Baconen ska få lite färg, dock inte bli knapriga. Hacka löken och ha i den, pressa också i vitlöken. Låt den svettas med lite. Häll i kycklingen i baconen igen.

2) Ha i krossade tomater, tomatpure, fond, dijonsenap, timjan och låt det puttra i ca 10 min. Rör om då och då. Koka pastan och spar ca 1-2 dl av pastavattnet.

Img 6445.jpg

3) Ha i creme fraiche och grädde. Låt puttra i ytterligare 5 minuter, rör om då och då. På slutet rör du i riven smakrik ost och låter det smälta med. Häll i den kokta pastan och rör om, fyll på med pastavatten tills du har en krämig pasta.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

219
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
11 months ago

Denna gjorde jag ikväll, såå gott 😋 Hade bara vanlig creme fraiche men det funkade, tror jag 😂 med färsk pasta och grönsallad till 😋 blev lunchporrioner oxå 👍

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
11 months ago

Blev säkerligen alldeles perfekt! Kul att det uppskattades. 😍

Nästa inlägg

Tips och skitrestaurang

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x